NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, September 23, 2010

HuRu HaRa Di KFC BuKiT JeLuToNg

Ni cite arini.. kami berempat beranak tanpa hubby pergi ke kfc bukit jelutong utk mkn tghari.. arini cuti memasak sbb tetiba malas.. kekkeke... cadangnya nak gi tghari dlm kol 12, sekali hujan turun dgn lebat daaa...

Mujur sejam pastu hujan dah benti.. yelah, walaupun gi sana naik kete tp kan leceh time nak kuar kete dgn 3 org budak2 ni kalo time hujannn..

Sepanjang jalan td cuaca syahduuu je.. ngantuk je rasa.. siap berlumba kete dgn BMW lg tu.. ni kalo laki aku tau ni mamposss... hehehe.. :-p ... sibuk tul kete tu cucuk2 dr belakang nak potong.. walhal kete berderet tu kat depan.. lgsg aku tak bg chance.. kuikuikui..

Sampai je kfc terus susun bebudak ni kat meja yg paling dekat dgn pintu masuk.. sorang2 memekak nak kentang la, nasi la, ayam kup kup la... kup kup tu maksudnya krup krup bunyi rangup kulit ayam tu lah.. kekeke..

Ramai pulak org berbaris dlm kfc.. ada le dlm 4 org lg dpn aku time ni.. anak2 dah memekak buat bising mcm setahun tak mkn.. walhal sblm kuar td masing2 dah bedal koko krunch sorang semangkuk.. ish ish ish..

Sambil tunggu turn sambil aku jenguk2 diorang, risau kot2 alisya cuba nak turun dr baby chair tu kang.. 15 minit jugak le tggu giliran sampai.. anak2 aku dah tak keruan dah masing2.. maluuuu wooo org pandang2.. sob sob sob..


Sampai je giliran aku terus order 2 set nasi ayam original dgn air milo.. 2 large fries dan nugget large.. di sbbkan org kfc ni terlalu lemah lembut wat keje makanya aku mintak kentang goreng dulu utk meredakan kekecohan yg anak2 aku bikin..

Takut tak tenteram org sekeliling nak mkn tgk anak2 aku yg mcm2 ragam ni haa.. dpt je kentang goreng terus memasing senyap.. fuhhhhh... lega makkk...


Alisya tak sah kalo tak main masak2.. dia pembuat sepah utama..!!


Ain suap nasi sendiri.. aku lak memula suap alisya, pastu suap hafiz, pastu suap diri sendiri lak.. pastu suap alisya balik, hafiz dan aku.. ulang2 mcm tu sampailah abis nasik.. tak kenyang tul rasanya sbb mkn tak leh nak fokus.. nak menghayati makanan pun susah.. kikiki


Masak sambil buat sepah.. ngeh ngeh ngeh.. mesti bengkek je yg nak kemas ni nanti kann.. kikiki


Ain dah abis mkn, so sesi mengacau adik2 dia.. yg hafiz mulalah tak keruan nak duduk.. sibuk nak turun dr baby chair.. ngada2 tau.. mkn pun tak abis lg ni ha..


Serius tul muka anak dara yg kecik tu..hehe


" Nak tuyunnn makkk.. nak tuyunnn.."




Ramai gak org time ni.. aku tgk org belakang yg dok dgn anak2 tu elokk je anak2 dia.. senyappp je mkn.. anak2 aku je yg buat bising dlm kfc ni tadi... hahaha..


Myvi olen ku... hubby aku admirer tul dgn rumah kat blkg tu.. tak tak termampu la kami wooo.. juta2 lemon umah tu.. berangan tak salah pun kannn.. hehehe.. umah yg kami duduk skrg ni pun dulu dr angan2 jugak.. syukur Alhamdulillah.. rezeki Tuhan beri..


Budak kenit yg masih lesen L nak berjalan.. jalan sket jatuh.. jalan lg jatuh.. pastu nangesss.. aiyakkk..


Dah mula menanges bila ada pompuan india usha dia dr meja hujung nun.. kihkihkih..


Kakak suka ekkk nyakat adikkkk.. kan dah melalakkkk.. grrrrr


Budak hensem yg ramai org ingat dia pompuan.. cam pompuan ke..??


Sibuk tul anak dara ni.. nak ambik gambo hafiz tp dia lak yg menyelit.. lawo tak getah rambut tu..?? tu getah tempe je tu.. kehkehkeh.. aku pun suka pakai getah tempe kalo nak ikat rambut.. kalo hilang pun tak ralat sgt kannn.. :-p



Bikin riuh dgn berlari kejar kejaran.. terjerit2 si hafiz ni time lari.. berkali2 aku warning suruh jgn bising sgt.. tp wat dekkk je tau bebudak ni... haishhhh.. cpt2 aku pulun mkn nasi supaya dpt berambus awal.. kang lg hebat diorang ni buat kecoh..


si alisya yg menempel kat kusi yg aku duduk..




Ni lah hasil keje anak2 aku.. sepah kannnn.. kalo tgk bawah meja lglah mengucap panjang staff kfc tu nanti.. supervisor diorang yg berbaju biru banyak kali woo jeling2 kat meja kami duduk ni..

Agaknye pening tgk betapa sepahnya kami mkn.. hahaha.. ampunnnnn... larikkkkk...!!!



10 comments:

shabiela said...

tabik arr ngn mu leh bwk 3 org skali kuar mkn.. sha yg 2 anak ni pon surrender.. huhuhu...

MamaShiLa said...

salute sama ana...sy yg anak 2 je ni tak berani nak gamble bawak anak sorang diri ke mana-mana...bagus ana..akan ku jadikan ini sebagai motivasi tuk membawa anak2 berjalan...seorang diri...:p

ZuRin said...

tulah...bawak 2 orang pon dah bising ape tah lagi 3 orang...cantik alisya pakai baaju kurung tapi kenapa lengan baju panjang sgt? Kalau jalan2 bukit jelutong lagi...singgahlah rumah...:)

Mimie Hamdan said...

biasalah tu ana... mimie yg anak sorang pun sama jgk... nasirah masa baya hafiz pernah wat kat kfc lagi terukkk... ditumpahkannya air milo kat lantai, dipijak2 loncat2 atas air milo tue then lari satu kfc... dannn... pekerja dia baru lepas mop... waaa.... mimie sengih ajerla... huhuhuh...

aNa SuZaNa said...

Shabiela..
bak kata org, alah bisa tegal biasa.. ehh ye ke tu..??hehe

aNa SuZaNa said...

Mama shila..
masa ana dpt anak sorg dulu risau nak bwk jln2 sorg diri.. tp ana beranikan diri..

zaman ain dulu dah prnh naik teksi, LRT, komuter dan bas sorang diri tanpa hubby lg.. gamble je angkut anak sorg2.. hihi

aNa SuZaNa said...

Zurin..
pasni agaknya camnelah anak 4 lak kann.. kikiki

btw baju tu mmg size utk 1 thn.. tp ntah knp tgn tu terlebih panjang.. agak pelik di situ.. kikiki

aNa SuZaNa said...

Mimie..
lg advance tu.. kekekeke.. hafiz pernah nanges guling2 kat lantai foodcourt giant shah alam lg tau.. malu aiiii..!!

Amirul said...

Laa, akak ke owner blog nih. Keh3. So now sy dah tahu yg mane. Mmg slalu kekadang sy nmpk akak g kfc:) Myvi oren tu pun sy cam. Hehe. Sy Amirul(cashier).

Ana Suzana said...

Amirul.. Alamakkk kamu yg mana satu ni ekk.. Kekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...