NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, July 23, 2011

CeRiTa TeNtaNg PHoToSHooT PaRt LaSt

Citer ni aku nak karang ptg smlm lg dah.. siap angkut laptop lg sbb sume gmbr2 dlm laptop.. pas hantar ain gi sekolah terus lepak mcd utk guna wifi diorang.. sekalinya selow daaaa.. lgsg takleh nak apdet blog.. cehh..

Aku nak abiskan citer psl photoshoot ni dlm satu entry ni je.. ntah panjang ke pendek citer aku dlm ni aku pun tak pasti.. aku menaip ikut apa yg ada dlm fikiran aku je.. kalau panjang, panjang laa.. kalo pendek, pendek la.. hehehe.. So slmt membaca ye.. ngeh ngeh ngeh..

Buat yg masih konpius diorang dtg utk shooting drama ke apa ke, meh sini aku bgtau lg sekali.. diorang shooting utk gmbr dlm majalah rapi je.. dlm majalah tu akan citer psl artis ni aje dan bkn citer pasal umah aku..

Lgsg takde usik pun psl cite umah aku dlm majalah tu nanti.. diorang hanya pinjam lokasi aje utk shoot gmbr artis ni.. so clear ehh.. bkn shooting drama nora elena 2 tau.. takde kene mengena pun dgn drama atau filem.. hehe..

Dan artis yg diorang nak shoot gmbr ialah Ana Dahlia.. yg tak kenal dia meh aku bgtau, dia ni pelakon dlm drama popular nora elena tu.. alaa, yg jd staff seth tan tu.. watak yg dia pegang ialah Azira..

Hubby aku lak siap tanya aku, apesal bkn nora elena yg dtg..?? tak pun suruhlah yg jahat dlm citer tu dtg.. maksud laki aku tu si yvonne tu le.. amboiiii, sedasss lepukkan melekat tepat kat bahu laki aku.. padan muka.. kahkahkah.. geram tau dgr soalan camtu.. kekekke


Tu beg mekap artis.. hambek ko, dalam tu penuh dgn brg mekap..

Berbalik pd citer photoshoot td, org yg memula sampai kat umah aku ialah mekap artis.. dia dtg dlm kol 10 pg mcm tu.. masa mekap artis ni sampai, aku tgh siram2 kat laman.. so aku suruh dia masuk dulu dan duduk kat ruang tamu..

Terpaksalah dia dok join layan kartun dgn apis dan ain masa ni.. kekeke.. tp mekap artis ni bagus la, dia ckp dgn aku sopann aje.. panggil aku kakak sbb mmg aku lg tua dr dia.. hehe.. aku pun biarkan dia dgn anak2 aku sementara tggu team diorang yg lain sampai..

Asalnya diorang mmg janji dgn aku dtg jam 10 pg, tetiba pg khamis tu si yana ni sms aku lg sekali bgtau dtg jam 11 pg pulak.. sbb nak ambik baju sponsored utk artis tu pakai..

Aku tak kisah diorang terlewat sampai ke apa ke, yg penting abis pd waktu yg telah di persetujui.. done..!!

Dalam kol 11.15 pg mcm tu kot diorang sampai.. masing2 perkenalkan diri.. bila tanya umur masing2 baru tau yg aku mmg lg senior dari dorang.. so sila panggil aku kakak ye adik2 sekalian.. yg artis tu pun lg muda dr aku.. baru 28 thn..


Masa ni sesi mekap pun bermula.. ambik masa lama gak nak mekap ni.. tp mekap artis ni mekapkan org mmg cantek la.. nak aje aku try solekan dr dia.. tp apa motip lak kan aku nak bermekap bagai.. ekekke..

Lg 10% mekap dah nak siap barulah photographer pun sampai dpn umah.. aku pun pi la bukak pintu dan pagar umah aku.. dah mcm ada open house lak jdnya bila byk kete parking dpn umah..

Oh, masa ni aku sedikit terguris perasaan bila mana 2 org photographer ni langsung tak bersalaman dgn aku sbg tuan rumah.. opss, sorang je yg leh salam dgn aku, sbb yg sorang lg tu lelaki.. nak kena pelangkung dgn laki aku kang kalo salam yg laki2 tu pulak..

