NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, July 22, 2011

CeRiTa PHoToSHooT PaRt 1


Mesti ada yg nak tau kan kenapa ada artis dtg umah aku lak smlm.. gini kisahnya.. hari rabu lps, masa aku tgh melepak2 dlm kete sementara nak tggu ain abis kelas, saje check2 hp kot2 suami tersayang ada call ke apa kan..

Sekalinya tgk2 ada 3 missed call pulak.. aikkk.. tak dgr pun hp aku berbunyi.. tgk nombor yg miss call tu pun aku tak tau sbb takde pun dlm senarai list hp aku.. so aku call la semula..

Dan ada sorang pompuan ni bahasakan diri dia sbg "kak yana" katanya dr Majalah Rapi.. diorang ni nak mintak izin nak pinjam dapur aku sbg lokasi photoshoot bersama artis sok kang..

Aikkk, gile rushing aku kata.. call arini utk temujanji besok.. aku pun tanya kenapa..?? diorang kata diorang dah ada lokasi sblm ni tp org tu cancel last minit lak sbb nak renovate umah..

So aku pun ckp bg aku masa jap.. apa2 hal kena mintak izin dgn tuan rumah utama iaitu suami aku.. aku pun call la hubby aku bgtau psl ni.. haaa kauuu, hubby aku dah letakkan syarat mcm2 kalau nak pinjam umah kami utk shooting..

Sbbnya kami belajar melalui pengalaman.. hehehe.. nak tau apa syarat yg hubby letak..??


Syarat2nya : Hubby aku takmau diorang usik atau alih2 brg dlm umah kami ni sesuka hati diorang..

Pastu kalau nak alih jugak TOLONG mintak izin dulu dan kemas kembali spt asal dan jgn tinggalkan mcm tu saje sbb pernah dah berlaku mcm ni pada kami..

Hubby aku kata dia taknak wife kesayangan dia ni penat nak kemas dan susun atur semula brg2 yg diorang dah alih suka2 hati.. tu syarat utama hubby aku..

Syarat yg lain lak ialah masa shooting tu mesti kena sharp, maksudnya dtg dan abis keje shooting spt waktu yg telah di tetapkan.. yg request kena ikut schedule tuan umah dan bkn tuan rumah yg kena ikut schedule keje diorang..

Alasan utama ialah sbb aku sibuk nak kuar hantar ain pegi sekolah.. betul kann, takkan le tuan rumah lak kena korban masa semata2 nak make sure keje diorang siap.. sbb tu hubby aku kata kalo dah janji abis jam sekian2, kena stop time tu jugak walaupun tak siap..

Dan syarat terakhir hubby aku taknak aku tinggalkan umah dan biarkan diorang buat keje tanpa pengawasan aku.. sbb aku ckp aku nak mintak adik lelaki aku tlg monitor diorang jap sementara aku kuar pi hantar ain ke sekolah..

Tp hubby aku tak benarkan.. dia nak aku ada kat umah selagi diorang tak selesai keje.. ok.. aku terima..

So bila dah tau syarat2 yg hubby aku tetapkan aku pun call semula si yana ni utk bgtau dia.. dan dia ckp ok, diorang dtg awal sket dlm jam 10 pg supaya keje pun cpt abis..

Pastu dia kata dia paham dgn syarat2 tu dan diorang takkan kacau apa2 brg pun kat umah kami sbb diorang nak pinjam background je dan bkn nak shooting ttg dekorasi.. ok.. bagus..!!

So takde aku pening2 tentang brg2 kena alih bagai.. so keputusannya aku benarkan diorang dtg utk pinjam lokasi, tp kena awal sket sbb aku ada urusan..

Balik umah aku uruskan keje harian mcm biasa.. pastu sblh malamnya pulak waktu anak2 semua dah tido, aku kemas la dapur sket2... basuh pinggan mangkuk yg ada dlm sinki..

Oh, aku tak lap2 pun kabinet yg kotor2 sket tu.. tak kose.. aku penat.. so aku kemas dapur mcm aku kemas hari2 la.. takde over2 kemas pun.. sbb aku letih dgn aktiviti harian..


Pg khamis smlm, lps siapkan sarapan hubby, aku kemas la balik meja mkn..

Pastu kenalah aku cuti masak tghari smlm.. yelahkan, takkan aku nak dok ketang ketung potong ayam kat situ sdgkan diorang nak pinjam area situ utk photoshoot.. ekekeke




Ni la dapur aku.. tgk la lampu bar yg dah malap seketul tu.. hahaha




Siapkan air anggur je utk tetamu.. no kuih2.. sbb kuih takde..






Ok.. abis citer part 1.. ohye, lupa nak bgtau camne diorang dpt nombor tepon aku.. si yana ni kata dia mintak dr staff majalah Dapur..

Dan satu lg, tak semua request shooting yg nak buat kat umah kami ni kami dpt penuhi sbb apa2 hal pun tgk pada kesesuaian masa..

Walaupun aku tak bekerja tp sbg surirumah aku jugak sibuk dgn urusan harian aku.. harap2 jgn ada yg salah phm ye..

** bersambung nanti..



12 comments:

Alin Marlini said...

ana..dorang bagi bayaran ke nak photoshoot tu? ke Free jek..

@e_da said...

mmg cantek deco rumah ana... suka tgk

Pn. Zana said...

canteknye dapor..:)

aqishah said...

wah canteknyerr... bertuah2 dapat gak jumpa pelakon... ana tajuk drama apa eh diaorg shooting tu... kkeeee

~najwa~ said...

shooting utk drama ke ape ana? free je ke??

DeQWa said...

pemes pemes umah kak ana nnt..hihihi

farah fauzi said...

sungguh teruja setiap kali tgk deco umah ana...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

betul.. diorang le kena ikut time ana. pandai guna pandai kemas..

maszmadi said...

nak tunggu part 2 plak lpas ni..... apa la yg di shootingkan tu yerk.....

My Aisy said...

dapur idaman lah...sangat santek...

Ros Diana said...

kemas dan bersih sgt dapur uma kak ana..

am0i Ida said...

sonoknye ada umah camnie kan ana...

sonoknye ada dapo cam umah ana nie..sure tak kuar dr dapo tu..heehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...