NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, August 09, 2011

JaMMeD Di BuLaN PuaSa

Ni lah yg aku lalui setiap kali balik dr sekolah ain.. ramai betul org berebut2 nak sampai umah dulu.. aku rasa korang pun hadapi perkara yg sama kot kan.. hehehe


Dah mula sesak.. masa ni kena pandai mencelah2 sket..


Panjang kannnnn... berderet kereta wooo..

Ni lah salah satu punca yg buat aku rushing time memasak utk berbuka.. kat atas jalan je dah abis byk masa.. tu lom lg kalau aku terpaksa gi mini market carik barang dapur tu..

Tu psl kerap sangat aku siap memasak time dah dekat2 berbuka.. kadang2 dah azan dah pun tp aku masih lg sibuk wat keje kat dapur..


Dan ni jugak salah satu punca jammed paling panjang smlm..

Sbb org bawak kete selow2 semata2 nak tgk kete accident kat seberang jalan.. padahal accident ni berlaku pg2 smlm.. di sbbkan kete tu lom lg di alihkan tu psl jd bahan perhatian org yg lalu lalang kat situ..

Moralnya di sini, pandulah kete dgn hati2..




16 comments:

Jiejah @ Iza said...

oowhhhh kereta terbalik tu yg buat akak lambat sampai keje semalam huhuhu . semua pun slow sbb nak TENGOK. nyampah tau .

"CT CoMeL" said...

hati2 drive kak...kak...sungai besar pun jem jugak kak...tapi jem jalan nak ke bazar ramadhan la kak...hehehehe

maszmadi said...

alhamdulillah, semalam KL arah pwtc x jem semalam, so leh balik umah ngan aman sambil pikir nak masak apa untuk buka... lalala

♥ ZaKrEiZ 7678 ♥ said...

Ya Allah,,betul ler Ana..Eiz pun x bleh nk blk naik keta setiap ari dh bln Ramadhan nie..sesak giler..dr KL(tempat keje) nk blk umah kat area Ampang nie mmg t'kenal ngan sesaknye..ada AKLEH pun sama gak..last2 kene naik LRT ler jwbnye..senang..tp penat sket sbb nk kene menapak..

ieena said...

gara2 kereta terbalik smlm jln jem gilos...sy kena patah balik pegi keje ikut Meru....cobaan bulan posa neh...ptg2 pun jem....

SueAnnie said...

Saya duk kat Kemaman, Hari-hari jem, pergi balik kerja.. sampai nak muntah.. tapi time jem gini la dapat membuta.. sib baik hubbie bawak keta.. he3..

misya said...

seb bek kat sini jarang jem

aNiSaHuRi said...

bukan pagi2 semalam ana oit, hari sabtu akak lalu dah ada dah...

nurbeena said...

jem kat mana2 pon. tapi lately ni banyak betol accident. Ngerii..

suhailas said...

selamat berpuasa ana,hati hati bawa keja....selamat pegi antar ain & selamat balik buka posa yeee......

Ya ALya said...

ya yg duk kpg ni gak la yg tak merasa jem.....hehehhheh

ALINA ZAINI said...

Terima kasih sb singgah di blog akak.
Salam sayang untuk anak2 ana dari anak2 akak.

Liyana Aziz said...

ha, pagi isnin masa nak balik puncak kan, terperanjat yana tengok kereta tu terbalik, nasib baik masa tu dah x de mangsa... cuma ada polis je... hukhuk... takut!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bulan posa mmg jam gile

adarnadzmie said...

nasib baik umah akak dekat jer ngan tempat keje... 5 minit sampai...hehe..

NONIE ROSSI AZIZ said...

hahaha..hari yg kereta terbalik tu jem dia mmg teruk..akak sampai kena lalu meru untuk elakkan jem..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...