Berbalik pd citer terguris td, diorang sbg tetamu kenalah tanya dulu mana satu tuan umah, bkn apa, kita kan org melayu.. ada adab bila masuk umah org.. dan bknnya main meluru masuk terus jumpa geng2 tanpa ucapan salam ataupun perkenalkan diri dgn tuan umah..

Tp takpe, aku pendam je perasaan masa ni.. aku duduk aje di tangga tgk gelagat diorang.. hehe.. hati ni tetap sabar.. last2 dlm 10 minit camtu kot baru photographer ni nak salam dgn aku.. tu pun sbb yana dr majalah rapi ni yg bgtau yg aku ni tuan umah.. thanks yana.. hehe..

Aku maafkan jelah sbb dia ingat aku ni PR artis.. ohh, nmpk mcm PR kah aku masa tu.. aku dah le pakai selebet dan berseluar lusuh.. tak sangka nmpk mcm PR lak.. miahahaha..

Takpe, lenkali jgn buat lg camtu ekk, bkn buat kat aku je, maksud aku jg adab sopan bila masuk umah org lebih2 lg umah org yg baru kita kenali..


Masa ni dah sibuk nak shoot gmbr dah..


Ko tengok la brgn mekap dia.. huhuhu.. tp dia mekap mmg cun laa..


cantek kan mekap artis tu..


Ohhh.. masa ni tetiba diorang mintak pinggan utk letak atas meja.. pastu aku tengok diorang dah start alih tu alih ni brg2 kat dapur aku.. aikkk, asalnya ckp takkan ganggu barang2 pun kan.. hmmm, tp as long as korang mintak izin aku izinkan la..

Krew majalah rapi ni bagus bg aku sbb diorang tlg aku susun balik semula brg2 kat tempat asal.. pastu siap basuhkan cwn2 yg diorang dah guna.. sejukk sket hati aku.. hehe.. aku bkn berkira sgt, tp sbb kita dah deal awal2 mcm tu kan..

Mekasih yana dan sorang lg tu ntah apa lak namanya, lupa sudah.. mekasih sbb tlg aku kemas semula umah.. aku phm sbb korang mesti nak dptkan gmbr yg cantek sbb tu korang terpaksa alih2 brg kan.. hehehe..


Bagus si Ana dahlia ni.. dia nmpk aku nak snap gmbr terus dia posing utk aku..

Kat area meja mkn ni aku agak2 dlm lebih 20 keping diorang snap sbb nak dptkan betul2 spt yg krew majalah ni nak.. tu tak kena ni tak kena, badan kurang lentik, rambut tak kena, mcm2 le yg kena buat sampai aku yg perhatikan pun penat.. kekeke

Si Ana Dahlia ni sempat ckp kat aku, " bkn senang sbnrnya nak posing.. nmpk je mcm senang.." hehehe.. kena posing sampai dpt hasil yg cantek.. adeh laa..


Pastu posing kat dapur lak berlakon tgh potong buah.. aku kasi buah jambu je..

Masa ni segala periuk yg ada mee sup anak aku kena alih dr dapur gas tu sbb mencacatkan pemandangan dlm gmbr.. kekeke.. ok takpe, pastu kang jgn lupa taruk balik ye..


Dia tgh pandang kamera hp dia tu.. sempat lg posing utk koleksi sendiri tu.. hehe


Pastu posing atas bar sesambil baca buku resepi chef hanilieza..

Settle kat dapur diorang shoot gambar kat area tangga lak.. masa ni si ana dahlia kena tukar pakaian lain lak..


Ica di dokong oleh krew majalah rapi.. dia ni mesra dgn sesape pun.. sibuk je mata dia tu tgk kamera sekali.. kahkahkah..


Posing kat tangga..


Gegar lak tgn aku snap pic ni..

Pastu diorang snap kat luar umah lak area pergola dan kolam ikan.. aku lak perhatikan dr dalam umah aje sambil gelisah tgk jam kat dinding..


Anak2 aku pun menyibuk sama.. hehe


Ohye, korang nmpk tak benda tgh2 antara ica dgn apis tu.. ??

