NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, July 12, 2012

TaYaNg MaKaNaN aJe

Sebenarnya byk menu yg aku dah buat cumanya tak sempat aje nak snap.. kadang2 bila penat masak tu terus lupa nak snap setiap masakan yg terhasil..

Encik suami malam2 dgn sarapan takmau mkn yg berat2 sgt mcm nasi.. so dia lebih suka ke arah ke"western"an.. pening gak bila memikirkan menu utk di hidang.. tu yg kadang2 balik-balik ulang menu yg sama.. ekekkeke..

Dan kat bwh ni antara menu yg sempat aku snap.. aku snap guna hp aje sbb malas nak kuar kamera lak.. haaa jgn ada yg cilok gmbr dan kata tu gmbr dia yg punya ehhh.. sbb aku masih malas nak wat watermark..

So sila jamu mata.. persembahan dlm pinggan kurang menarik tapi hasil masakan tu yg pentingg.. muehehhehe...


Salmon steak with white lemon sauce.. ecewahhh.. nak speaking jugak..


Smoked salmon + soy sauce + wasabi


Ni aku tak masak.. hahahah.. cherry + stoberi


Sirap rose + popia sardin kesukaan ramai..


Ayam panggang black pepper + black pepper sauce


Beef steak black pepper


Ayam panggang rosemary sblm di bakar


Selepas di bakar..


Smoked Salmon with olive oil + black pepper + herbs + soy sauce + wasabi


Pear + blackberry + stoberi


Yogurt mesti kena ada


Dan ni bekfes td.. daging salai + kacang panggang + salad

Kebanyakkan menu dah ada resepi yg aku bg.. sila belek2 kat label ye... sekian..



20 comments:

nurbeena said...

aha....senang ni nak copy. ekekeke

nurbeena said...

Selain dr cawan warna warni, pinggan olen tu juga dah terpahat d minda nih

Marwanis Mansor said...

wei bulan posa jgn boh gambar2 begini di siang hari tau... neway daging salai tu nampak cantik

Haryati Hamzah said...

semua hidangan besh2 belaka! suke...

Kesuma Angsana said...

hidangan terbaik ni!

^*NaNa*^ said...

alahai..menu suberb ni..kalau sy xsempat nk buat semua ini..yummeh!..beruntung ur hubby..:)terpk jgk ..best nya 24 hours mom nih..tak keja..huhu

JBH_juliyana said...

Tgk gmbo je terus laporrrr...cmne nih??

Me said...

ana?? mcm mana anak mengSMOKE kan salmon tuh??? ajar sikit hehehhe

JBH_juliyana said...

Tgk gmbo je terus laporrrr...cmne nih??

JBH_juliyana said...

Tgk gmbo je terus laporrrr...cmne nih??

Mira Adzlia said...

sedapnyeeerrr

aLyNnZ said...

ana lau masuk master chef alynn gerenti menang tau...

YanaMIB said...

mcm saje je bg copy..hekhek eh xpn kan kak, buat coding utk disable right click and disable select..baru la kedekut..giteww =P

Mama-ILuvU said...

Boleh bukak kedai western food lah ana kalo dah masak cenggini. Sumer nampak sedapppp
Mama-iloveu.blogspot.com

Nazayiena said...

Sedapnya menu2 western ana nie.

Nina Johari said...

terasa lapar perut tengok gambar2 makanan ni... :)

Lizan said...

alamak perut tetiba bunyik..

marzuna said...

bestnyer semua makanan....

mama amana said...

sedap semuanya

shazila said...

aduh kak...awat la sumer menyelerakn...pose nnti jgn post gmb mknan bebnyk ye..hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...