NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, August 09, 2011

DeDe SuKa RoBoT MaKKK...!!

Smlm ptg pas hantar ain gi sekolah, aku gi merayap ke ikano jap.. parking kat the curve je sbb senang dpt parking kat situ..

Kebetulan masa otw ke ikano ica bantai tido lak.. tp takpelah, ica kalo tido okey lg berbanding apis.. kalo apis yg tido mmg aku malas nak singgah mana2 sbb dia ni kan kalo terjaga dr tido atau di kejutkan dr tido komfem melalak lama2 punya..

So smlm bila sampai je ikano terus dokong ica walaupun dia masih tido masa ni.. ica sambung tido kat bahu aku.. mesti kurang selesa ica tido kat bahu aku sbb rasa tulang aje kot.. ekekkeke..

Apis duduk kat stroller, jdnya tgn aku sblh dokong ica sblh lg tolak stroller.. budak bujang ni mengeluh penat berjalan la hape la.. macam2 ehh..

Sepanjang berjalan dlm ikano tu byk kali gak aku mengelak pandangan diorang dr kedai2 menan.. lebih2 lg ada satu kedai ni jual anak patung pororo.. kartun feveret diorang lak tu..

Jadinya cpt2 aku tolak stroller laju2.. mujur ica tido lg masa ni.. mahal woo anak patung pororo tu.. seketul rege rm50++.. baik buat beli mknn lg bagus.. hehhe..

Jalan laju2 carik lift utk naik level 1.. mmg takmau ke tempat lain dah selain target utama ialah gi Aussino.. skrg kan tgh offer.. tp sadis betul la, byk stok takde.. so mmg tak byk le pilihan yg ada.. cis ciss dan cisss.....

Kebetulan lak dlm aussino ada seketul robot bumble bee tepi pintu masuk.. terus apis teruja gile tgk robot besar tu..


" ada robot besyar makkk.. dede syuka robott.."


Nampak dia hepi betul dpt diri sebelah robot tu.. tambahan lak dia ada koleksi bumble bee kat umah lg lah dia suka bila jumpa yg lg besar..


" robot ni hebatkan makkk.."


ica relaks aje sbb dia takde perasaan pun dgn robot2 ni.. bkn feveret dia pun.. eekkekeke..


Memandangkan ain abis kelas awal bila bulan pose ni, jadinya masa utk aku membeli cadar bagai amatlah terhad.. kelam kabut gak le nak pilih warna ikut citarasa..

Beli utk budak2 punya sekali.. lps dpt apa yg di carik terus pi bayar cpt2 sbb nak rushing gi sekolah ain.. kang takde parking kang kat dpn sekolah tu.. pas ambik ain kelam kabut lak pikir nak balik umah sbb nak masak.. huhuhu.. semputttt...





12 comments:

Lya Colours said...

ish comelnya dak ica ni. rasa nak picit2. hihihi

YanaMIB said...

klu hubby sy pn suka nk bergbr dgn bumblebee..aishh~


psstt:: wewiitt tkr template baru..nice! ^__^

lieyalatif said...

hai..salam kenal...selalu jadi pembace senyap jek...arini nak komen sebab tekujat tgk ana private blog....huhuhu...jgnle private yeak....kurang sudah bacaan ku di opis ekeekekekek

misya said...

apis ni makin hensyem

farah fauzi said...

dede nih ensem la ana...suka sungguh saya tengok dia...

adarnadzmie said...

anak akak pun suke robot "Bumblebee ni..... nama robot len pun anak akak boleh hafal... isk3..

akak pun terkejut gak ana private kan blog ana baru2 ni... klu tidak kurang la kwn alam maya akak sorang ni... huhu...hehe...

KSWSK said...

smalam rs mcm sedih skit sbb xdpt nak bc tulisan ana coz ana private kan blog

"CT CoMeL" said...

hehehehe...dede mcm untiela suke main robot...hikhikhik....

ceywie said...

slm ana, kecewa tak dapat baca blog ana. jgn private lg eik. saya suka baca cerita anak2 ana, anak saya pun 3 org hampir sebaya ngan anak ana. :)

maziati said...

akhirnya,dpt jugak menatap wajah dede..semoga kak ana terus berblogging..

Rina Hakimah said...

salam ana
at last dapat jugak baca yr blog semula...

i ingat u nak privatekan blog ni. miss la baca yr celoteh.

btw, i am yr silent reader. dulu i used to have a blog then this May kena block. pastu i malas lagi buat blog. kena submit mobile phone number.

wassalam.
rina hakimah

~lieya~ said...

dekat mana ada jual patung pororo tuh kak?berapa harga betulnya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...