Itu tempat letak auto feeder ikan.. auto feedernya rosak dan masih dlm proses di baik pulih, yg tinggal kat situ hanyalah tapak dia je.. yg kaler putih mcm chopstick tu ialah pelekat yg hubby aku buat sendiri bg bekas auto feeder tu tak terjatuh dlm kolam ikan.. benda tu dah di gam kat lantai kayu tu..

Nape aku citer psl benda tu..? sbb sbnrnya aku sgt terkilan sket dgn assistant photographer yg laki2 tu sbb dia dgn sesuka hati je menanggalkan mende alah tu tanpa bertanyakan dgn aku atau pun mintak izin dr aku dulu..

Dan masa dia tgh godek2 nak bukak tu sib baik aku terperasan dan cpt2 aku ckp jgn cabutttt..!! tp dah selamat dia tanggalkan bahagian piring tu.. yg sempat aku ckp jgn cabut hanyalah yg mcm chopstick tu..

Sbb hubby aku dah gam ye benda tu, so aku mintak sgt jgn la cabut mende tu tanpa izin dr aku sbb kang tak psl2 aku yg kena sound dgn laki aku kang.. mujur masa dia tgh cuba nak tarik tu aku sempat kata JGN..

Kalau yana dr majalah rapi terbaca entry ni saya hrp sila phm ye, saya terpaksa tegur mcm tu masa tu sbb ada benda yg saya kata boleh dan ada benda yg tak boleh.. yana okey dan kawan yana yg sorang lg tu ok.. cuma saya kurang senang je dgn kelakuan yg sorang tu.. siyes terkilan..

Pastu bila dah settle shoot gmbr kat situ aku cpt2 ckp kat yana mintak dia ( org yg bukak tu ) psgkan balik bekas auto feeder tu.. apa pun mekasih sbb pasangkan semula.. ok.. abis citer tentang tu..

Sebelum diorang balik, aku sempat mintak tlg kat yana ni ambikkan gmbr aku dgn ana dahlia ni.. hehe.. ambik beberapa keping je sbb aku tak secantek dia..


Nmpk tak tgn aku tgh tangkap tgn kiri ica.. dan ica nmpk mcm protes sket masa ni..

Sbbnya masa kami tgh posing utk bergambar bertiga, ica sempat lg karate leher si ana dahlia ni.. adoi laaa.. hahaha.. sempat si ana tu ckp adoii.. kahkahkah..


Kami berpegangan tgn.. ehh, awat muka aku mcm terlebih kembang lak dlm gmbr ni.. zoom terlebih ni.. kekekke


ica mengantuk, apis lak mengorat.. amboiii apissss.. ain takde masa ni, sibuk nak gi sekolah..


Dan last.. penat dah sengih.. hahaha.. apis masih malu2 kucing kat belakang aku tu.. ngengada ehhh..

Settle je semua dan lepas diorang dah tlg aku kemas2 semua, masing2 pun beransur mintak diri.. bersalaman sblm balik.. memasing start enjin kete masing2..


krew majalah rapi punya kete..


ana dahlia punya kete.. bg aku dia ni bagus la.. tak sombong.. soft spoken.. peramah.. memula masa krew majalah rapi bgtau artis yg nak di photoshoot tu bernama Ana Dahlia aku pun tanya haa..?? ana dahlia..?? sape tu..?? dan2 time tu gak aku google image..

Pas tgk result image kat google aku pun terus lorrrr.. dia ni ke.. si azira "walepak liat" ni ke.. ekekeke.. aku suka dia ni dlm drama nora elena.. tp dlm drama tu suara dia mcm besar2 sket.. tp apesal tu hari suaranya ok je.. tak le besar pun suara dia.. ekekeke..

Dan aku pun berdezup pastu hantar ain gi sekolah walaupun sbnrnya ain dah lewat sejam masuk kelas.. huhuhu.. dah.. abis dah citer shooting.. segala photoshoot gmbr yg di buat kat umah ni akan keluar pd pertengahan bln 9 kalo tak siap.. kalo silap aku taktau ye.. yg pasti bln 9 punya edisi..

Tp jgn nak cari muka aku lak dlm majalah tu.. lgsg takde kena mengena dgn aku pun tau.. citer psl umah pun takde sbb ni bkn citer ttg majalah dekorasi mcm majalah dapur atau anjung seri.. ni citer psl artis aje daaaa.. umah aku hanya jd background aje.. ok..

