NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, July 11, 2012

CuBaaN MeNyaMuN

** gmbr kredit to pakcik google

Citenye mcm ni.. aku pegi the curve seorang diri.. budak2 aku tinggalkan kat umah sbb adik aku ada.. di pendekkan citer, masa tu dah lewat petang.. so aku kelam kabut la nak balik kann..

Terus jalan laju2 menuju kat tempat aku parking kete.. masa ni aku sorang je kot yg ada kat area parkir tu.. pak guard takde lak.. biasanya ada je merokok kat tepi pintu masuk the curve tu.. ahh takpelah.. jalan jelah laju2..

Kebetulan lak aku dapat parking yg agak jauh sikit dari pintu masuk.. so sunyi la sikit kann.. tgh aku jalan dan jalan dan jalan, tetiba hati aku rasa berdebar2.. terasa mcm aku di ekori dari belakang..

Terus aku toleh belakang dan sekeliling aku.. takde sape2 pun.. mainan hati aku agaknya.. takpe.. aku jalan lagi sambil zikir byk2 mintak di lindungi.. huhuhu.. terasa jauh sungguh kete aku masa ni..

Jantung aku makin berdegup kencang.. rasa mcm firasat hati aku betul mcm ada seseorang yg mengekori aku.. aku toleh belakang dan sahhhh!! aku nampak kelibat lelaki bertopeng ski kaler hitam sedang menyorok di sebalik kete2 yg ada kat situ..

Aku dah mcm nak nanges dah masa ni.. terus aku lari laju2 carik tempat persembunyian.. niat utk terus pegi kat kete aku batalkan.. yg aku nekad masa ni ialah nak pegi cari tempat yg selamat sikit dan tempat yg ada org awam..

Aku lari dan lari sambil toleh belakang, tup2 lelaki yg menyorok tadi sedang kejar aku jugak rupa2nya.. lelaki tu bersut hitam kesemuanya... Ya Allah.. selamatkanlah hambaMu ini..

Aku nak jerit mintak tolong tapi mulut seakan terkunci.. yg aku tau cuma nak lari dan pegi tempat selamat.. aku nampak lift yg tak jauh di hadapan aku..

Terus aku lari menuju ke lift.. lari sekuat hati walaupun aku rasa langkah kaki aku tak berdaya.. rasa mcm lemah gile nak berlari.. sib baik aku pakai kasut sport.. huhuhu..

Lelaki tu terus mengejar aku.. Ya Allah, mana pak guard.. mana org ramai ni.. takkan aku sorang je yg ada kat sini.. uwaaaa...

Sepatutnya aku masih ada cara dgn menelefon encik suami.. tapi aku tak tau kenapa aku mcm tak leh nak fikir dgn waras masa ni.. yg aku tau cuma nak menyelamatkan diri dulu..

Bila sampai depan lift terus aku tekan button.. tolonggggg lah pintu lift, bukak cepattttt..!! terus pintu lift terbukak.. cepat2 tekan button kasi pintu lift tutup.. lagi sikitttt je pintu lift nak tertutup lelaki tu sempat menyelit masuk dlm lift..

Terus aku tergamam, terdiam.. dah tak tau nak wat apa2 dah kecuali berserah pada yg Esa.. lelaki tersebut terus kuarkan pistol dan acu kat kepala aku.. apa lagi yg mampu aku lakukan.. masa ni aku dah terbayang semua insan yg aku syg.. aku cuma nanges tak henti2..

Masa lift tgh bergerak tetiba lift berhenti di tingkat 1.. pintu pun terbukak.. tapi takde sape2.. entah dari mana kekuatan tenaga yg aku dapat, aku tolak lelaki tersebut kuar dr lift dan cepat2 tekan button tutup..

Tapi belum sempat pintu lift tertutup habis lelaki tersebut sempat tangkap kaki aku.. dia goyang2 kaki aku dan cakap

" Yanggg.. bangun yang.. buatkan sarapan.."

Uikkkkk... laki aku rupanya.. mimpi je rupanya.. cisssssssssss... terus urut dada.. Namun jauh di sudut hati aku ucapkan syukurrrrr Alhamdulillah sebab semuanya hanya mainan tido sahaja..

Giler ahhhh.. mcm betul2 lak.. walaupun sekadar mimpi tapi aku tetap akan berhati2 walau di mana sahaja aku berada.. bkn aku aje, korang pun sama.. huhuhu..

