NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, July 09, 2012

AmBoiiiii... CiLoK GaMbaR NaMpaKKK..!!

Seminggu lebih aku tak apdet blog.. tapi arini tergerak lak hati nak apdet bila dapat info dr kawan fb mengatakan ada seseorang yg rajin sangat apdet status dia kat fb dgn gmbr2 masakan yg memang sah2 dr blog aku..

Memula kawan fb aku ni taknak la syak yg bukan2 sbb dia pikir kami kwn2 kot tak pun sedara mara, so apa salahnya berkongsi gambar.. so kwn fb aku ni tanya la kat aku kenal tak nama sekian sekian..

Aku cakap tak kenal dan takde pun nama dia dlm friendlist aku.. so aku mintak link fb dia.. sekalinya semuanya private daaa... cuma ada satu je gmbr yg dia tak privatekan..

Dia letak gmbr stoberi tiramisu.. tu pun gmbr yg dia apdet tgh malam td.. konon2nya dia baruu je siapkan tiramisu tu..


Ni gambar stoberi tiramisu yg dia letak kat wall status dia..

Huhuhuu.. sama kannn dgn cawan aku, pinggan aku, cawan2 ikea yg ada kat belakang tu.. takkan la kebetulan lak kann.. hurmmmm.. bila aku baca segala yg komen2 kat situ (kwn2 dia) , memang sah dia ngaku tu dia yg punya.. nangess..

Sape2 yg dah kenal aku di alam maya ni, tentu kenal kat mana lokasi yg biasa aku snap gmbr makanan kannn..


Kat sini le lokasi yg aku selalu taruk mknn utk di snap.. cawan2 ikea tu setia je dok kat situ..Nampak sgt aku takde port lain utk snap gmbr.. kikiki..

So kebanyakkan yg bg maklumat kat aku bila terserempak dgn gmbr2 yg di rasakan itu milik aku adalah di sbbkan gmbr di atas.. hehehe..

Takpee, meh aku nak pesan sikit kat beliau2 yg cilok gmbr2 kat blog aku ni, aku tak kisah kalau korang save gmbr yg ada dlm ni utk rujukan, utk share info atau share resepi, tapiiiii kalau save gmbr yg ada kat blog ni pastu ngaku yg tu dia punya memanggg aku geram.. nangess..

Penat tau usung kamera ke hulu ke hilir, lebih2 lg bila aku masak aku sgt rajin snap satu persatu langkah utk share dgn korang sampaikan laki aku pun geleng kepala bila tengok sikit2 snap gmbr sikit2 snap gmbr.. hahaha..

Tapi jgn la sesedap korang je ambik itu gmbr dan ngaku hak milik peribadi korang.. padahall.. blog aku ni pun bkn le blog glemer.. blog masakan pun bkn, just suka share resepi2 yg aku ada utk rujukan korang bersama..

Ohye, lg satu mintak maaf pada mereka2 yg add aku kat fb tetapi aku masih lom accept lg.. sebabnyeee, aku ni bkn mudah nak accept sembarangan org kalau org tu tak mention kenapa dia add aku..

Atleast sila tinggalkan private mesej kat fb.. korang paham2 la kan stalker di luar sana tu ramai..

So pada yg add aku sila tinggalkan mesej dulu ye.. dah tu je aku nak citer.. malas nak marah2 lg2 tak lama lg nak bulan puasa kann.. hehe..

Tataaaa.. kang aku rajinkan semula apdet blog ye.. ^_^

32 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haiiii gbr makanan punnn nk curik.. klau tak pandai msk tak susah pun nak ngaku.. ana satu bijik kek pun ila tak reti buattttt.. nti ila study dr sini ekkk

Gieyana said...

adess..mmg x suka kalau org curi gambar..

Awk kena letak watermark kat pict ah pasni..

PINATBATE said...

yerlah Ana..letaklah watermark..utk keselamatan

AxaNixa said...

saba je la..gamba makanan pun nak cilok ngaku dia yg buat..xmalunya..xpandai masak le tewwwww!lps ni ana letak tulisan nama blog ana kot kat gamba-gamba..

Mira Adzlia said...

adeh....ade jugak si pnciplak...huhu..sabor jela

ciDa said...

org spesies ni mmg dh ramai kt mesia ni kak ana....huhuuhu

pasni letak watermark la kt gmbr2 kak ana tu....hak cipta terpelihara....

ibh_sue said...

Lg2 gambo kena ciplak. Pelik betul lah diaorg ni. Ssh sgt ka nak bg credit pd tuan punya gambo. Huuuuu sanggup tipu lak tu.

~najwa~ said...

ada kawan tu, siap cilok gambar EBM org, pastu mengaku susu dia..eh, apekah??!!


pas ni buat watermark ana ;)

Bisikan Rahsia said...

