NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, August 08, 2011

JaNgaN BaNggA SaNgaT...

Teguran ini untuk diri aku dan jugak utk kawan-kawan... tertarik sgt dgn entry yg geng dr salah sorang blogger ni post kat blog dia..

Yelahkan.. mende2 baik memang patut kita panjang2kan.. lebih baik kita panjang2kan perkara2 mcm ni dr sibuk bergosip tak tentu arah.. hehehe..

Apapun moga di jauhkan la diri ini dari rasa bangga, riak, takbur tu semua.. Di bulan yg mulia ni marilah kita muhasabah diri sbb manusia itu sentiasa tak lps dr melakukan kesalahan..

Meh kita renung2kan sejenak :

• Jgn bangga berkulit putih kerana kulit terakhir kita = TANAH LIAT

• Jgn bangga dgn rumah bagus dan besar kerana rumah terakhir kita = KUBUR

• Jgn bangga dgn baju bagus kerana baju terakhir kita = KAIN KAFAN

• Jgn bangga dgn kereta & motor bsr, krn kenderaan kita yg terakhir = KERANDA

• Jgn bangga dgn Minyak wangi berjenama, krn wangian kita terakhir = KAPUR BARUS





11 comments:

Myranur said...

Yup btl tu..best kata2 nie ^_^

OneSimpleMother said...

baguslah kata2 ni ana. akak nak share dalam blog akak ye.. :)

mannira said...

nak share kat fb la ana..

Sue* mamaID said...

baru dpt baca blog ana...huhu

eynda said...

Pernah baca tapi tak ingat kat blog sape...tq for sharing :-)

My Aisy said...

tq share...lastly dapat gak baca semula blog kak ana...nak wat marathon lak nih...baca entry...

DeQWa said...

perghh!!! dalam maknenye tue....
tertusuk di kalbu....sama2 la memperbaiki diri masing2..

DeQWa said...

Ehh,dah tak privite ek...baru prasan la..hehe...
Kak Ana ,cantik header....hehe

yana halim said...

sgt setuju!!! thanx sudi kongsi....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

terima kasih keran mengingatkan

NM02 said...

saya pinjam tempek kat blog saya plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...