NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, July 05, 2011

SSL TRaDeRs HoTeL & KeNduRi KaWeN

Haaa.. kali ni aku nak citer perkara yg lepas gak.. yelah kan, opkos la kena citer perkara yg lepas.. yg belum lepas camno nak cite.. hehehe

Hari jumaat tu, lps aku bersemput-semputan siapkan anak2, siapkan diri sendiri, siapkan pakaian **semua pakaian yg aku bawak aku gosok dulu termasuk baju tido.. hehe, siapkan brg2 buat susu, transfer carseat dr myvi ke mpv, solat isyak, on alarm rumah dan pastu baru kami zass kuar umah..

Byk gile keje aku kan.. mmg masa dok dlm kete rasa nak pengsan.. nak mabuk pun ye gak sbb terlampau penat dan rushing rasanya.. rushing sbb kami dah janji dgn kawan hubby utk konvoi sama2 pi perak.. tu psl kelam kabut sbb dah berjanji dgn org kann..

Tp kami tetap lewat spt yg di janjikan... sorry yee.. korang anak sorang je, kami anak 3 org.. tu psl lambat.. hehehe.. pas berjumpaan kat shell highway NKVE, barulah kami konvoi sama2..

Perjalanan mengambil masa lebih kurang 3 jam kott.. aku sempat gak tertido walaupun cuba bertahan utk takmo tido sbb sian kat hubby sorang2.. sedar2 je dah dekat nak sampai..

Kami sampai hotel kol 12.30 mlm.. anak2 masa tu baru terjaga dr tido.. mood memasing agak moody.. letih la tu.. sepanjang hari dlm kete je kann.. ehehe


Kami duduk hotel ni.. Hotel SSL Traders namanya.. hotel bertaraf 4 bintang kat taiping.. gmbr ni aku google je.. kiki


Ni lobby hotel.. simple dan cantek.. pun gmbr google gak..


Kami ambik 2 bilik type deluxe.. yg pasti connecting room..

Rege bilik rm150 nett satu mlm.. so utk 2 bilik rm300 nett sahaja.. murah kann, siap dgn bekfes lg.. wifi pun ada.. free jugak.. satu bilik utk aku dgn ica dan ain tido sama2..


Satu bilik lg utk hubby dan apis..

Kami laki bini tido asing2.. kekekke.. dah macam gaduh laki bini lak.. kah kah kah.. takdelah, mmg saje asing2 sbb katil kecik.. saiz queen je..

Kalo king size oklah.. sbbnya ica tido lasak sgt woo.. kang hubby aku jatuh katil kang kena tendang dgn ica.. kekekeke


Saiz bilik comel aje.. oklah tu kan.. janji selesa.. dan sesuai la dgn harga dia yg murah..


Bilik air dia..


Sinki bilik air.. berus gigi takde pulak.. so kena bawak sdiri siap2 ye..

Satu je yg kurang best, tuala diorang ada bau hapak sket.. yg lain2 tentang bilik sume ok.. channel tv pun byk gak..


Ica tido tgh2 antara aku dgn ain..


Lena betul budak ni tido.. memasing kol 2 pg baru dpt tido.. sbbnya sampai hotel pun dah lewat mlm kannn..


Pg dlm kol 8 masing2 dah start bersiap2.. sorang demi sorang aku kejutkan anak2 aku dr tido.. last sekali ica la sbb nmpk ica penat sgt... pastu baru kelam kabut siapkan diri sendiri lak..

Sibuk packing balik baju bajan yg dah di pakai mlm td.. apa2 hal org pompuan gak yg bz bab2 kemas luggage ni kannn.. check2 kot2 ada yg tertinggal.. dan aku baru sedar yg bedak compact simply siti aku tertinggal.. uwaaaa... cehhh..

Dah settle sume kami panggil bellboy mintak bawak sume brg2 kat lobby sementara kami pi turun bekfes.. lapo dah perut masa ni..


Ni air jus epal dan jus jambu batu.. dua2 aku punya dan dua2 tak abis minum sbb tak masuk dek tekak aku.. hehehe.. pelik sket rasa dia...


Pinggan aku..bihun goreng sedap, sambal ok, ikan bilis sedap, cuma nasi lemak tu masih belum cukup masak sepenuhnya.. terasa mentah lg.. aku cuma abiskan bihun je..


Ain mmg pantang jumpa kertas dgn pensel.. sbb dia suka menulis.. melukis.. mewarna..


Apis main torchlight..


ini dak kecik mkn pun sikittt aje.. byk minum air masak je..

Pas mkn kami lepak kat lobby sambil tunggu kawan2 hubby yg dok kat hotel ni turun.. sementara tu hubby pi check out dulu sbb kami nak terus pi majlis kenduri je nanti..


Senang hati betul gaya ica ni duduk dgn tangan blkg kepala.. kekekeke


Anak kwn hubby.. arissa namanya.. jd geng ica ni..

Lps sume dah berkumpul barulah kami beramai2 konvoi ke majlis perkahwinan kawan hubby yg merupakan staff hubby..

Memula kami pi masjid dulu sbb diorang menikah kat masjid..

