NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, July 06, 2011

BuKiT MeRaH LaKe ToWN ReSoRt

Sambung balik citer weekend lps.. hehe.. lps je masing2 berpisah kat majlis kenduri kawen, kami tak terus balik pun sbb aku beriya2 ajak hubby pi lepak Bukit Merah Lake Town Resort..

Sbb dah alang2 turun perak kan.. lg pulak kami tak pernah lg jejak kaki kat sana.. tu yg nak pi try tu.. dr rumah pengantin utk ke bukit merah adalah tidak jauh mana pun.. kurang stgh jam dah sampai..

Tp masa ontheway ke sana kami sempat lg singgah gerai2 yg jual durian tepi jalan.. utk apa lg, melantak durian la.. hehehe... nak beli utk bawak balik komfem hubby aku takmo punya..

Dia suka mkn durian, tp kalo bawak durian masuk dlm kete mau pening kepala dia katanya.... tu yg mkn terus kat situ je..

Byk jugaklah kami mencekik durian.. sedap gileee.. dah kenyang2 dgn mulut bau durian barulah kami teruskan perjalanan.. tu pun mintak gps tunjukkan jalan.. sbbnya kami mana reti.. kekeke..

Masa nak cari tempat utk check in, kami menyasau jauhh ke depan woo.. tak jumpa kat mana tmpt utk check in.. pusing2 kami kat dlm area tu.. nasib baik nmpk pak guard.. terus tanya kat mana nak check in.. cian kami kann.. kekeke

Hubby aku hampir2 give up dan nak ke penang terus katanya.. lepak penang je lah kalo susah sgt nak cari tempat check in .. tp aku rasa baik toksah.. kang lg penat jalan jauh lak.. anak2 lak masa ni tgh tido keletihan..

Last2 kami pi benti kat depan hotel Lake Town ni..


Tapi kami tak duduk kat hotel ni pun..


Sementara hubby pi check in, aku jaga anak2 aku yg tgh lena tido kecuali ica yg tetiba terjaga bila kete benti..

Settle je urusan check in, sebuah buggy dah siap2 menunggu utk angkut kami dan luggage kami.. dan pastu tiba saat2 yg menduga kesabaran kami sewaktu nak kejut ain dgn apis bgn dr tido..

Yg kami jangkakan hanyalah si apis aje yg komfem akan melalak bila paksa bgn.. rupa2nya ain sekali join melalak sama.. pekehalnya ntah budak ni.. ngigau ke hape.. huhu..

Pujuk baik2 suruh turun dari kete dan naik buggy sbb nak masuk dlm bilik.. tp ain protes takmo turun.. grrrrr.. geram tahap gaban dah ni.. tau lah penat kan, tp kot ye pun jgn la sombong beno bila org dah pujuk.. kang kalo marah kang lg menjadi2 lak tangisnya kang..

Apis pun melalak mcm hape gak tau.. apis abah dia yg handle.. ica aku yg handle.. ica takdelah menangis, tp budak ni nak berdokong dan melekat dgn aku je kejenye.. sdgkan aku nak angkat ain kuar dr kete..

Bila aku letak ica dok kat buggy jap sbb aku nak dokong ain kuar dr kete, ica lak bantai melalak pastu.. adeh laa.. makin gamat keadaan kat situ dgn tangisan tiga2 anak aku.. pastu aku ckp kat hubby suruh dia je yg pujuk ain kuar dr dlm kete sementara tu biar apis dok dgn aku kat buggy..

Tp apis takmo lak dgn aku.. nak abah dia je masa ni.. makin bertambah nyaring lak apis ni nanges bila aku pegang dia.. pulak dahhhh.. Nak taknak terpaksa aku lepaskan je si apis tu pegi kat bapak dia yg masa tu tgh memujuk ain kuar dr dlm kete..


Berlari2 nangis nak abah dia dokong dia.. huhuhu.. yg ain ni lak lg buat kitorang makin hilang kesabaran tau.. tp takdelah nak marah2 ke nak pukul2 anak ke kan.. just mulut je lah pung pang pung pang membebel..

Pujuk elok2 suruh kuar dr kete pun takmo gak.. adoiyaiii.. org yg bawak buggy tu pun sabarr je menunggu.. sambil2 tgk sketsa air mata anak2 aku.. kehkehkeh..


Sabar ye bangg.. sabarrr.. kekeke.. ecehh, abg la pulakkk.. hahaha

Di pendekkan cite, kami psiko ain ckp yg kami nak kunci je kete tu kalau dia takmo gak kuar dr kete.. tido la sorang2 dlm tu.. hahaha.. saje psiko sbb dah pening nak mujuk dah..

Sesi drama air mata berlangsung dlm 15 minit kott, pastu baru ain turun kete dgn sendirinya dgn mata sembab sbb lama beno nangesnya..

Ain merajuk sepanjang otw ke bilik.. lgsg taknak bercakap dgn kami.. aku cuma senyum2 je kat dia.. malas nak byk ckp.. hehehe..


Kami duduk kat water chalet kampung air namanya..


Ambik 2 bilik sebelah menyebelah.. takde connecting room kat situ..


Mula2 sekali terus terjah bilik air.. tu bkn sinki tau.. tu tub mandi.. bapak besar tub mandi dia.. hehehe


Errr.. saje nak ambik gmbr sendiri.. kekeke..


