NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, August 25, 2011

SteaMBoaT BuaTaN SeNdiRi

Ni menu berbuka puasa smlm.. Tak dpt nak cite panjang lebar dan kongsi resepi skrg ni sbb sibuk nak uruskan anak2..

Kang ada kesempatan aku share resepi ye.. tak pun korang google je resepi spt yg aku buat.. aku pun dpt resepi ni dr menggoogle aje.. hehehe


Siap sedia menunggu azan maghrib..

Masa ni aku halau sume anak2 aku yg cuba mendekati meja mkn.. risau aku tau sbb ada periuk steamboat tu.. periuk tu pakai karen je dan bknnya tong gas..

Tiap kali anak2 aku cuba nak panjat kusi meja mkn je aku suruh berambus.. hehehhe.. suruh pi main jauh2.. bebudak ni berminat sungguh nak tgk apa yg ada ramai2 atas meja mkn tu.. kekeke..

2 jenis kuah steamboat.. 1 versi sup biasa, 1 lg versi tomyam..

Dan sos dia aku tiru resepi Johnny punya sos.. tak la 100 % sama kot tp sedap tu dah lebih kurang tahap sos johnny dah.. tu pun kang aku share kat entry lain ye..

Utk arini aku pening lg nak masak apa.. uwaaaaa..


15 comments:

Jiejah @ Iza said...

nanti ana bg resepi sos ala johnny's tu yer .. akak buat asyik failed . asyik jadik mcm sos nasi ayam mmuahahha

Zefa NorAsmara said...

Berkenan dgn periuk tu..mana nak cari ye ana?

Ena said...

share la share la... mesti best ni..

ameris said...

best best..

ameris said...

best best..

maszmadi said...

wah steamboat..... sedap sedap..

Mama Balqis BPB said...

sedapnya....dah lama tak makan steamboat

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hsbd ila kalau buka kena nasik..nasik..nasik!!

Aku Ibu Muda said...

wahh...sos johnnys sedap tu...share resipi kak :)

dh lama tak ke johnnys since status hala tu meragukan :(

KSWSK said...

wah...sama mcm mkn kat kedai

Mummy said...

amboi kak, seleranya tengok..baru jer ingat nak makan steamboat...nanti upload resepi eh...

lily lotus said...

nyummss,tenkiu bagi idea for this weekend ;)

DeQWa said...

rajinye kak ana masak...macam2 resepi kak ana buat...betuah busband kak ana...hehe

Mamatasnim said...

wah rajinye ana..ngan anak2 lagi..respect rr..:)

Cherie's Choc Delight said...

Ana, Nnti share part yang sos tu ya
periuk steamboat bleh beli d mana.
Interesting la

Ainon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...