NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, July 11, 2012

ReD CuRRaNt

Sape pernah mkn buah red currant ni..? errr nak sebut dlm bahasa melayu tak tau lak.. ekekeke.. aku pestaim jumpa buah ni dan pestaim tengok.. sian aku kann..

Masa gi cold storage kat Bangsar Village ahad lepas, hubby yg ternampak dulu buah ni.. pastu dia tanya aku buah apa ni ekk...?? hek elehhh, dah terang2 kat sticker harga tu tulis red currant.. lagi mau tanya ka.. hehehe..

Pastu dia tanya aku lagi apa rasa dia.. sedap tak..? nak try rasa tak..? cehhh, dah sah2 la aku tak pernah rasa sbb kat giant tak pernah nampak pun buah ni.. dan opkos aku nakkk.. muehehehe..

So rembat satu pek.. satu pek kecik isi red currant dia sikit je.. gmbr kat atas ni la hasil dr satu pek tu.. sikit gilerr.. tapi harga rm23.. sob sob sob.. nak rasa punya psl aku rembat ajelah..


Size dia mcm sagu aje.. comelllsss aje..

Tapi rasa dia mak aihhh.. masammmm... lg masam dr buah blackberry.. tapi aku sukaa.. kihkihkih.. sudahnya aku je yg abiskan sbb hubby aku tak tahan kemasaman buah tu..

Berkerut2 muka hubby aku nak abiskan sebiji padahal aku relaks aje mkn setangkai.. resaksa la katakan.. hahahha.. buah ni sedap gak kalo letak atas pavlova ni.. tapi mahal sgt kott harga dia..

Okeylah.. sekian entry aku.. harap maklum.. kehkehkeh..

** masih ngengada tak letak watermark.. kang org cilok lg gmbr aku dan ngaku gmbr dia kang mulalah meroyan balik aku kang.. sendiri yg ngada2 kannn.. hahahha.. (malas benonye.. tggu rajin jap)..

10 comments:

Suhana Shuib said...

hadoi la baru baca ayat kemasaman buah tu jer dah buat kecur ayer liur..masam sangat ke???? ermmm..nak pegi cari gak lah.. hehe..salam kenal anasuzana..

yana halim said...

hahaha...tak pepasal akak google wikipedia pasal buah nih. masam, ek? tak pelah. akak kureng sikit buah2 masam ni..

Puteri Satu said...

mahalnya buah cinonit gitu ek... buah ni kot adik beradik ngan buah black current tu kot na.... hihihi..

Eny Yusnizar said...

ooo ni kan kak buah red berry.. kalau buat juice bagus utk buang toxin.. takpun masuk dalam yougurt.. heheh

Kesuma Angsana said...

suka tegk je, tpi x suka makan hehe

Kesuma Angsana said...

suka tegk je, tpi x suka makan hehe

Ietams said...

buah masam2 tu yg sedap makan kan..
tapi comel la buah ni

marzuna said...

tak pernah makan.. tapi rasa macam nak cuba jugak.. :)

lovely said...

comelnya buah ni?

syalinda johari said...

mahai bukan mainn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...