NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, August 22, 2011

CeRiTa LaSt KaT PD

Gile ahh.. lama gile baru aku dpt sambung cite psl dok PD tu hari.. Bln puasa ni sibuk sgt lorr.. tak dan nak ngadap blog..

Walaupun dah di kira basi, tp aku apdet gak le.. apdet seringkas yg mungkin.. hehe.. tak tau nak cite camne sbb otak dah tepu nak ingat balik citer yg dah lepas..

Seperti yg aku bgtau, kami dok PD 2 hari 1 mlm je.. sbb isnin kan ain sekolah, hubby pun keje.. aku pun keje gak.. keje rumah le.. hehehe..

Ok dah le.. malas nak membebel panjang2 sbb takde idea.. sila layan caption setiap gmbr je ye.. :p


Apesal le ain senyum macam org tgh sembelit je tu.. kahkahkah


Memasing sibuk dgn belon masing2..


Kitorang lepak2 bilik je.. aku malas lak nak angkut bebudak ni jenjalan kat area pool.. lgpun cdgnya nak tidokan ica masa ni sbb dia lom tido ptg lg..


Ain ni pantang jumpa pensel dgn kertas.. mesti nak melukis dan menulis je kejenye..


Tgh dia syok menulis, si ica ambik kesempatan ambik belon dia.. yelahkan sbb belon ica saiznye kecik, sedangkan belon ain besar sikit sbb bapaknya yg tiupkan..

Ain pun apa lg, rampas balik le belon tu.. dah memasing bergaduh berebut belon padahal memasing dah ada sorang satu.. salah ica le ni sbb ambik kakak dia punya.. takmau mengalah lak tu.. adoiyaiii..

Aku pujuk ain supaya mengalah dulu.. aku ckp nanti aku mintak balik belon tu dr ica.. ain mengalah dlm terpaksa.. pastu aku tgk ain senyap je, duduk kat sofa tepi tingkap..


Ingatkan dia okey je.. rupa2nya dia nanges tersedu2 dlm diam.. makin lama makin kuat lak dia teresak2.. huhuhu..


Apis dtg pujuk kakak kesayangan dia tu.. apis siap nak pinjamkan belon dia kat kakak dia lg.. bagus apis.. tp ain taknak.. dia nak belon dia gak yg ica ambik tu..

Last2 ica bg gak kat kakak dia belon tu.. mungkin sbb tak sampai hati tgk kakak dia nanges kot.. hehehe..

Lps asar aku ajak ica baring2 atas tilam sbb nak tidokan dia dulu.. risau kot2 ica ngantuk kang time aku nak bukak puasa nanti.. budak 2 org tu takpe sbb diorang dah tido sepanjang perjalanan ke PD..

Tp tak berjaya gak tidokan dia.. tgk2 jam masa tu dah nak kol 6.30m ptg.. last2 aku siapkan diorang je utk pi tempat nak bukak puasa..

Tukarkan baju masing2 kecuali baju apis.. pastu kami pun turun le ke lobby carik restoren tempat bukak puasa tu..

Rege buffet bukak puasa dlm rm58++ kot.. sahur takyah byr sbb dah complimentary dah.. ni la pestaim kami berbuka puasa secara buffet.. pestaim aku cuti masak dlm bln puasa.. hehe..


Ica mkn kopok muruku.. bebudak ni suka mkn muruku..


Apis mintak muruku sket dr ica.. ica lak baik je masa ni, siap suapkan kat mulut apis lg.. hehehe


comel je kan time diorang mcm ni.. tp kalo gaduhh.. ish ish ish...


Lepak2 kat lobby sbb masih awal lg.. segan lak nak masuk dlm restoren tu awal2.. hehehe..




Lps tu kami lepak lak tepi pool yg berdekatan dgn tempat bukak puasa tu..


mujur takde sotong kering bersidai.. kalo tak kurang pahala puasa kalo tertengok diorang bersidai sesuka hati.. ekekeke..


phewittt.. ada pakwe blkg ica la.. hehehe..


"makkk.. ambiklah gambar dedeee.."


Dlm kol 7 mlm baru kami masuk dlm restoren tu.. sbb aku nak bg bebudak mkn dulu sblm waktu bukak puasa..

Pastu baru aku start kumpul2 mknn yg aku nak mkn.. kumpul byk2 atas meja.. ekekeke..

Dah lama tak buffet dinner, jdnya hari tu aku melantak puas2 mcm dah lama tak mkn.. ekekeke.. takpe, bkn selalu pun.. baru berbaloi dgn jumlah yg kita byr.. hehe..


antara mknn yg ada dlm buffet tu.. gigil2 tgn snap gmbr mknn sbb lapar.. hahaha




kek red velvet pun ada..




tamar dan mashmallow celup coklat..


nasi putih yg dah siap di kepal bulat2..


ada lauk ketammmm..






ain comot sbb mkn mashmallow celup coklat..


