NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, July 18, 2012

CeRiTa aKu SeMaLaM

Dalam beberapa hari ni encik suami selalu ngadu sakit belakang.. back pain gitu.. dan aku sebagai isteri yg sentiasa di sisi akan buat apa saje yg terbaik utk beliau.. ewahhhh... hehehe..

So tetiap malam sebelum tido dia akan mintak aku jadi bidan utk urut belakang badan dia bg mengurangkan rasa sakit tu.. mengurangkan boleh la, menghilangkan rasa sakit tak mungkin kot kecuali dgn izin Allah..

Dan isnin malam selasa yg lepas, aku di arahkan oleh encik suami utk urut belakang bdn dia yg sakit.. aku pun ambik balm panas, letak byk2 dan urut sekuat hati sbb kalo selow2 mana nak rasa sgt.. tgn aku kan kecikk.. hihihi..

Lagipun encik suami yg suruh urut dan tonyoh kuat2.. dan hambekkk.. pg tu dia bgn dgn kesakitan yg bertambah.. hahahhayukkkk tak tauuu.. haaaa kan dah over sakit namanya.. huhuhu.. ampunkan kamiii penunggu gua..

Tapi pg selasa tu dia tetap nak pi keje mcm biasa.. asyik merengek sakit belakang jelah pg tu.. terus aku paksa dia pi buat check up kat spital tghari kang.. dia setuju.. bagusss.. hehehhe..

Kebetulan lak abg aku dtg pg tu, so dia yg tolong hantar encik suami ke opis.. pastu kawan opis dia lak bawak pi spital utk dapatkan rawatan..

Yang aku lak pg semalam lps encik suami gi opis, aku sibuk kat dapur.. nak masak lauk utk buat bekal encik suami mkn kat opis kang.. lauk simple2 aje tapi sbb start masak pun dah lewat makanya segalanya jd kelam kabut..

Kelam kabut nak mandikan budak2 dan siapkan diorang nak pi sekolah.. kelam kabut nak make sure aku siap masak sblm kol 1.. dah le bebudak masuk kelas kol 1.30pm.. dgn aku pun tak mandi pg lg masa tu, so memang kelam kabut giler ahh semalam..


Menu pertama yg aku masak : sayur siew park choy.. mcm salah lak ejaan.. hahahha.. lantakkk..


Pastu goreng ikan..

Haaa yg ni punca penyebab keje aku lambat siap sbb aku lambat defrost.. takkan aku nak goreng masa ikan tu tgh keras kejung berais lak kann.. mau bersilat2 aku menghadapi serangan minyak yg meletup2 tu lak kangg...


Yg ni menu last.. sambal gesek @ sambal tumbuk..

Lepas goreng aku tak terus tumbuk sbb jam dah kol 12.45 tghari dah masa tu.. giler ahhh.. kelam kabut mandikan budak2.. siapkan diorang dan siapkan diri sendiri..

Tengok jam dah kol 1.05tghari.. uwaaaaaaaaa... bilanya aku nak kuar umah ni.. sambal pun tak sempat nak tumbuk lg tuh.. terus sms encik suami dan tanya dia kat mana.. dia kata dah kat spital tgh tggu giliran utk buat scan MRI..

Dia ckp mungkin lama lg kot kat spital tu.. so dia ckp takyah la bwkkan bekal mknn ke opis.. fuhhh, lega terus sbb takyah le aku tumbuk sambal tu.. balik sekolah aje kang aku sambung tumbuk sambal..

Apa lagi, terus kuar umah dan drive pi sekolah.. lambat lagi anak2 aku masuk kelas.. huhuhu.. dah le semalam hujan sepanjang hari.. lagilah jalan sesak sana sini..

Lps hantar bebudak pi sekolah, aku dgn ica lepak kat pizza hut je sbb ica lom mkn lg.. tak lama pastu encik suami call bgtau dia kena warded lak.. aiseyyyyy... sampai kena warded la pulak.. doctor kata encik suami kena slip disc.. huhuhu..

