NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, September 07, 2010

MaCaM2LaH aNaK2 aKu Ni..!!

Sejak beberapa menjak ni, ain dgn hafiz selalu sgt bergaduh time bermain.. bak kata org biasalahhh, dah namanya budak2..

Tp kita ni sbg mak bapak tentulah tak senang hati kalo diorang asyik dok bergaduhh je kann.. tu namanya mencabar kesabaran maknya utk bertukar menjadi tarzan.. grrrr..

Ni kisah smlm.. aku try nak apdet smlm, tp internet lak mengong.. haihhhh.. mcm2 lah.. !! ok, berbalik pd kisah smlm.. hal ni berlaku mlm smlm.. time tu aku kat bilik tgh nyusukan alisya..


Budak berdua tu aku biaq pi main kat luar ( luar dr bilik maksud aku dan bkn luar rumah..hehe).. tetiba si hafiz masuk bilik nanges2.. dlm kepala aku dah syak ni mesti ain lepuk adik dia nih..!! tak pun mesti ain marah dia..

Pastu apa lg, aku pun terus kunci je pintu bilik dr dlm.. dgn niat tak bg ain masuk.. sambil tu mulut membebel2 ckp dr sebalik pintu.. Ain lak nanges2 dr luar sambil pusing2 tombol pintu nak masuk..

" nape kakak buat mcm tu kat adik.. dah tak sayang adik lg ke.. kalau dah tak sayang adik duduk jelah kat luar tu.. "

" kakak tido jelah sorang2 kat luar tu.. tak yah tido dgn mak dgn adik2.. kakak pun bkn sayang mak dgn adik kannn.."

Saje je aku kasi perhangat keadaan kannn.. tetiba jd singa jadian lak aku mlm td.. ahahhaa.. aku mls nak tegur dia direct face to face, aku takut aku terlepuk dia pulak.. ehehe.. sabarrr sabarrr.. :-p

Dah penat membebel aku pun bukak la pintu tu.. tak sampai hati lak nak biar lama2 dia melalak kat luar tu kan..

" ckp apa sblm masuk..???" aku tanya dgn garang

" maafff makkkk.. maafkan kakak makkk.."

" hahhh, cpt masukkk..!!" garang tak akuu.??. sesekali apa slhnya.. ke berkali2 ekk.. kekeke..

Aku ajak dok kat tilam sama2, hafiz pun aku suruh duduk sekali.. alisya aku lekakan dia dgn menan.. dok diam2 jgn ngacau mak hang nak berceramah kat abg dgn kakak ni..!!

Aku pun start berceramah dgn Ain.. kali ni aku dah cool.. aku ckp elok2 dgn dia.. ckp dgn dia apa slh yg dia dah buat.. aku tegur dia kenapa dia suka lepuk adik dia..?? tanya dia syg tak kat adik2 dia..?? syg tak kat mak..??

Ain masa ni hanya menanges je tersedu.. pastu sesekali ckp kakak mintak maaf makk.. kakak tak buat lg dahh.. kakak mintak maaffff..

Aku ni kan kalo ckp selow2 dgn keadaan yg syahdu mcm ni, mulalah aku pun nak nanges sama.. bertakung gak le air mata aku time berceramah.. hahaha neng yatimah sungguh..!! mak dgn anak sama je peel.. kuat nanges.. kekeke..


Aku pun apa lg.. suruh la diorg berdua bersalaman.. memasing berpelukkan dulu.. ain cium pipi hafiz, hafiz cium pipi ain.. berkali2 diorang cium2..

Sambil2 tu mesti salah seorang dr diorang lap pipi masing2 sebab basah dgn air liur.. kah kah kah.. eehhh, tergelak la pulak time cite sedih2.. kekeke..

Dan aku bkn tegur salah ain semata2 je tau.. hafiz pun aku tegur gak.. yelah, depa ni sama je naik perangai.. so adil lah kan..!!


Sejukkk ati aku bila tgk diorang wat mcm ni.. haaaa.. kan bagus... ni takkk, asyiklah bergaduh.. mesti ada menan yg jd rebutan.. walhal menan sorang satu dah di belikan.. yg satu tu jugaklah nak di rebut.. grrrr..

Penat membebel aku pun biarlah diorang main berdua sama2 kat bilik.. aku pun nak lepak kat luar tgk tv.. tak kose le nak berkurung kat bilik lama2.. kekeke..


Sblm aku kuar bilik aku sempat pesan lg kat diorang jgn gaduh.. risau gak elok je kang aku kuar depa bergaduh balik.. hehehe.. alisya aku angkut sama kuar bilik.. dia ni mana leh berenggang dgn aku..

Elokkk je aku nak tutup pintu bilik tetiba aku dgr ain ckp slow kat hafiz..

" adik jgn gigit bahu kakak lg tau.. sakit bahu akak.. adik jgn gigit lg tau.. "

dan2 aku masuk bilik semula sambil mata aku pandang tajam tepat ke muka hafiz..

Wahhhhh... Ni maksudnya aku salah org yg aku hukum ( kes kunci dr luar bilik tu ) .. bila aku cite kat laki aku, laki aku cakap " tulahhhh, lain kali check la dulu.." hahahha.. Sory kakakkkkk...


12 comments:

nadia said...

hahaha...
xpsl2 sy senyum n tergelak sorg2 kak...
tu la, kdg2 sy pon slalu marah 2 org adik sy...
xcek dulu sape slh..
sy main marah je.. skali, silap org daaaa...=)

dilaOHdila said...

hehehhe....suka baca hang ni ana. terhibur. ain comey apiz encem

Mimie Hamdan said...

hehehe... sudah salah la pulakkkk... takpa2... maknanya kakak nie pandai backup adik nie... hehehehe...

ibuayu said...

cian ain..dia lak yg kena marah..tak sempat nak bela diri mak dia dah start enjin..keh3..sayu hatikan bila dengar anak minta maaf dgn kita

aNa SuZaNa said...

Nadia..
itulah, akak selalu gak wat mcm sbb biasanya ain yg mulakan peel dulu.. hahaha

aNa SuZaNa said...

Kak Dila..
hafiz hensem macam mak dia kannnn.. kekke

aNa SuZaNa said...

Mimie..
tulah.. leh salah org lak, keke

aNa SuZaNa said...

ibuayu..
maknye start enjin tak hagak2.. terus serangg je.. kekeke.. ain kalo minta maaf mmg mendayu2 sambil nanges teresak.. tu psl ana pun leh nak nanges gak.. kuikuikui

aida zain said...

waaaaa nangis baca entry ni...cam saya lak yg kene marah...comeii sungguh diorg ber2 tu, baguslah cara ana nasihatkan diorg,anak2 kak aida skrg ni pun asyik nak gaduh je,penin kepala atuk & nenek diorg kat umah..xpe esok ibu dah cuti bole jd 'singa' cam aunty ana ni..

ani said...

alaa siannye kakak....kena gigit ngan adik rupanye...mama lain kali kena siasat dua2 belah pihak..hehehehe...

aNa SuZaNa said...

Kak Aida..
kadang2 kan, hubby ana selalu gurau2 dpn anak2 ckp " jgn gaduh2, nampak tak ada singa jadian tu ".. cehhh.. hehehe

aNa SuZaNa said...

Ani..
ahahahaha.. mmg ku yg salah... silap hukuman.. kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...