NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, July 18, 2011

SeCReT ReCiPe BuKiT JeLuToNg

Hari sabtu lepas aku bawak anak2 aku pi mkn kat secret recipe.. pi kat bukit jelutong aje.. dah lama betul tak pi mkn kat situ..

Sbbnya mknn kat situ boleh tahan gak regenye tapi kurang mengenyangkan.. erkk, bg aku aje kott kurang mengenyangkan.. hehe

Oleh itu mmg tak berapa sesuai utk org yg jenis buruk lantak mcm aku atau pun dlm istilah lain ialah tembolok @ kuat mkn.. hehehe..

Tp hari sabtu tu aku pi situ jugak sbb anak2 aku nak mkn kek dan kentang a.b.c .. tu yg bawak gak tu..


Ni la restorennye.. kuar2 dr kete terus snap gmbr.. mamarazi sungguh.. hahaha..

Masuk kat dalam tu aku pilih seat yg agak sesuai utk aku dgn anak2 aku buat nak mkn.. yg pasti takmo dok dekat2 dgn customer lain.. kang anak2 aku punya peel menganggu org lain nak mkn lak kang..

Mujur aritu org tak ramai pun.. ada satu customer je dlm tu.. jadinya mulut riuh anak2 aku ni takdelah menjadi perhatian org ramai pun kecuali staff2 kat situ je.. hehehe.. legaa..




Termenung lak dia..



Tangan gebu ica.. sibuk je nak pilih menu gak.. cehhhh..!!


Lepas belek2 menu terus panggil staff situ utk ambik order aku.. Dalam masa 5 minit kemudian satu persatu yg aku order sampai kat meja.. bagusss...!!


Ni air ice blended chocolate.. kami share berempat..


Ni feveret aku dr sejak mengandungkan ain lg.. Prawn Macaroni Cheese..

Sumpah sedapppp.. lg sedap tu hari diorang bubuh cheese punyalah banyakkkk.. meleleh2 cheese dia wooo time suap ke mulut.. perghhhh...

Berebut2 aku mkn dgn anak2 aku.. ekekeke.. walaupun menu tu diorang tak taruk cendawan sbb kehabisan katanya, tp aku tak pedulik, asalkan masih ada udang dan cheese yg banyak2 aku bedal aje..

Aku mmg hantu cheese.. anak2 aku pun sama.. suka gila mkn makanan yg ada cheese2 ni..


Ni utk anak2 aku lak.. set chicken burger.. tp diorang lebih berminat dgn kentang a.b.c tu aje.. ica lak mkn roti burger dan isi daging burger tu ain yg bedal...

Pastu sibuk memasing main bendera yg di cucuk kat atas burger tu.. siap bergaduh lg sebab berebut mende alah tu.. ngengada tul korang ni kannn.. geget sorang2 baru tau..


Ohhh aku bkn peminum kopi2 hitam mcm ni.. tp ptg tu ngengada lak pilih kopi..

Kopi ni di datangkan dgn kek sekali sbb masih waktu hi tea kan.. aku kan nak order kek aje benonye.. tp diorang kata masih waktu hi tea lg ni kak, akak boleh pilih nak teh atau kopi..

Dan aku pun ngengada pilih kopi.. last2 minum seteguk aje.. pastu tak abis sbb tak minat sgt kopi jenis mcm ni.. ekekkeke..


Ni kek yg aku pilih..

Aku nak kek choc mud sebenarnya.. tp kek tu dah abis.. last2 kek yg biasaaaa gak aku order.. dah selalu sgt bedal kek ni dulu2.. so aku mkn just cuit2 sikit je.. bakinya aku suruh ain abiskan.. hehe..


Makan sampai abis ye kakakkkk...


ica bedal kentang..




Ni bukan saje2 nak snap gmbr staff situ tau.. aku nak snap jejaka yg kiri sekali tu.. tu adik aku tu.. dia wat part time kat sini.. ehehehe...


Ain lak asyik senyum2 je tgk acik dia wat keje.. sikit2 senyum sambil tutup2 mulut.. ececehhhh.. dah gaya mcm nak mengorat lak anak dara aku nih.. haihhhh..


Hasil dari pemakanan ain.. ekekke.. dia tak mampu nak telan kasi abis sbb aku tau kek ni jenis muak kalo mkn byk2 kan..


Hasil dari budak 3 org ni bedal..


Hasil dr aku dgn anak2 aku bedal.. licinnnnnnn... sedap gile.. pasni nak order ni lg lah..

Dalam sejam gak le aku dgn anak2 melepak dlm tu.. ekekke.. lama betul kan.. lgpun anak2 aku boring bila bapak dia takde.. tu psl aku bawak jenjalan tu.. nak jalan2 gi kl malas..!!


Adik aku dgn kawan dia kemas meja yg kami buat sepah tu.. hehehe


Total yg aku kena byr utk semua2 td.. ohh, sib baik sekali sekala je pi.. nak pi selalu kena dgn hubby aje sbb kang abis lak duit gaji aku.. ngeh ngeh ngeh..






6 comments:

DeQWa said...

Ermm,dah lame tak makan kt secrt recipe nie....meleleh air liur tgk air chclt....keh keh keh
eh,apis pakai baju sama ngan anak sedare saye la....sy yg belikan....cantik kan...

Mummy said...

salam kak..tgk macaroni tuh rasa cam nak try plak lepas nih...nampak menyelerakan...nyum nyum

CikNgah said...

ish ana ni betul2 buat org meleleh air liur ni.....nak kena pi cuba la.

diari hati said...

wah, nme kte ade t'senarai dlm bloglist yg akak follow la..thanks..alamak, t'gugat imanku tgk air coklat, kek n kentg ABC tu..cm nk b'buka pose mlm ni mkn kt secret resipi la.. ;)

erienz said...

salam kenal...terliuq tgk kek tu...padahal baru makan minggu lps...

fakhrul haziq said...

oo akak ni blogger ke..sy slalu je nampak akak and anak dtg situ..esok sy last keje sbb nak smbung blaja..kalau akak dtg esok nnti sy tegur.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...