Dan ni pinggan aku..

Sikittt lg nasi tu nak hilang dr timbunan lauk pauk.. ekekek.. pelahap betul aku masa ni.. bini sapo la tu kann.. aku mkn sampai abis tau..


dan ini juga..


cendol dia masa ni kurang sedap sbb santan dia rasa tengik sket.. jdnya tak abis aku mkn..


Yang ni terbaikkk.. feveret aku.. kambing panggang.. sos dia sedap gile.. adoi laaa.. teringat2 la pulakkk..


anak2 aku mkn spageti carbonara je sbb kalo mkn nasi takde lauk yg sesuai utk diorang.. sume pedas2 belaka..


2 jenis air utk aku.. air tebu dgn air kelapa.. tak puas hati sket la sbb gelas dia kecik sgt.. kejap je minum dah abis.. tu yg ambik sampai 2 gelas tu..




taufufa ni sempat ambik gmbr je..

Nak mkn tak sempat sbb tetiba lak ada lalat terbang pastu jatuh dlm tu semata2 nak berenang2.. cehh.. hampeh punya lalat.. takde tempat lain ke nak berenang.. pool punyalah besar kat luar tu.. dlm ni gak hang nak berenang..




Okey.. abis dah cite psl berbuka.. mlm tu aku bawak bebudak main2 kat area playroom aje.. pastu terus balik bilik sbb perut ketat.. letih lak nak lepak luar lama2..

Sahur lak kami kena sahur awal2.. kat hotel tu kol 3 pg dah start waktu sahur.. diorang bukak sampai kol 5 pg je..

Memandangkan ain dgn apis dan ica tido waktu2 gitu, so aku dgn hubby gilir2 gi sahur.. memula hubby dulu pi sahur.. pastu dlm kol 4 pg hubby kejut aku lak utk pi sahur..

Tp time tu ica ngada2 lak.. sibuk nanges2 taknak berenggang dgn aku.. sibuk nak menyusu aje.. dlm stgh jam jugak le aku cuba lepaskan diri dr ica.. jam dah 4.30 pg dah masa tu.. huhuhu..

Hampir2 give up tau aku nak pi mkn sahur.. tp memandangkan aku menyusukan ica, kang aku lembik lak kalo tak sahur kang..

Nak taknak aku angkut jelah ica sekali.. terkebil2 budak kecik tu terpaksa bgn teman aku.. sian mmg la sian.. dah tu sape suruh takmo tido.. ngada2 ehh.. so hubby jaga lg 2 org yg tgh tido tu je..

Cpt2 aku bersiap.. tepek bedak compact sket kat muka kasi muka bgn tido tu hilang sket.. muehehehe.. pastu sikatkan rambut ica lak..

Pastu aku pun apa lg, kuar le bilik cpt2.. jalan laju2 pi tempat mkn.. dah le jauh dr bilik sbb bilik aku hujunggg sekali.. semput aku lari pg2 buta tau sambil dokong ica lak tu..


Ni yg aku waktu sahur.. mknn tak byk sgt.. aku pun tak lalu nak mkn sgt lak pg tu..


ica pun sahur sekali masa tu.. aku suapkan dia nasi putih lauk sup aje.. adalah dlm 4-5 suap gak dia mkn.. pastu keje dia asyik nguappp aje.. ngantuk sgt le tu..


muka budak yg mengantuk.. alololoo ciannya dia..

Pas sahur cpt2 terus aku balik bilik tidokan ica.. terus lena budak kecik tu sbb ngantuk sgt.. pas subuh aku pun membuta sekali.. hehehe

Kitorang checkout kol 12 tghari.. ok dah.. abis dah cite cuti2 kat PD.. ekekeke.. siyess aku abis idea nak bercerita sbb dah lama sgt gap cite ni .. hehhe..



5 comments:

zih@n said...

tgk kopok budak yang ica mkn tu trus teringat kakak sulung saya sbb dia sgt la suka kopok tu..hahaha.

KSWSK said...

ica siap pakai spek yer..cumel la..

aqishah said...

wah2 mcm sedap jer berbuka kat situ... nak marshmallow cicah coklat... huk huk huk

DeQWa said...

puase tahun nie lom berkesempatan lagi nk mkn buffet...ermm,rasenye tahun nie xde kot...tgk tahun depan lak..haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

syok posa2 jalan..hilang letih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...