NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, August 10, 2011

AiN BeRiNai

Ain suka sgt berinai.. tu hari Mak Idah dia bawakkan inai yg jenis tube tu utk ain.. bkn main seronok lg dia tau..

Pastu mulut dia Ya Rabbi.. selagi tak di pakaikan inai selagi tulah dia akan tanya dan tanya dan tanya setiap hari.. kalau tanya sekali je takpelah.. ni tanya bertubi2.. huhuhu.. jenuh nak menjawab..

Last2 hari weekend lepas baru aku ada masa nak pakaikan dia inai.. suruh dia pi berak dgn kencing siap2.. kang dah pakai kang takleh nak gi tandas lak kang selagi inai tu belum kering..


Ni selepas di pakaikan..

Tu baru sket tu aku tunjukkan kekreatifan aku.. ekekkeke.. cehhh.. padahal tak reti sgt pun.. pandai2 je aku lorekkan dgn corak tersendiri.. tp ain sukeee.. dia sukee sgt2..


Dlm stgh jam jugak le aku tak kasi dia buat apa, sila duduk diam2.. hehe

Walhal kalo pakai inai jenis ni 10 minit dah cukup utk jadikan kuku berwarna merah.. tp aku saje je letak stgh jam.. saje nak suruh dia dok diam2.. ekekke


Dlm stgh jam ni mcm2 le karenah dia.. mintak tlg garukan muka la, garukan kepala la..


Ni hasilnya selepas kering..

Hodoh gile kan lukisan aku.. bunga kat tgn kanan ain agak cacat sedikit.. kehkehkeh.. Masa ni dia tak sabar2 tanya bila nak pi sekolah.. sbb dia nak tunjuk kat teacher dia katanya..

Dan sbb pakai inai ni jugaklah dia asyik kejungkan tangan dia je sbb takut inai hilang.. time mandi pun sanggup angkat tgn tinggi2 takmau kena air..

Ada sekali tu ica terduduk kat tgn dia, sampai nak nanges dia di buatnya sbb dia risau inai dia hilang terus lepas ica terduduk.. adeh laaa... ahahhaha..

Pastu kalau ain cuba carik gaduh dgn adik2 dia aku pun apa lg, aku ugut la nak ambik pemadam untuk padam inai dia tu.. terus dia tak jd nak bergaduh2.. kahkahkah.. pandai kann akuu.. =p

Dan masa aku tgh buat entry ni, inai kat kuku dia masih ada lg.. tp corak bunga kat tgn dia tu dah hilang dah pun.. hehe.. takpe, nanti leh buat lg.. kita buat corak dinosaur lak ke pasni..

Oklah.. nak merempit gi sekolah.. kang ada masa aku wat entry lg..




18 comments:

Lya Colours said...

saya pon pakai inai hari sabtu lepas. tapi baru sebelah tgn. lagi sebelah malas. x tau nak buat bila. haha. selalunya bulan puasa je mesti nak berinai. x tau nape. gatai. kikiki

noorlizanasikin said...

salam ana....saya liza dari seremban...yours silent reader..alhamdulillah dapat jugak bukak blog nie...selama 2 minggu kot liza try bukak...tak bleh...akhirnya ana tak privatekan blog ana...terima kasih..liza suka baca blog ana sebab liza pun ada blog tapi on off....hehehe...kekadang sebagai sumber inspirasi nak buat blog...nie 1st time bagi komen kat blog ana....salam perkenalan..

misya said...

padam inai dengan pemadam heheeh lawak la

Luv said...

seronok sy bile k.ana on kan blog k.ana ni semula... celoteh ank2 k.ana pengubat sy utk dpt baby huhuhu... seronok baca

ameris said...

bila tgk muka ain tu syahdu sungguh rasa....

Ct Lalola said...

ain... meh sini untie Lola lukiskan bunga2 cantek pakai inai, nak x??? Gud try ana...

nur~mohd said...

comey ain

CiK NuYu said...

bagus betul idea maknye nak padam pakai pemadam..lawak betul :D

Anak buah cik nuyu pun mcm tu.. suka betul pakai inai. lagik2 time berkumpul ramai-ramai dah macam pesta dorang ni nak berinai bagai.

Lia said...

amboi berinai bagai anak dara akak ek.. hihi

Ana Suzana said...

ana nak pakai inai gak.. tp takde sape nak pakaikan.. nak yg corak2 atas tgn tu.. ala mcm masa kawen2 dulu tu.. sape leh buatkan meh tlg ana meh..

GreenJade said...

dah kretif tu sis.shomel jek corak nye.

tgelak2 baca keletah anak dara sis ni hehe. seb baik time tdo x suruh ikat tgn dia tinggi2 takut inai hilang hehehe

KSWSK said...

inai bagus tuk org yg ada mslah kuku rosak..

maszmadi said...

wah... inai raya..... cantik ana lukis yerk, pandai..

farah fauzi said...

chumil..lchumil....

adarnadzmie said...

mcm tgn pengantin la pulakkk akak tgk.. nice...hehe

hanya_insan_biasa said...

comel tul anak dara ana nii...

DeQWa said...

ermm,lama tak pakai inai,dulu slalu time nk raye mesti pakai,kdg2 sampai jari kaki pakai....tpi skrg tidak lagi....hehe....
cantik ain pakai...merah jer..

zih@n said...

last pki inai ms kawen dlu..tgk ain pki rasa nk pki jg la..nti bla kuar jejalan dgn hubby msti org igt bru kawen..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...