Bilik aku.. kat sini aku, ica dgn ain je.. hubby dgn apis dok bilik satu lg..


katil jenis queen size..


bilik aku ada ruang tamu.. bilik hubby takde.. so kalau nak mkn2 sila lepak bilik aku je..


Simple dan selesa.. wifi pun ada.. free lg..




Balkoni..


Haaa.. ni bilik hubby..






mkn biskut sebab lapar.. tulah, sape suruh takmo mkn masa kat kenduri tu..


Budak ni mkn jelly.. pun sbb lapar jugak.. kekekeke




Budak ni pulak masih merajuk lg.. aku biarkan je dia layan perasaan dia dulu sementara aku bz snap2 gmbr.. :-p


Bila nmpk aku snap gmbr dia terus dia tekup muka mcm tu.. kekkeke..

Pastu aku pun pujuk dia balik.. puji2 dia.. geletek2 dia.. mula2 dia merengek2 gak mcm tak suka.. tp bila aku peluk2 dia, kiss2 dia, baruuu dia mula ok dan senyum.. hehehe..aku mmg suka buat camtu.. biar dia buat peel dulu baru pastu aku start pujuk selow2..

Yg penting kena biarkan diri kita relaks dan cool dulu masa ni.. kalo tgh penat dan stress, komfem pujukan tu akan jd lain.. kang jd kemarahan lak kang kalo sendiri tak leh kawal emosi.. tul tak.. ??

Ape2 hal sila tenangkan diri sendiri dulu.. kalau tak kita akan bertukar jd incredible hulk pulak kang.. kahkahkah..

Pastu aku upah anak2 aku berendam dlm tub mandi yg besar td.. dgn aku2 sekali join berendam.. kekeke.. saje nak kasi diorang hepi2 sbb tujuan utama dtg sini pun sbb nak hepi2 kannn..

Lps mandi, sesi mkn pulak sbb aku tau anak2 aku tentu lapar... alaa, sdgkan aku yg dah melantak 3 pinggan nasik minyak pun lapar balik inikan pulak anak aku yg tak mkn lgsg kat kenduri tu.. kekeke..

Kami order dr bilik je.. malas nak kuar.. lgpun nak lepak bilik je ptg tu.. mmg takde plan nak mandi2 kat waterpark pun.. malassss sgt2..


Dah jd mcm ni baru ingat nak snap gmbr.. kahkahkah..


Dah kenyang muka pun hepi.. sesi main peluk2 lak diorang ni..

Tp masa apis lari2 dtg kat ain dan nak peluk ain, ain lak tolak apis tanda takmo peluk apis.. pulak dahhh.. sempat bergaduh lg bebudak ni.. geram tau aku.. ada je bikin hilang sabar..


ica try pakai tudung aku.. alololooo..








Malam lak kami hanya layan tv aje.. layan fesbuk.. layan anak2..

Mmg rehat betul2 la org kata.. hehe.. kalo lapar je order mknn dlm bilik je.. mlm tu order mee sup je utk anak2 aku.. dan pizza utk aku.. pastu memasing bila dah penat terus panjat katil nak tido.. kecuali ica..


Budak ni paling lmbt tido mlm tu sbb dia dah puas tido agaknya dlm kete.. terpaksalah teman dia dan layankan je dia.. sambil2 tu online le fesbuk.. kekekke


ica ngada2 takutkan aku.. dia kata " ayukkkk.. antuuuuu" .. kahkahkah.. dah nak kol 2 pg baru dia tido.. huhuhu.. sabarrrr sabarrrrr...





8 comments:

Husna said...

wow best tak bukit merah? brp hrga erk bilik nye?? best jeaa...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kot2 betul ada hantu..hihi..ada yg ikut balik tak??

rizaros said...

eh kak bilik yg sama.. ngee :) heheheh.. ari tu g situ msa mula2 kawen :P

DeQWa said...

wah,ade sambung lg la...ngatkan dah abis...hihi..kn buat part-part r kak ana..,comel jer ica pakai tudung tue...mcm2 lak peel bebudak kan,sy ade anak buah 2 org kt umah pun kdg pening gak tgk peel diorng..tpi tue la penghibur hati...wehuuuuu...

KSWSK said...

mmg siok berendam dlm bath tub yg beso iteww

Huda said...

hai :) sy pun pegi bukit merah last wiken :) kalau tau leh kenal2 kan :)

It's my life said...

Ana

You kena ajar anak anak you dgn tegas .. meaning kalau kat rumah dia orang buat perangai bagi dia orang time out.

Kadang jadi rimas tengok anak anak anak yang buat perangai tak nak berenggang dgn ana, melalak, menangis etc sedangkan apis tu dah besar dah reti arahan, teguran etc kan.

Kalau anak tau dia orang the boss camana ana nak keluar berjalan dgn tenteram. Jadi tiger mom bukan setakat menjerit macam tarzan hari hari ana oii :)

Darsita

Zawifatul Aziah said...

bagosnye akak ,sabar dgn kerenah anak2 ye..hope saya pon akan jadi mak yg pnyabar dgn anak2 nye 1 ari nanti :).suke blog akk..singgahla ke blog sy plak ye..hehe --> aziesuhaimi.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...