NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, August 04, 2011

PuTu MaYaM JeLeS JuGaK..

Korang tau tak apa ni..??

Haaa.. ni namanya putu mayam JELES JUGAK.. hubby aku kan sejak puasa hari pertama lg dia asyik pi beli putu mayam ni kat bazar ramadhan dpn uitm puncak perdana ni..

Hari pertama dgn hari kedua dia beli mende ni aku tak heran sgt.. tp sampai hari ketiga puasa dan hingga arini di masih dok beli lg putu mayam ni.. walaupun hujan dia masih sanggup pegi beli putu mayam ni tau..

Dan sejak smlm aku dah mula tanya soalan bukan2 kat dia.. pelik gak le apesal beli hari2 lak kan.. ni mesti something ni.. mulalah aku soal siasat dia tu ini.. setan dah kena ikat pun masih ada fikiran jahat.. ekekkeke..

" sape jual putu mayam ni bang.."

Laki aku mula tersengih2 sambil gelak jahat.. dia memang tau.. sukaaaaa sgt nyakat aku sampai aku gerammm sgt nak lepuk2 bahu dia.. tp mmg kena lepuk pun dgn aku.. sape suruh memain kan bila aku tanya.. grrrrr

" yg jual ni muda ke tua yang..???"

Ahahhaha.. saje nak ngengada soal yg bukan2.. ekekeke.. kami mmg camni.. suka gurau2.. tp aku gurau2 pun sambil korek2 gak jawapan.. teringin sgt nak tau sape yg jual sampaikan dia sanggup pi beli hari2.. pastu asyik cakap sedappp aje..

Huh.. jeles aku tauu.. mentang2 aku tak reti nak buat putu mayam.. kang aku pi belajar le cara2 nak buat.. tp tak tau la bila kan.. ekekkeke.. pastu aku tanya lg apa yg buat dia rajin sgt pi bazar ramadhan kat situ..?? nak tau apa dia jawab,

" ada apalah sgt pun kat area uitm tu.." Sambil dia gelak jahat macam biasa..

Tu apa maksudnya tu, aku dah terfikir dah kat area uitm tu dah tentu ramai student2 kat situ.. Ooo.. nak kena dia ni.. Wachaaaaa...

Sampai ke hari ni aku masih tak dpt jawapan sape yg jual putu mayam tu.. lelaki ke, pompuan ke.. tua ke.. muda ke.. bkn apa, tau2 jelahhh kat situ kebanyakkan student uitm yg meramaikan kat situ.. tu yg aku nak tau sgt2 sape yg jual.. hangin tau aku.. grrrr

Bila aku soal je mulalah laki aku sengih2.. buat muka nakal dan gelak jahat kuat2.. dush dush dush.. takpe.. sok aku nak pi buat sport check kat gerai bazar ramadhan tu.. miahahahha..

Gurau2 jugak tp hati aku sibuk gak nak tau sape yg jual.. wakakkaka.. adeh laaa.. kang tak lena tido aku kalau tak tau.. bila aku ckp kat hubby aku yg aku nak pi tgk sape yg jual sok, dia ckp pegi lah tgk.. pastu gelak jahat lg..

Aku yg tgh sibuk tetak ketam masa tu terus calit tgn aku kat lengan dia.. kahkahkah.. padan muka abang.. kan dah bau hanyir lengan tu.. ekekke..

Laki aku lak lps je aku kotorkan tgn dia dgn bau hanyir ketam, dia terus pi sinki dan basahkan tgn pastu terus tekup tgn dia yg basah kat muka aku tanda balas balik..

Aku pun apa lagi, pi kejar dia balik dgn tgn yg kotor dgn bau ketam tu sbg cobaan utk balas dendam balik.. ahahhaha.. adeh laaa.. takpe.. sok aku nak carik jawapan aku sendiri walaupun hakikatnya aku tau laki aku saje nak nyakat aku sbnrnya.. ngeh ngeh ngeh..






14 comments:

Ijah EmoTemo said...

ahahahah comel je kak ana dgn hubby ni siap main kejar2 hahahah

DeQWa said...

sy pun suke makan kuih putu mayam jugak..hehe,tpi sini susah nak dapat r..putu piring ngan putu buloh byk la..hehe

zack said...

sweet :)

zih@n said...

wah..lamanya xmkn putu mayam..xtau la ada jual ke tak kat sni..xpernah nmpk plak..

xpe..tgu kak ana blaja dlu pastu kak ana ajar sy plak..hihi

Zana said...

tiba-tiba kot dia naik sheikh nk mkn putu mayam...hahahaha,
zana pn smenjak posa ni hari2 beli tepung pelita, mkn plak sejuk2 pergghhh!!!! nasib baik hubby tak tanya sapa yg jual...muahahaha..

Shima Md. Zahar said...

suka.. sukaaaa.. saya sangat suka putu mayam....

hahahhhahaa.. akk dapat bayang kan.. gurauan kamu berdua.. hahahahahah

hanya_insan_biasa said...

keh!keh!keh!tiap kali akak baca entry ana mesti senyum panjang...selamat berbahagia yer..amin...

♥SyilaSyira♥ said...

hahaha...p cek kak ana..jgn xp..kang xleh tido plk malam ni..hihihi

CikNgah said...

ala la sweetnyer...ana kalu ada videonye mesti lg sweet kan heheheee

Alin Marlini said...

kuat jeles ek..takper..penting tu..

ji@ a.k.a jion said...

we have the similarity..sy pn suka soal siasat benda yg sakitkn hati sendiri..bkn apa..nk kepastian jer..n the same thing happen bila my hubby pun layankan jer..bila dh mcm tu mmg nk kene dush dush la dia..

Salina said...

huhuuu...lucu la ana ni..kuat jeles tul..tp xpe la..mesti hubby sayang ana coz ana ni rajin orangnya..

My Aisy said...

suweett...hehe...

Liyana Aziz said...

kak ana, x yah jeles sangat lah... yg jual putu mayam tu makcik2 yang dah kawen rasanya... heheheheh

yana pun beli putu mayam dia sebanyak 3 puasa berturut2... ehehhehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...