NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, July 20, 2012

aPdeT TeNtaNg MaKaN

Sepanjang 3 hari berada di hospital, semuanya kena tapau.. dah tu takkan nak masak pulak kan.. lain la kalo boleh pinjam dapur kat kafe yg ada kat spital ni.. kehkehkeh..

Aku punya mknn tak kisah sgt... bg aku yg penting ialah budak2 ni.. aku ni makan apa2 pun boleh.. tapi anak2 aku lak tetap nak cari nasi, nasik lak mesti tak pedas.. kat sini nasi ayam memang takde le..

Nasi goreng2 je yg ada.. utk budak2 opkos la nasik goreng cina.. niat hati nak tapau mknn kat luar dari spital.. tapi kena drive la.. haaa yg tu aku tak berani.. aku takut kalo nak balik ke spital balik aku sesat berjam2.. hahaha..

So mkn jelah apa yg ada kat kafe spital ni aje.. muak jugak dah la nak hadap menu yg sama.. antara menu yg aku beli sepanjang berada kat spital ni ialah lasagna (kering sgt bg aku), mee goreng, nasi lemak, kentang goreng, tiramisu, kek triple coklat (coffee bean punya kek)..

Tu yg aku ingat.. yg aku tak ingat ada lg kot.. kejenye makannn ajelah.. menu yg spital bg utk encik suami pun aku join bedal gak.. ekekekke..

Pagi semalam (khamis) aku tak kuar beli bekfes pun.. aku dgn anak2 tumpang bedal pankek encik suami punya je.. hehehhe..

Tghari tu je aku kuar sbb nak pi carik nasi goreng utk anak2 aku mkn.. selama berada kat sini, baru semalam aku masuk restoren tu sbb aku tau rege mknn kat situ semua boleh tahannn punya harga..


Semalam tengahari aku beli nasi goreng kampung (aku punya), nasi goreng cina, pasta carbonara dan fries.. yg tu semua utk anak2 aku punya..


Ni total yg aku kena bayar utk mknn di atas..

Haaaa.. tu pasal aku jarang pi restoren tu hari2.. kalo sekali mkn dah nak cecah seratus, pengsan le kalo pg petang siang mlm mencekik kat situ.. ekekkeke..


Pastu petang semalam saje jenjalan round2 dlm spital.. plan masa ni nak carik playground kat level 6 kat wad kanak2..

Masa tgh jalan punya jalan punya jalan tup2 ternampak satu bangunan restoren besar kat seberang jalan berdepan dgn spital.. rasa nak menjerit keriangan je masa tu.. hahahha.. bengong sungguh..


** kredit from google..

Aku keriangan sbb nampak bangunan restoren nasi arab Hadramawt Palace.. pheewitttt.. sukanyaaa... dah lama aku ngidam nak mkn nasi arab.. nak pegi kat shah alam punya tak berkesempatan lak..

So aku cakap kat hubby, utk dinner aku nak pi restoren nasi arab tu jap.. atleast takdelah muak nak hadap menu yg sama hari2 kan.. hubby aku izinkan..

So dlm lepas maghrib aku pun turun sendirian ke lobby spital, singgah ke kaunter service kat lobby tu utk dapatkan panduan camne nak ke restoren tu kalo jalan kaki.. hahahhaha.. kang sesat kang naya je kang..

Kebetulan lak hujan masa tu, so pinjam payung spital.. kena letak deposit rm20 dulu kalo nak pinjam payung diorang.. dah pulangkan payung baru diorang kasi balik duit kita..

Lepas dapat petunjuk (ecewahhh), aku pun menghayun kaki utk memulakan pengembaraan mencari sesuap nasik.. kesiannn.. ingatkan dekatt.. jauh gak bila jalan kaki.. lagi2 berjalan dlm hujan.. takpe, perjuangan harus di teruskan.. kikiki..

Sampai je depan bus stop, aku berfikir jap camne aku nak menyeberang jalan yg ada 6 lorong tu.. memang le kenderaan byk dan kejap2 jalan tu jem.. tp aku rasa mcm takut lak nak melintas celah2 kete yg banyak tu..

Kalau kete yg tgh benti aku leh angkat tgn tanda mintak laluan jap, tapi yg aku seriau bila bas2 dgn motor2 yg lalu.. terus gigil kepala lutut nak tunjuk kehebatan melintas jalan..

Buntu jap selama 15 minit masa tu sbb pikir apa aku nak buat.. takkan nak duduk kat bus stop aje kan dgn memandang je bgnn restoren yg ada seberang jalan.. sob sob sob..

Last2 aku ternampak nombor tepon restoren tu yg ada kat signboard bangunan tu.. tetiba kepala hotak terus terfikir nak dail.. arghhh tak kira, aku dail jugak..

