NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, September 22, 2010

PeRNaH TaK KoRaNg...??

Korang pernah tak buat mcm yg aku buat ni..?? Aku pun mcm ibu2 yg lain jugak.. ada masa bila hormon tak stabil atau terlampau bz atau pun takde mood, mulalah anak2 pun menerima impak maksima dr mak dia ni yg korang2 kata superwoman.. **kononnye la kannn.. kuikuikui


Situasi pertama :

Time ni aku amat bz kat bilik tido tingkat atas sbb nak tidokan alisya (ptg)..

Ain : Makkkkk... nak mkn pisang.. ambikkan pisang makk.. (pisang tu kat dapur, tinggi, mmg dia xleh nak capai)

Aku : Laaaa.. pisang tu kan dah busukkkk.. mak lupa nak buang laa.. takyah mkn la, dah busuk..

Padahal maknye sgt2 malas masa ni... kekekeke..


Situasi dua :

Tgh aku bz masak kat dapur dan sgt2 kelam kabut sbb alisya dah start merengek2

Ain : Makkkkk.. nak limau ni boleh... makkkk nak mkn limauuuu.. ( berulang2 dia mintak dah mcm astro..!! )

Aku : Limau tu dah basi laaa.. dah tak boleh makann.. (sambil bz potong2 sayur, pastu kacau lauk kat kuali..menunjukkan yg aku betul2 bz..hahaha)

Kejam tak aku..??Sbnrnya malas nak kopekkan kulit limau tu..lgpun mmg bz yg amat masa tu.. kuikuikui..


Situasi tiga :

Time ni nak basuh berak hafiz kat toilet.. dia pulak taknak cangkung.. so payah le aku nak cebokkan.. ngada2 tul la budak ni.. grrrr..

Hafiz : Taknak cangkunggg.. nak diri aje..!! (ewahhh ewahhhh)

Aku : Cangkung jeleee.. kang taik tu gigit telo apis nak..??? nak kene gigit tak..??

Hafiz : Nanakkkkk... (terus dia cangkung.. hahahaha)



Situasi empat :

Hafiz dgn Ain serentak nak susu dlm kol 4 pg.. bising betul tau dok ulang2 nak susuuuu nak susuuuu.. selagi tak dpt selagi tulah tak benti bercakap..

Ain & Hafiz : makkkkkkkk... nak susuuuuuuuu...!!!

Aku : Nampak tak botol susu melambak tak basuh lg tuuu.. tunggu jap aaarrr.. nanti mak buat la pas basuh botol.. dah2, pi tido dulu..!!


Tu antara contoh2 yg kadang2 berlaku ye.. tp bkn selalu pun aku wat camtu.. ikut situasi dan mood je masa tu.. tipu arr kalo aku kata aku mood OK je sokmooo kannnn.. setiap org pun ada masa2 dia bertukar hormon.. kekeke


8 comments:

ani said...

hehehe...biasa la tu Ana..mood kita x selalunye baik kan...plak mcm2 ragam anak kan..sabar je la nak wat mcm mana...

Ayu said...

sama je kak..tpksa buat alasan sbb mls nk layan bnda2 remeh dr anak ni..

IdzaLia said...

betoi tu .. kdg2 mmg mood tak menentu..

tricksrex said...

anak takde pengalaman lagi
wat kat adik sokmo la
hahaha

aNa SuZaNa said...

Ani,
itulah pasal.. kdg2 kita boleh je layan peel depa, tp kekadang tgh mood takde, so maleh le nak lynkan.. kekkee

aNa SuZaNa said...

Ayu..
ahahhaa... rasanya ramai mak2 mcm ni kot.. cuma versi je lain..

aNa SuZaNa said...

idzalia..
tgh tension lglah mcm2 leh jd kannnn.. kuikuikui

aNa SuZaNa said...

Trex...
Oooo.. buli adik yeeee...!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...