NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, September 28, 2010

LaMaN SeDaNg Di MaKe OveR

Gara2 byk rumput2 kat laman kami mati kekeringan masa tinggalkan balik raya tu hari, maka kami buat keputusan utk tukar semua rumput2 ni dgn yg baru..

Hubby aku memilih utk tanam rumput pearl grass je.. sbb tak rumit sgt menjaganya.. berbanding dgn rumput yg kami ada skrg.. rumput philippine grass leceh woo.. cuma bg aku rumput philippine ni sgt cantek berbanding pearl grass..


Yg bwh buaian tu byk rumput mati sbb kurang terdedah matahari.. bawah tu kang kami letak pebble wash stone je.. takut kalo tanam rumput lg kang mati lg.. huhuhu


So hari ni rumput2 ni akan di korek semuanya utk di tanam kat luar je... nak buang tak boleh, syg woo... mana yg boleh guna kita guna semula.. yg mati je kita buang..


Ni lah pearl grass yg akan di tanam.. maybe esok kot br tanam..


Pekerja2 sedang korek rumput2 kat luar..


Kat luar ni nanti akan di tanam rumput2 semula.. sebatang pokok pinang akan di tanam kat sini gak nanti..


Saje snap umah kejiranan.. best betul kejiranan kat sini.. ^__^


Ni anak dara yg sgt comot makan biskut raya.. :-p


Ek elehhh, nanges pulak bila biskut dah abis..

Oklah, sok aku apdet lg psl laman ye.. make over sket2 je ..




8 comments:

mamalisa said...

umah ana kat area mana ni? cantiknya mampu leleh air liur jekla heeee

aNa SuZaNa said...

Umah ana kat seksyen u10..shah alam.. ^__^

dapur laksamana said...

sayang.. siram je air, nanti ia akan tumbuh semula... rumput kat hydepark pun kuning kering, tapi bila hujan turun ianya tumbuh lagi menghijau dan sihat kemain pucuk baru..
rumput pearl ni ada kemuncup kan?

zeta said...

dah siap ke make over rumput tu..nak tgk..

websandroumar said...

ana,

rsnye pearl grass pun leh thn leceh nk jaga.xleh lebih air.xleh kurang air.

aNa SuZaNa said...

Dapur..
ana tak berapa arif lg psl rumput2 ni.. tu yg baru nak bljr tu.. hehee

aNa SuZaNa said...

Zeta..
alololo.. masa open house nanti masih comot lg lah lamannya..huhuhu

aNa SuZaNa said...

websandroumar,
tulah, leceh gakkan.. tp harap2 tak seleceh rumput sblm ni la.. huhu.. kita try tgk dulu camne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...