" hello.. ni restoren hadramawt ke ? (lagi mau tanya.. hahahha).. saya nak order take away nasi arab chicken mandy tapi tak berani nak lintas jalan la.. saya sekarang ada kat bus stop depan restoren.. boleh tak kalau saya order tapi u hantar kat bus stop..?"

Agak tak masuk akal kot permintaan aku.. tapi aku tak sangka bila staff yg jwb call aku tu kata bolehhhh... wahhhhh... bahagia sungguh rasanya.. dlm hati kata ehh biar betul diorang ni.. hahahha..

Terus aku mintak diorang kirakan harga siap2 sbb senang aku nak sediakan cash.. total utk 3 bungkus nasi chicken mandy berharga rm48..

Aku bg cash rm50 dan duit baki rm2 aku tak ambik sbb tu kira upah diorang yg sanggup lintas jalan hantar mknn kat aku..

Terima kasih ye restoren Hadramawt.. service korang memang terbaik ahhh.. sanggup ambik dan hantar order walaupun aku berada di seberang jalan.. hehehhe..

Hilang kempunan aku nak mkn nasi arab.. lepas dpt nasi tu terus laju2 jalan balik spital balik.. hujan tak benti lg masa ni..


Ni la nasiknya..

Aku beli 3 bungkus.. banyak pulak tu nasiknya.. puas hati makan.. ayam pun sorang separuh tu haaa.. so mencekik sampai muntah..

Encik suami aku yg tak suka nasi arab terus boleh suka dan mkn sampai abis.. wellllll, kan aku dah kata nasi arab tu sedappp.. tulah, taknak cayeee... ain dgn apis pun suka mkn.. ica je yg tak boleh nak terima..

Sampai hati hang ye ica.. penat mak jalan jauh2 berhujan sbb nak belikan kamu nasi.. last2 pizza yg kamu carik.. huhuhu.. gigih le aku merayap ke kafe kat lobby spital cari pizza..

Rupa2nya kalo nak pizza just order dr menu room service aje.. cettt.. manalah aku tau.. penat aku menapak aje tau.. dah le penat berjalan gi restoren nasi arab tak hilang lagi..


Ica mengadap pizza sepinggan tu sorang2.. hamboiiii.. tak padan dgn kecik..!! arini tak tau nak mkn apa lak.. pening lagi.. hahahha..

16 comments:

aida said...

if kteowg yg keje (used 2 be practical) kt pcmc makan murah jeeeee.. especially sepeti kite yg mmg keje kt kitchen pcmc nie.
hehehehehe.

tp mmg muak ponn. harga mahal gitu.
smp skang craving dye nye breadbutter pudding.
sedap oooo.

Ila Razali said...

nampak sedap nasi arab tuh. besar plak tu ayam!!

bilan leh balik villa suria? harap cepat sembuh ya...

selamat puasa buat ana dan family :)

ana said...

hahaa..ana ana......kelakar plak baca....anyway...kalau kita niat baik...suami izin...mesti Allah mudahkan kita....

sedap dak nasi arab tu ana?

Lya Colours said...

nangis tengok bil. nasib la kita ni kalau apa2, dok spital gomen je. tsk tsk tsk

Allene said...

teringin plak nak mkn kat situ. harga macam berptutan je. Ana memang gamble, suruh orang hantar kat bus stop. :)

Eey said...

Hmmm...
Sedap lain nasi Arab compare to Food Galleria tuh. Portion dia pun banyak harga pun berpatutan.
Moga En Suami cepat sembuh & dapat menyambut puasa di rumah. Amin
:p

Mira Adzlia said...

pergh..mmg la harganye itu mahal..huhu

Ana Suzana said...

Aida..
itulah psl.. muak tgk harga.. ekekeke

Ana Suzana said...

puan ila razali..
selamat berpuasa juga .. ^_^

Ana Suzana said...

kak neisya..
nasi arab tu memang sedapppp

Ana Suzana said...

lya..
kami pun kalo tak kerana insurans yg cover memang pikir gak byk kali dok sini lama2.. hehehe

Ana Suzana said...

Allene..
hahahaha.. nak sgt punya psl sampai sanggup try cara lain order dr seberang jalan.. ekekekke

Ana Suzana said...

puan Eey..
mekasih.. slmt berpuasa juga..

Ana Suzana said...

Mira..
memang terasa mahal kalau nak repeat mkn.. huhuhu

Mama-ILuvU said...

Cam sedap nasi arab tu. Salu makan kat Restoran Saba kat Cyberjaya je. Nak kene try tempat lain pulak nanti...

http://mama-iloveu.blogspot.com/

Emma said...

Ana berbaloi sungguh 3 tu rm48..waaaa dah lama tingin hadrawmat. .balik2 mkn kat d arab cafe heheeee..nnti try le ar rawsha..sedap gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...