NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, August 08, 2011

KeMbaLi TeRJaLiN

Memula sekali ana nak mintak maaf sgt2 pd korang especially yg silent reader sbb ana privatekan blog tanpa notis..

Sbnrnya ada cerita di sebaliknya yg menyebabkan ana kena tutup blog utk tatapan umum.. tp ana rasa biarlah cerita tu tersemadi dlm diri ana je.. tak perlu ana heboh2 kat sini.. yg pasti ana dgn hubby je yg tau kenapa..

Sejak ana privatekan blog, byk gile emel2 dan mesej yg bertanyakan khabar ana.. sgt2 tak sangka ok sbb korang berkawan dgn ana mcm tu sekali..

Sbb ada org yg mmg suka baca blog org lain, tp dia jenis tak kisah sgt pun kalau org tu tetiba privatekan blog..

Tp berlainan dgn situasi yg ana terima.. sgt2 terharu sbb korang tetap nak menjalinkan ukhuwwah dgn ana biar pun sekadar di alam maya.. perasaan bangga tu mmg takdelah, tp terharu sgt2 sbb dpt kawan2 mcm korang..

Moga Allah merahmati kita semua.. mana2 yg bersifat busuk hati, iri hati atau hasad dengki, ana doakan moga Allah buangkanlah sifat2 mcm tu dr hati diorang..

Ana bukanlah org yg terbaik, tp kita sebagai manusia ni sentiasa ingin buat yg terbaik.. moga lepas ni ana lebih tabah utk menghadapi situasi mcm ni..

Di kesempatan ini ana nak ucapkan terima kasih pd kawan2 yg sentiasa bg nasihat dan sokongan moral kat ana..

Mekasih jugak buat silent reader "kak ima" yg hantar mesej kat ana panjang lebar yg sedikit sebanyak membantu ana dlm membuat pilihan sama ada nak teruskan private atau tak..

Apapun selamat kembali utk diri sendiri walaupun nuffnang dah lari.. hehehe.. takpe, rezeki Allah yg tetapkan cuma kita kena berusaha aje.. Akhir kata, selamat bertemu kembali buat kawan2 semua..


^__^




31 comments:

zih@n said...

sokong sgt keputusan kak ana ni..ini kan blog kak ana..kak ana ada hak tuk share apa je..pmbaca yg sepatutnya pilih smada nk truskan baca or x..bukan kak ana yg kena pening2 pilih nk open or private..hihihi.

suka header bru tu..nmpk ssuai plak dgn background kat tepi tu ha..=)

Ya ALya said...

selamat bertemu kembali di alam maya........

Suliana said...

teruskan berblog ye kak ana :-)

Mama Balqis BPB said...

yey...ana kembali!!!teruskan berblog dgn riangnya :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak semua org suka kita tapi yg buruk jadikan sempadan yg baik kita ikutla ye ana

aniesz said...

Biarla ana..org nie memang takkan puas hati dengan apa yg kita ada..biar dia sorg je yang tidak puas hati..masih ramai lagi akan sokong ana..anis salah satu org yg akan sokong ana..teruskan berblog ana..anis suka baca..setiap hari sebelum mula n balik kejer, anis mesti 'ronda2' blog ana dulu..hehehe

Eika Arysha said...

teruskan semangat berblog kak ana,n terima kasih banyak2 sbb sudi jemput eika tok terus menjadi pembaca setia blog akak...eika tetap akan sokong kak ana wlaupn hanya jadi silent reader....

"CT CoMeL" said...

kak..teruskan dgn stoli moli akak...saye tak jemu pun nak bace kak...terus..terus...terus...hehehehe...kak...kim salam dgn DeDe kak....

Sue* mamaID said...

nak jugak email tnya kenapa...tp tk simpan pulak email address ana...huhu

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

himne..!! \(^0^)/ (be strong in korean)

ummi_khalish said...

aslmkm...ptutlh dil ytry buka byk kli x blh,ingt internet kt cni problem..Ana....kuatkan smgt..teruskn berblog...biar orang nk kata kita,yg pnting kita tau apa yang kita buat..kita xkn mampu puaskn hti semua orang.....slmt brpuasa..

MamafaraNzara said...

biar apa org nak kata. yang penting di ana bukan org begitu.

selamat berpuasa. :))

take care ana.

eynda said...

Haaaa... cam tu la ;-)

BusybeingBossy said...

