NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, August 19, 2011

HoTeL THiSTLe @ PoRt DiCkSoN

Cite tertangguh gara2 internet wat hal.. hehehe.. ni cite weekend lepas.. dan ni pestaim kami bercuti di bulan puasa.. dan pestaim jugak berbuka puasa kat luar sbb aku hari2 masak kat umah..

Dan weekend lps aku di bg cuti memasak oleh hubby sbb kami nak pi bercuti kat sini.. alaa.. pi yg dekat2 aje.. dan ni jugak pestaim kami duduk kat hotel thistle yg sblm ni di kenali dgn nama hotel Guoman..

Ohye, bln2 puasa ni diorang tgh buat rege promotion.. so harga bilik dan rege utk berbuka puasa kat situ agak reasonable la jugak.. dan mknn dia banyakkk.. hehehe..

Kami bertolak ke PD lps solat zohor.. perjalanan ambik masa agak lama sket sbb jalan agak sesak kat area nilai ke seremban.. dalam kol 3.45 ptg baru kami sampai kat hotel tersebut..


Laluan utama nak masuk ke hotel.. sila angkat tgn kat jaga yg dok situ sbg tanda hormat.. hehehe..



Kami dapat parking betul2 dpn lobby hotel ni..


View dpn hotel.. padang golf..


Menanti hubby check in dulu.. ica dpt belon dr sorang pakcik ni.. mekasih pakcik.. hehehe.. byk lak tu pakcik tu bg belon.. cuma 1 ni je yg beliau tiupkan.. yg lain2 aku kena tiup sendiri..




apis merajuk sbb dia takde belon kaler hijau.. hijau aje budak nih..


Ain hepi sbb dpt belon.. tp dia kena tiup sendir la.. aku malas nak tiup.. fobia kalo meletop.. ekekeke


Baru apis senyum.. tu pun lps pujuk dgn belon kaler biru


sekitar lobby hotel..




Okey.. dah dpt kunci bilik.. masa utk masuk dlm bilik pulak..

Kami ambik 2 bilik connecting.. satu bilik apis dgn ain, satu lg bilik kami dgn ica.. kalo ambik extra bed hanya boleh ambik 1 je utk satu bilik kot..


Bilik kami nombor 508 dan 510


Katil bilik ain dgn apis.. tido mlm aku rapatkan dua2 katil ni.. kang ada yg jatuh kang kalo tak di rapatkan.. dah le memasing tido lasak..


Apis booking tilam.. tp ain guna kuasa dia sbg kakak, jadinya apis tak dpt le dok tilam yg dia tempah tu.. kekekke


Setiap bilik di bg buah2 ni..










aku dan tudung feveret aku.. ekekkeke..




Ni bilik kami lak..




Katil kami..






Tub mandi bilik kami.. sempat gak le anak2 aku berendam dlm ni..


bilik air dan jamban..













View luar balkoni.. cantekkk.. bila nampak sotong kering berjimba2 dlm pool tu terus jd tak cantek.. masuk bilik balik.. kang kurang pahala puasa kang.. tak psl2 ketumbit yg dpt kang.. hehehhe




Memang tenang dok kat sini.. relakss je.. boleh la dtg lagi nanti.. sbb kalo gi PD kami hanya lepak kat water homes aje sbb ada private pool.. tp kali ni nak try tempat baru lak.. rege pun semua org mampu pegi.. =)

Ok dah.. nanti sambung lg tentang hotel ni dan berbuka puasa kat sini.. nak kuar umah jap.. tataaaa..





10 comments:

Alin Marlini said...

ooo..Guoman Hotel sudah bertukar nama..Kak Alin penah kesana tahun 2002 kot...

KSWSK said...

ooo..ingatkan hotel baru...upanya tuka management

Jan said...

sume orang mampu pegi...?? sy x mampu kak.. ha2.. penah survey harga.. 2 hotel 5 bintang kak.. hehehehhee... akhirnye dpt gak tgk faktor knp hotel ni mahal.. ^_^ mmg mantap.. =)

Effa said...

sy baru nak tanye rege. mahal kot ek. hehehhe..

takperlah saya cancel. terliur jer :)
cantik tudung ana!!

Aida Azryn said...

bila la aida dapat p pd. tingin nak p sana. >.<

Yan said...

posa2 pun peggi bercuti ye Ana....

cantik sangat bilik tu...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

pakai baju kurung mcm pg raya hehe

ishatasya said...

salam perkenalan kak... suka tgk blog akak.. tgk kemeriahan keluarga.. hi hi... de masa jenguk2 la my blog.. newbie lagi.. baru je merangkak~

ishatasya said...

ops.. blog sya ishatasya.blogspot

Sastra Dania said...

Salam Perkenalan...
Saya org PD pun x prnh tido Thistle...Even ade kwn keje sana.Rupe nyer cantik dlm kwsn hotel tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...