NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, July 27, 2011

CuTi2 WeeKeNd : LeGeNd iNteRNaTiONaL WaTeR HoMeS

Citer ni dah basi pun.. hehe.. kitorang gi PD weekend baru2 tadi sbb tak tau nak ke mana2.. so ke PD lah kami.. hubby ajak jenjalan kat melaka.. tp aku yg takmau sbb jauh lak rasanya..

Baik pi yg dekat2 aje sbb kalo balik umah pun tak penat.. aicehhh, mcm le aku yg drive.. ekekke.. hubby ada gak suruh aku drive masa ontheway ke PD tu..

Tp aku je yg takmau sbb perasaan aku kalo bawak kete dgn hubby yg dok kat sebelah, aku rasa mcm pi ambik ujian memandu lak rasanya.. terasa mcm org JPJ yg dok kat sebelah sambil buat muka garang.. wakakaka.. lelebih lak perasaan aku tu kann.. ekekke..

Sudahnya hubby aku yg drive sampai ke hotel.. tp sblm tu kami singgah kat kedai satay kajang dulu yg terletak kat tepi pantai tu.. alaaa, yg ada bangi kopitiam dgn mama papa grill tu lerr.. saje tapau bawak balik hotel..

Ohye, weekend td tatau kenapa punyalah meriah PD dgn org ramai.. mmg la kebiasaannya ramai kan, tp kali ni mcm luar biasa lak ramainya.. dah mcm ada pesta lak.. mujur tak jemmm... agaknya org ambik kesempatan bercuti sblm nak puasa kot..

Hotel sume penuh.. mujur kami dah booking 2 hari awal.. tu pun dpt bilik tingkat atas.. kami lebih suka tingkat bawah je sbb takyah susah payah turun naik tangga dgn anak2 kecik ni.. tp nak buat camne kan, sume bilik fully booked.. so terima jelah apa yg ada..


Ni la bilik kami..

Tgh2 tu ada anak tangga.. anak2 aku punyalah jakun main tangga tu.. lg2 si ica.. kejenye asyik turun naik tangga tu je.. dah mcm org nak bg ucapan kat pentas lak gayanya.. ekekeke..

Tilam mmg best.. sbb kali ni aku takyah susah2 alih kusi panjang ke hape ke utk elak anak2 aku dr jatuh katil sbb katil dlm bilik ni sgt selamat aku rasa..


Kenapa aku kata sgt selamat.. tgk gmbr kat atas ni.. tgk la tepi tilam tu.. hehe.. so kalau diorang tido lasak dan terjatuh tepi tilam tu pun tak la tinggi mana kan.. tp kalo jatuh bahagian dpn katil komfem sakit..



Bilik adalah sgt luas.. sesuai sgt dgn peel anak2 aku yg suka main kejar2an nih..

Bezanya bilik ni dgn bilik yg kami pernah duduk sblm ni, ianya takde lantai panel glass yg nmpk air laut tu je..

Yelahhh, sbb bilik ni kan kat tingkat atas.. apekejadah lak nak ada panel glass bagai.. kang tak pasal2 terskodeng org bilik bawah lak.. ekekeke..


Ruang dapur yg comel..

Kalo besar2 pun bukan boleh masak2 pun kan.. masak air boleh le.. ehehehe.. beskal tu ain je yg kayuh.. aku malas..!!

Ok.. meh kita tgk pool pulak.. kali ni pool adalah konsep open air.. ohh, agak sukar bg aku nak berendam.. tp aku berendam jugak.. pedulik hape aku.. hehehe..


Kat area pool ada di sediakan 2 kusi rehat.. dan 2 bijik pelampung yg berat.. kalo pelampung ni kena kepala sakit woo.. hehhe


ada shower jugak utk bilas2 badan lps terjun pool..


Pool kami mengadap hotel water chalet (yg takde pool) dan ngadap laut sket.. sikit jelah nmpk lautnya.. hehehe..

Nape aku kata susah aku nak berendam, sbbnya ramai lak org2 lelaki bertenggek kat area water chalet tu.. segan sehhh.. jd kalo nak berendam kena tggu hubby sekali.. pastu takleh nak suka2 free hair sbb open kann..


Ptg dlm kol 6 mcm tu kot baru kami terjun pool..


ica yg tak sabar2 nak pi mandi..




Gmbr masa mandi mmg takde ye.. kahkahkah..

Yg terjun pool hanya aku, hubby, ain dgn ica je.. apis takmau sbb dia trauma lg nak masuk dlm air..