Sekian.. panjang gile cite aku..




26 comments:

aesh came said...

hehe~~citer pjg2 pun x busan bc..pndai tulis mcm ni..menarik nk bc...photoshoot majalah ok jgk la klu org pinjam umah utk drama..penats nye kite~~

Liza said...

Rasa cam penat je menunggu dorang siap shooting. Susah gak ek?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ana.. datang umah org pepandaila beramah mesra ye tak..janganla main cabut sana sini..

Ardini Humaira said...

bestnye kak ana dahlia datang rumah :)
siap photoshoot.. kagum dni ngan umah akak tau. cantik.. SubhanAllah...

Ros Diana said...

artis datang uma bestnya tak kira la popular ke tak janji ada..:D

My Aisy said...

em rasanya ana dahlia tu lg cantik drpd ms berlakon dlm nora elena...

DeQWa said...

diorng guna background umah kak ana...di byr @ free ek....hehhee..nak tau gak,yela kdg2 kan diorng belakon pg sana sini...kena byr tak ek..

~izan~ said...

wah ana,ana pun muka macam lebey kurang artis tu dah..mcm iras tau..betul ni,tak tipu,siyes.

dah la nama pun ana dahlia,ana suzana...

bestnya dpt tgk org shooting =D

yana halim said...

rumah mak akak kat kampung pun selalu ada shooting drama jugak. tak masuk gambar rumah pun, tarik punca elektrik dari rumah mak. pastu diorang nie kadang2 memang jenis suka suki ubah itu ini barang rumah. ada satu kes tu, tak bayar pun kos elektrik. sabo je la.

Rinna said...

Sakit kan hati bila org sesuka hati jerk.. nak usik2 barang2 tanpa izin..kalau akak pun marah gak..

Agaknya photoG tuh ingat Ana nie maid kut tuh yg dia tak salam masa mula2 sampai... Bila dah diperkenalkan baru dia tau ekk..hehehe..

Nasib baik semuanyaa kembali okey kan.. :)

KSWSK said...

pasni sure kang umah ana dorang nak wat lokasi shooting drama or filem plak.hehehe

Mama Balqis BPB said...

wah artis dtg rumah...diaorg wat photoshoot ni free ker? ke ada terima bayaran jgk?

Luv said...

bgs jek k.ana nie.. kalo sy sure garang mcm singa if ada org suke wat sikap sombong camtu, dah la pindah kan brg sesuke ati... agak2 nye k.ana time lg ke if ada org nak guna wat lokasi berlakon ato photoshoot?

hihihi aku plak yg terlbh2 mcm tn umh plak nak memrh hihhi sowei2...

Ana Suzana said...

Aesh..
mmg kita terasa penat gak.. penat mengemas balik... ekekke

Ana Suzana said...

Liza..
ye betul.. penat menunggu pun ye gak sbb kita terkejar2 masa nak hantar anak pi sekolah.. kalau tak kejar2 masa its okey rasanya

Ana Suzana said...

Baby..
yup, tu adab namanya.. apa2 hal kena respect tuan umah dulu..

Ana Suzana said...

Ardini..
tu belum tgk umah akak time sepah lg tu.. kikiki

Ana Suzana said...

ros diana..
hehehe.. tp x mintak sign pun.. ambik2 gmbr je..

Ana Suzana said...

my aisy..
dia mmg cantek.. sblm mekap pun cantek.. agaknya dlm drama tu tak kena ngan mekap kot.. ecehh.. pepandai lak ana ni.. kikiki

Ana Suzana said...

deqwa..
free.. diorang kasi majalah terlatest je masa dtg tu..

Ana Suzana said...

izan..
adeh laa.. mana de.. jauh panggang dr api.. ekekeke.. nama je lebih kurang.. heheh

Ana Suzana said...

kak yana..
tu lg sadis tu.. ish2x..

Ana Suzana said...

kak rinna..
dia ingat ana PR artis tu.. ekekeke

Ana Suzana said...

kswsk..
ohh.. mungkin pasni hubby menolak kot..

Ana Suzana said...

mama balqis..
free je mama.. :-)

Ana Suzana said...

Luv..
mungkin hubby takmau terima kot.. tp bergantung pd budi bicara gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...