Tgh sign borang cik abg sorang ni..


Terlopong dgr ceramah tok kadi.. hehehe


Pengantin pompuan yg cantek berbaju ungu.. alololooo.. teringat lak zaman aku menikah dulu.. hehehe


Senyum bahagia si pengantin.. ^_^


Serah mas kawen.. bak cikittttt... hehehe




Pakaikan rantai utk si isteri.. alololooo sweetnyeee..



Masa ni lama gile si pengantin kena buat posing mcm ni.. saje je org kenakan diorang suruh posing lama2 sbb nak ambik gmbr.. kekekeke.. eleleleleee, suka benonye tu ehhh.. hehehe


Cantek diorang punya bekas duit mas kawen.. aku dulu hubby aku masukkan dlm sampul surat je.. kekekeke.. adoiyaiii.. lawak lak rasanya bila di kenang2 balik..




Arissa tido.. anak2 aku sume dok dlm kete je sbb takmo ganggu majlis.. hehe


anak kwn hubby jugak..


Mcm biasa, aku ambik seri pengantin sket.. ngeeee.. kebetulan lak aku pakai baju ikut tema majlis.. padahal aku xtau pun tema purple.. hihi

Pas settle majlis nikah kami pi lepak2 umah makcik pengantin pompuan kott.. sementara nak tunggu pengantin tukar baju sanding.. pastu dah boring tggu agak lama dan anak2 yg dah mula rimas kepanasan, kami pun ambik keputusan lepak kat khemah..

Lepak khemah lg best sbb dapat mkn nasik.. kekeke.. aku mkn sampai 3 kali tambah wooo.. nmpk sgt kebulur dan tembolok.. tau ke tembolok tu ape..??

Pas mkn kami tggu pengantin dtg.. bila pengantin dtg je terus kami terjah kat diorang.. ambik gmbr dulu.. kompang pun tak sempat nak berbunyi lg dah kena tahan utk bergambar.. kekekke..


Cantek baju diorang..


Kami semuaa.. hehe.. ica masa ni dah lencun dgn peluh..


Ok.. dah dpt bergambar terus bersalam2an.. dan pastu memasing jalan laju2 mendapatkan kete masing2 sbb nak on ekon.. panas terik woooo.. pasang ekon full blast terus baru lega.. kekekeke..

Dahhh.. abis dah cite kenduri.. hehehe.. panjang betul aku cite.. ntah korang baca ke tak ni.. ke main skip2 je.. kekekkeke




14 comments:

DeQWa said...

mestila baca...akak nie slalu jer tggl brg kan,aritue tggl kek,nie tggl bedak compact plak..hihihi..takpe jgn tggl ica suda....
tembolok tue makan banyak kan...eh,btl ke?..agak2 jer...kekeke

MamafaraNzara said...

superwoman betul la ana ni..

Ena said...

cantiknya pengantin ngan color pepel.. suka sangat..

farah fauzi said...

cantik kaler pepel baju pengantin tuh...kak ana pun chumill jugak..hehe

Cik Puan Axa said...

comelnya kak ana..awet muda betul..kalo org tak kenal mesti tak sangka dah ada anak 3.. :)..

bila baca entry psl taiping ni,teringat kat kampung..dah lama tak balik perak sbb bz..sobsob..2mgu lagi baru nak balik..

qemaishak said...

Baca sampai habis ni haa hihi..cantik kaler purple tu..

Tembolok tu perut kan..kira isi perut yang banyak la ekeke

zailamohamad said...

Zaila suka baca blog Ana sebab gigihnya Ana dalam menjaga anak-anak..kadang2 bila rasa down sebab laki outstation, lepas baca blog Ana tetiba rasa macam nk jadi superwoman macam Ana jugak;)

Aida Azryn said...

wow. baju wedding kale purple!! 0.0

illa said...

Salam..Hai..suke baca blog awak..
biler baca blog ana nie bleh wat saya tersenyum sorang2 tau..hehe..Teruskan berblogging yer..

suhailas said...

best best...cepat cepat ceta pasal org utan.....sue dulu masa muda remaja keja situ juai umah....bukan juai org utan tau...masa baru2 nak develop leee.....
dah lama tak pegi niii.....sure banyak pembaharuan !!!!!

My Aisy said...

hehe...disebabkan nasi lemak jelantah lagi tu sebab makan tembolok tu...hehe...

pergh larat lagi k.ana dokong ica ye...kita dokong anak kita yang 7 kg tu pun dah lenguh...adoai...

Cik Puan Izan❤ said...

penuh detail ana bercerita sbb tu izan suka cerita ana... memang patut pun ana tambah nasi sampai 3 kali berbaloi la kan datang dari jauh...

KSWSK said...

manten tu mmg btul2 suka purple..dr nikah til sanding kaler yg sama

Zareene Saifuddin said...

ana, SSL Traders Hotel tu view dia cantek tak? Last year waktu zareene & family holiday kat Taiping, kitorang tdo kat Flamington Hotel.. hotel baru.. tapi 3star la kot.. view dia cantik.. mengadap tasik taiping.. bilik pon modern deco..minimalis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...