Mujur aku bawak menan.. so dia cuma main masak2 kat tangga pool tu aje.. kejenye asyik dok simbah kami dgn air aje.. ekekeke..

Lps mandi masing2 kelaparan sbb berendam lama kannn.. so kami order la dulu mknn dr dlm bilik.. nak kuar carik makan masih awal lg sbb kami cdg nak kuar lps isyak..

Apa lg, aku pun tgk la menu yg ada dan terus buat order.. ehehhe.. bab makannn lajuuuu je aku nih..

Dan ni yg kami order..

Buah2an..


eskrem.. oh mahal sungguh eskrem ni.. rm15 kot utk 3 scoop..


Ni takde dlm menu diorang sebenarnya.. aku yg request..

Sbb dlm menu tu hanya ada spagetti bolognese sedangkan anak2 aku suka yg carbonara.. so diorang try buatkan utk kami.. walaupun rasa dia tak spt yg aku nak tapi anak2 aku tetap mkn.. rezeki namanya tu..


Nasi goreng 1 malaysia, aku request takmau pedas sbb anak2 aku yg nak mkn.. tp diorang buat pedas2 gak.. sob sob sob.. aku jelah yg mkn..




Nasik lemak utk aku..

Aku share dgn anak2 aku sbb nasi goreng td kan pedas.. mujur ada nasik lemak.. cuma nasik ni kurang lemak.. kemarau sket.. rege dlm rm27++ gak le.. huhuhu


Ok.. jemput makan semua...


Lps mkn kami pun berehat2 le dulu..

Lps isyak hubby aku layan bola dulu.. aku lak layan tido dulu.. ekekek.. nyempat lg tido tu.. kahkahkah..

Pastu kol 9.30 mlm baru kami kuar bilik utk gi tempat mkn.. hubby aku teringin nak mkn ikan bakar.. aikkk.. makan lg.. hehe..




19 comments:

adarnadzmie said...

bestnya holiday Ana anak beranak... bila la akak nk sampai PD tu... hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo private pool dia camtu ke? eh segannye nak mandi

DeQWa said...

Minggu lepas ramai yg wat kursus kt PD...gomen byk wat kursus kt PD tue yg ramai kot...hehee...

ViRuS DeTeCTeD said...

ala...same la kak..tapi nape kite x jumpe ????waaa...x de rezki...tapi sy check in hari ahad....agaknyer akak dah check out kot..kan best klu dapat jumpe...huhu...

Lia said...

wahh.. best2. ica muka tak senyum pu ek.. serius memanjang.. hahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mkn mana boleh lupa ana ..nanati tak boleh drive

Ana Suzana said...

Kak adarnadzmie..
Akak lom pernah sampai ehh.. Gi la situ nanti kak.. Bestt..

Ana Suzana said...

Rose..
Ini utk bilik tingkat atas je.. Tp kalo tingkat bawah sume tertutup.. So takdelah segan sket nak togel kepala kann.. Sblm ni kami dok tingkat bwh je.. Tu hari je yg dpt tibgkat atas..

Ana Suzana said...

Deqwa..
Haah.. Betul tu.. Ramai org gomen berkursus.. Sbb akak tgk ada sukaneka bagai..

Ana Suzana said...

Virus detected..
Lorrr yeke.. Kalo ahad komfem la kami dah check out.. Ekekeke

Ana Suzana said...

Lia..
Time senyum tak sempat nak snap.. Ekekeke

Ana Suzana said...

Baby..
Ahahha.. Takde kena mengena dgn ana ye sbb ana tak drive masa tu.. Hehehe

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

laa.. samala kita pergi sana.. tak bertembung lak.. tapi Aini pi hari Ahad baru ni.. Aini ambik bilik paling murah je:P

Ana Suzana said...

Aini..
Lorrrr.. Asyik tak bertembung aje kita kannn.. Kekekke.. Takpe, kang belanja ana mkn la br betul2 bertembung.. Hihihi

Yanti Suhaini Binti Ibrahim said...

Eh, bukan Ana ke yg kena belanja Aini.. haha:P.. habis dah ke gambar pi PD baru ni? tak puas tengok..hehe:P

Ana Suzana said...

Aini..
Abis dahhh.. Sbb mls nak snap.. Kikiki

ummi safiya said...

salam ana...bestnya pegi PD. aduh, tergelak sorang2 bc n3 ana kali ni.. psl JPJ tu. mmg pun, kita kl hubby suruh drive bkn main sopan lg.. kl dia x de kat sebelah, pecut bkn main laju kl lalu highway...hahahaaa...

bpk muliadi said...

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


Ana Suzana said...

Ni mbah mana la pulakkk.. kahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...