Memandangkan hujan lebat tak benti2, so aku ambik keputusan ambik budak2 dari sekolah awal sikit.. call teacher diorang dan mintak izin ambik diorang awal sbb ada hal emergency.. bkn apa, kalo aku gerak lmbt kang lg jem jalan nak ke spital..

Dah la aku kena balik umah ambik segala baju bajan.. packing baju hubby, baju anak2, angkot toto, selimut dgn bantal 2 bijik, angkut mknn lg.. hahaha.. mcm2 le aku angkut.. dah mcm nak pi berholiday lak.. kehkehkeh..

Lps ambik budak2 kat skul terus berdezup balik umah.. kemas2 apa yg patut, bg budak2 mkn siap2, tukar baju diorang pastu baru kuar umah.. kol 6.30 ptg kot aku kuar dr umah.. cuaca masih hujan tak benti2..

Memandangkan lauk2 yg aku masak tu masih tak sentuh dan tak luak pun, so aku sedekah je kat jiran.. sayang wooo.. penat lelah masak sampai terlewat pegi sekolah..

Rezeki jiran aku nampaknya.. cuma sambal yg aku tak sempat nak tumbuk tu aku suruh jiran aku tumbuk sendiri.. ekekekke..


Ain membuta sepanjang perjalanan.. dia siap pesan kalo dah sampai tolong kejutkan..


Si kecit ni pun tido dgn jayanya jugak..


Apis yg takmo tido langsung.. sibuk main game ipad..

Perjalanan nak ke spital prince court walaupun dah beberapa kali ke sini tetap aku tak ingat.. masih jugak mengharapkan gps..

Walaupun aku tau gps tu bengong selalu, tapi aku terpaksa guna jugak sbb kalo tak guna gps aku lg jd bengong.. kang ke kedah peginye kang.. kahkahkah..


Ni la gps yg bengong tu..

Dan semalam memang beliau buat onar pun.. memang bengong sesangat.. sampai hati beliau tunjuk jalan yg jauh dan jalan yg sesak teramat sgt.. nangesss...

Pastu bg arahan asyik berubah2 aje.. jap2 suruh u-turn, pastu tetiba dia calculating balik tup2 bg arahan suruh belok kiri pulak..

Apekejadahnya, aku dr lane paling kanan (sbb asal suruh u-turn kan) tetiba suruh belok kiri.. giler sungguh gps ni.. jam dah dekat kol 9 malam tp aku masih tak sampai2.. dah 2 1/2 jam aku dlm perjalanan.. kalau ikutkan dah boleh sampai melaka dah tu.. kahkahkah..


Tengokkk.. ada ke patut gps bawak aku bersiar2 kat pudu raya.. pastu jenjalan pusing area kl tower... si apis bila nmpk kl tower terus tanya aku

" kita nak sambut hari jadi mak lg ke..??"

Manyak la hang sambut hari jadi.. aku lg dah tension sesat2 ni, gps leh lak bawak aku bersiar2 ronda kl.. last2 call spital mintak guide dr diorang.. pastu Alhamdulillah, stgh jam pastu sampai..

Walaupun gps selalu menyusahkan aku, tapi aku tetap akan guna beliau jugak.. hehehhe.. kebetulan lak masa aku sampai kat parkir spital tu serentak dgn kakak encik suami yg dtg sekeluarga..

Lega sgt2 ada gak yg tolong aku bawakkan brg2 yg banyak yg aku angkut dr umah.. kalo tak, memang aku terpaksa ulang alik ke kete la ambik brg utk bawak naik ke bilik..

Mlm td memang meriah le ward suami aku.. ramai sungguh yg dtg melawat.. jeles aku tau sbb aku beranakkan ica dulu takde pun seramai ni yg dtg.. grrrrrr..


Aku dgn pesakit..

Siap posing senyum2 lg kannn.. hahahha.. kejam punya bini.. laki sakit tapi aku leh senyum.. hehehhe.. senyum utk menghilangkan kesakitan suami benonye..