Sorry la ye kalau korang pun suspen sama baca entry aku ni.. hehehhe.. aku nak citer kat laki aku pg tadi masa bekfes, tapi aku tau kang dia gelakkan aku aje kang dan kata aku ni merepek2 aje time tido.. hahahhaha..

Aku pernah mimpi menanges sampaikan aku bgn tido pun rupa2nya aku nanges betul2 rupanya.. basah bantal aku kena air mata.. sob sob sob..


31 comments:

Diari Liza said...

hehehe...lawak la ana nih :)

sHeeMa DeaN said...

Bikin suspen.. ingat betul betul kejadian... hhhahahaaaha

Bicara hatiku... said...

laaaa.... menakutkan betul citernya.. rupa2nya aku bermimpi... macam karangan zaman sekolah dulu je kan... hahaha

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hehe. dah agak dah mimpi... hehehe

Puteri Satu said...

akak plak yg berdebar2...hehehe... rupanya mimpi.. sama cam citer keta dilarikan orang ri tu kan..akak plak yang berdebar2.... suspen tul...

ameris said...

Saspen je ana ni.ingt betul.
Tp kalu betul kepala ingt anak2 je

ytekecik said...

huh giler la klo jd btol²..kite pon penh mimpi ada org culik anak kite.. tido smbil nagis tersedu²...wuwuwu.. nsb baik mimpi..

Nur Raihana Abd Rahim said...

adoi...berdebar gile rasa!rupanya mimpi je..nsb baik bukan betul...huhuhu

tiefazatie said...

sabo je la..ingat btol2..huu

Aisyuhada said...

Ana memang nak kena..haha.. masa baca dah pk dah ni mesti mimpi ni.. ;p

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Aduh... berdegup kencang jantung akak baca entri ni... nasib lah cuma mimpi ajer kalau betul2 lah tak tau apa nak jadi.. so kena ini satu peringatan juga jangan jalan sorang2 ye :D

zailamohamad said...

bikin panas r Ana ni

^*NaNa*^ said...

adehhh..bikin suspen..terkezut makk.ingat betul2 punya cerita..huhu

Hati Kata Jujur said...

suspen gler.. muler join rase tkot time lelaki tu kuar kan pistol... sekali baca 'yang..yang " tu... xsedar jdi gelak

zih@n said...

mainan tdo rupanya...haha.

Amyra Chuari said...

suspen je baca cite Kak Ana...

suhailas said...

hadussss laaa suspen sungguh ingatkan betui2 tadi.......

LiAnA said...

Tulah byk sgt tgk citer korea wakaka

Marwanis Mansor said...

adui mati2 aku ingat cam real jah... aku paling takut spesis peragut dan bermcam P ni.. minta djauhkan

Ijah EmoTemo said...

saspen sgt baca entri kali ni :/ hehehe..

hari tu after kejadian yg culik perempuan dkt the curve tu Jijah ada pergi the curve. dh lah balik lambat. dlm kepala asyik risau takut jadi apa2. tp alhamdulillah ok :)

Allene said...

suspen... ingat betul tadi... :(

Laiciberry said...

betulbetul suspen la kak...heheh

ciDa said...

huhuhu......suspen sungguh...hampir nk pecaye...tp bile bace part penyamun tu acu pistol kt kepala kak ana trus terpk...ni msti cite mimpi....

bace gak smpi abeh....sah..mmg mimpi....ciss...hihihi

Nazayiena said...

Ingatkan betul2 tadi,nasib baik hanya mimpi aje,tp nak kena selalu berhati2...

Asmara said...

isk mcm real, tp bila tang keluar pistol tu dah rasa mcm mimpi kot. hukhuk.. tp apa pun mmg kena hati2 esp. kat msia tu. huhu...

Sue* mamaID said...

huhhh...nasib baik mimpi...

Ila Razali said...

akak nak babak ko ana.... gila siyes akak baca tau. hahahaha.... sabo jek la. harap mimpi takkan jd kenyataan. amin

eynda said...

Aiseh... serius macam betul...

DeQWa said...

adoii wat suspen jer...ngtkan btl2....

AWANA SUZANNA said...

salam.... akak... hehehehe... ingat td betul2 dh semangat baca nak tahu ending criter.. sb dh mcm drama dh.. alih2 mimpi.... hik3.. nasib baek mimpi...

akak.. jgn lupa follow blog st taw kak.. promote blog ckit... hehehe

Haryati Hamzah said...

buat suspen je ana ni, baca punye kusyuk nak tau lastly jd camana... mimpi ropenya ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...