Kak ana, watermark nt gmbar tu, ltak kt tgh2..klau org reupload pn, mmg dh ltak credit utk kak ana..

klau sipolan mngaku die punye..nk sgt crop buang watermark kak ana tu, bie crop skali dg gmbar trus..haha..

sue said...

hahaha...lawak pun ada....hidup dlm angan2 je la org mcm ni

sue said...

hahaha...lawak pun ada....hidup dlm angan2 je la org mcm ni

-iLLa- said...

ana..bt watermark lah..byk keje sket lah..time nk update blog..

pnsusu said...

ishhhh benda2 mcm ni pun nk tipu...
Memalukan..
Letak watermark ana,,,bg cop mohor kt pic ana...

ameris said...

Xabis2 dgn kisah curik gmbr. X malu tol.

Mama Balqis&Annisa said...

Hmmm....entah lah org zaman sekarang, mgkin benda ni diaorg nampak simple, xder apa2...tapi hak org tetap hak org, tak ingat dosa ker? Harap kak Ana terus menerbitkan resepi yg best2 :)

Rinna said...

Eiii mmg tak patut betul.. laa org yg suka mencilok gambar2 org lain tanpa kebenaran nie.. kut iye pun nak guna gambar tuh kasi le kredit ker.. kat gambar tuh.. akak baca pun geram.. ler plak.. sabo je laa..

Zie said...

Betul..siapa la yg nak berlagak...tapi guna hak orang lain...ada juga manusia macam tu kan.....

nurbeena said...

Simpati dengan nasib Ana. Bwk2 bersabar. Pada yg dok cilok hasil penat Ana usung kamera berat tu bawak2 la berenti. Nak glamer pun wat la sendiri.

dedayah said...

Alooo..ingt nk update resepi baru..baru nk tiru (tp xpenah cilok gmbo kate buat sndiri eh hihi)..copek tau update blog !!

fiszah_pjo said...

salam kak ana..da lama folow blog akak..tapi rasanya lom pernah drop komen..hehe..sedey betul perangai yg suka cilok then ngaku gmbr sendri tu..kesian die kan..huhu..

akak letak watermark tak pon rigtt click disable..so nnti takleh org copy..

saya selalu buat resepi2 akak..:)

Marwanis Mansor said...

mmm.. bau mcm hangit nih... marah suguh puan ana nih... mmg x malu toi la pencilok tu kan... ih ih... aku cilok resepi je tauu haaaaaa... tambah2 resepi sambal ikan bilis tuee.. i loikee

Puteri Satu said...

laaa ada plak cam tu ye... klu nak cilok kat google pun .. selalu orang akan tulis note kat bawah gambar tuh.. photo from google kan... tak de plak lah nak ngaku gambar sendiri.. cam tak de pekdah... nanti klu tuan punya gambar tengok.. ha kan ke malu sendiri.. adeeh manusia ni pelik2 perangai kan... nanti ana kena letak watermark na.. orang tak leh nak ngaku gambar diorang..

Me said...

we want watermark, watermark, watermark... hehehehhee benda cantik mmg org suka curi... letak kat tgh2 gambar n besar2....

zurayusoff said...

org macam ni kategori sebagai:
1.suka syok sendiri
2.suka org puji2 dia
3.nakkan perhatian
4.suka mencuri...erkkk!!!

marzuna said...

patut la saya add puan ana kat fb tak respond.. saya suka baca blog ana... saja suka2 add fb lak...

:)

Nazayiena said...

Ana letak watermarklah lenkali....
Gambar cantik camtu sapalah pencilok x cilok.

HUZAIFA said...

ada jugak org cam tu zaman siber ni kan...

MijaShidy said...

ade jgk rupanya manusia camni kt dunia nih... sbr yea dek

Cahaya Kita said...

bencinya dengan org macam nie. dah xde idea la tu nak update status FB...
sesuka hati je nak cilok gambau kat blog org....

mama salwa said...

As salam kak ana..sy ni silent reader blog ni..sy da lame jugak add fb kak ana..patut la xde sebrg tindakan di ambik..kikiki..kalo sudi nnt accept la ye fb sy fara salwa..

YanaMIB said...

letak watermark kakkk..gbr2 akak amek cantek2 lak tuu..org suka la nk curik sbb dorg xde skill snap gbr mcm akak..huhuhu letak watermark besar2 sket..even dorg crop pn still nmpk watermark akak..gitewwww =)

Nina Johari said...

ya allah.. apela sampai nak curik2 then ngadu itu dia yg buat... kelakar betul.. sy pun rajin gak nak save2 gambar yg menarik sy jumpa kt blog.. tapi takdela sampai nak menipu itu kite yg punye... iksh... teruk betul! geram pulak dengar! next time.. sblm upload tu awk tampal besar2 nama blog awk kt gambar tu dulu. biar dia tak dapat nak curik lagi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...