Takkan aku nak buat muka sakit or nanges mengilai2 lak kan.. ehh jap, nanges kena mengilai ke ehh.. len mcm je ayat aku.. ekekkeke..

Ganas sungguh laki aku ni pakai bantal.. siap tertanggal2 lg sarung bantal tu.. ekekekkeke.. tu pun slps snap baru perasan.. hahahha..


Lps pelawat beredar, aku pun bentang le toto yg aku bawak.. susun bantal siap2 dan kuarkan selimut.. pastu susun anak aku pulak.. hahahha.. bg ipad memasing.. kang diorang bosan lak kang.. hehehe

Seronok hubby aku dgn adanya kitorang, sbb dia takdelah sunyi.. kami kan memeriahkan suasana.. hehehhe..

Ni aku apdet blog ni kat spital la ni.. jap gi kang nak balik jap nak ambik baju lg.. aku bawak baju utk arini je sbb aku ingatkan boleh discharge arini.. sekalinya kena tido lg mlm ni..

Okey.. kang aku apdet lg apa doctor ckp kat husband aku ye... kang aku share segala info kat sini.. nak balik umah ni pun aku seriau gak.. seriau sesat... hahahha.. pastu nak dtg sini balik entah sesat lg ke tak.. nangessss..


11 comments:

Nina Johari said...

amboi.. berkampung kat spital sekali semua.. hehe.. cute jek! :)
Nasib baik ada isteri mcm ana ni kan... berdikari dan kuat semangat.. nina doakan husband ana sihat cepat ye.. so, ramai2 leh balik tido kat rumah.. :)

btw, GPS kalau kat area Town KL memang bengong! semua orang dah kena! huhu...

~http://websitenina.blogspot.com/
Follow me ya!

Puteri Satu said...

macam mak akak kena slip disc...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sakit ana.. org yg merasa je tau.. suami ana muda lagikan? 31 kan? ila detec desicated disc nie masa 29.. apasalah muda2 ada sakit mcm niekan? tapi ila mcm hubby ana mmg keja mengadap pc je..

I want to lose weight said...

nak senang ikut nkve jer..
Dari shah alam kuar jalan duta pstu hala terus ke jalan tun razak..
Balik puk sama.. Hala balik ke ipoh.. Masuk hiway jln duta dan balik shah alam :-)

Luv said...

ana.. folow jalan

nkve laa senang...

sesat2 nanti call taxi n upah dia tunjuk jalan senang skit xde la sesat sampe bejam2

Zie said...

sama la kita Ana...bila kena admitted,,anak2 ker i ke,,angkot toto...bantal...makanana...ala2 nak berholiday....tapi nak buat camner dah bilik spital pun dah mcm bilek otel dah..hehehe....cepat2 la sembuh cik husbend...ok..

lovely said...

bznya..mama ni.
gagah perkasa lagi tu.. berdezup..kesan.. berdezup ke sini..
bagusla.. tabik sikit.. toii..toii..

SaRaH SaLiHaH said...

alahai..hubby akak tak sihat ke?
takpe2..tentu de hikmah-Nya..
akak kena lagi extra bsemangat dan pastikan akak pon sihat..
nnt siapa nak handle anak2 dan rumah kl tak sihat..kan?
hip hip..hureyy~!!

AWANA SUZANNA said...

ahahhaa... kak.. lawak benor cternye..... tbh2 time guna GPS tu... hehe funny tol... tp best story akak ni wlu pun pjg,sy baca jugak..... anyway, moga suami akak cpt sembuh...!!

ADEEYA said...

Wahh boleh eh tdo kat hospital macam tu.. Hehehehe

Nida Mohd said...

last-last semua berkampung kat spital ek..hihi..hopefully ur hubby cepat sembuh..

P/S : terliur tengok sambal gesek tu..boleh dijadikan menu bulan pose ni nnt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...