I miss your stories.Keep on writing.

Zefa NorAsmara said...

Akhirnya.. dpt kembali mengintai blog ceria ana.. :D (tp harini tak intai je, komen sekali.. :-)

Ros Diana said...

patut la seminggu kak ana tak updet blog..upernya ada kisah lain..sentiasa menunggu e3 terbaru dr kak ana :D

ALINA ZAINI said...

Ana terima kasih.Dua orang anak akak paling sedih bila dah x boleh buka blog ana hari tu. Anak2 akak suka ana citer pasal anak2 ana. Anak akak dua beradik aje, mereka suka dgn budak kecil mcm anak2 ana. Terima kasih sekali lagi.

DeQWa said...

yess...kak ana dah kembali....nntkan entry2 yg best nnt....ain,apis ica...miss u....,kak ana jugak..heeheh

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

fuhhhh..kita ni dah lah silent reader..suka sangat baca blog akak tau..tetiba private..huhuhuh...

alah buat tak nampak jer kata-kata tak best orang lain yang ada hasad dengki..eh cop...kalo nak private lagi..invite lah saya..hehehhe..

princess26236@yahoo.com :)

yana halim said...

akhirnyaaa....... :)

jijasakura said...

wah...dah boleh baca balik..rindu rasanya...saya silent reader jugak blog ana...selalu jengah blog ana..suka baca stori mori ana...tak rasa ana suka menunjuk ker,berlagak ker..yg penting kitaorang tau ana ikhlas nak stori mori..hehehe...ok..slmt berpuasa ana..take care.. :)

Elyaz said...

la, patut la xboleh masuk,kesian kami, lama xdengar celoteh ana hahaha, saya pun silent reader jugak, 1 je saya nak pesan pada ana, walau sebaik mana kita,ustaz ke ulamak ke tetap ada orang yang benci dan dengki.....ingat balik kenapa buka blog, semua bergantung pada niat ana, orang yang duk kacau2 ana tu ada trauma tersendiri, mungkin kena tinggal bf, @ suami atau andartu yang pendek kata hidup mereka tak bahagia,atau tiada kasih sayang masa kecik ish2, ngok betul, menyusahkan hidup orang, PLEASE untuk kebaikan ana dan family jangan dilayan orang gila..betul! gila mental yang diorang pun xsedar, just...hidup happy with your family, may Allah bless you sis ana.

ceywie said...

selamat datang kembali ana :)

Winnie said...

huh..saye pon salah sorang silent reader ana..
sgt x happy bile ana privatised kan blog hari tu..
tetibe hari ni boleh pulak..zasss..terus sign in...hahaha..

SueAnnie said...

Salam Kak Ana,

Terima Kasih kerana meng'approve'kan saya ini..

saya silent reader je..

Selamat menjalinkan persahabatan, semoga ia berkekalan.. Insyaallah..

Selamaat Berpuasa bagi yang puasa.. he3..

ameris said...

yeayyyyy... dh bleh baca blog ana.windu dgn blog mu dan anak2 mu. bz bodi nk tau jadual mu masa puasa. apa ana masak, bebuka mcmana, anak2 ok ke tak... eeiiii mcm2 laaaa. tq. teruskan teruskan teruskannnnnnn. org yg busuk ati lempar dia jauhhhhh2. biarkan dia sakit mental sendri.

Juju said...

dapat gak bc blog akak akhirnya

Juju said...

akhirnya dpt gak bc blog akak

SYANI said...

Welcome back Ana.. rindu nak baca coretan Ana.. Lantak la apa orang nak kata Ana, yang penting Ana happy dengan apa yang Ana buat.

sza_kdh said...

rasa tak lengkap satu hari kalau tk tgk budak 3 org yg sangat comel tu terutamanya dede dalam blog ana..rindu hero handsome tu bila ana privatekan blog..jangan private kan lagi yer..(silent reader blog ana)

adieja said...

miss u la ana...tekejut bile nak bace...tetibe kene blok...huhuhu..x leh nak bace psl cite ana n anak2...miss sgt kat ur family...ur stories...n also..ur self...ana kelakar....FYI....almost all my opismate..read ur blog...n we luv it...really....ana x yah pk sgt psl org2 tu....tiada mereka...x cerielah dunie..heheh....ade mereke2 itu...br mencabar life ni...hepi blogging dear.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...