NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, July 19, 2012

aNaK - aNaK aKu Di SPiTaL

Hari ni dah masuk hari ketiga kami anak beranak kat spital meneman encik suami.. Kemungkinan esok dah boleh discaj.. mudah2an..

Rindu tilam sendiri.. hukhukhuk.. kat sini baring atas karpet beralaskan toto pun tetap sakit2 badan.. dah tua la katakann..

Tapi anak2 aku relaks je tido.. siap tido bersepah2 lg.. hahahha.. paling tak boleh blah si ica la, asyik konker tempat tido aku aje..


Ni situasi malam yg pertama kat spital..

Ain paling kiri, tgh2 apis, pastu ica pastu tempat aku.. tapi aku tak tido lena sgt kat sini.. jap2 aku terjaga sbb nak susun bebudak 3 org ni yg tido merata2.. dgn selimut memasing dah terbukak, dah le ekon sejuk..

Lepas susun diorang elok2, aku sambung tido balik.. tup2 muka aku rasa sakit, rupa2nya kaki ica baikkk punya landing kat muka aku.. ganas betul anak dara ni tido.. huhuhu..

Terus aku bgn lg dan susun diorang semula.. haihhh, penat betul nak susun2 ni.. bedung sorang2 kang baru tau..!!

Pg semalam ica jd org pertama yg bgn awal.. bgn2 je terus carik mknn.. ni budak sama pesen dgn maknya, yg dia tau mkn dan mkn dan mkn... hahahha.. yg ain dgn apis tido lena dgn jayanya..

Memandangkan ica bising nak mknn tapi stok mknn dah kehabisan, makanya aku ajak ica pegi kedai yg ada kat lobi spital..


Niat asal dak kecik ni kengkononnya nak beli susu kotak dutch lady je, masuk je kedai terus berubah pikiran dia.. mcm2 le dia ambik.. sudahnya susu langsung dia tak beli.. siap pow aku belon lagi..

Yg belon dia pegang tu pun sampai 3 kali tukar tau.. memula dia ambik belon gambar barbie, baru berjalan 10 tapak kuar dari kedai, ica ckp dia taknak gmbr barbie, bosan katanya..

Terus aku tukar gmbr elmo lak.. sib baik boleh tukar.. lepas kuar dr kedai dan baru jalan beberapa langkah ica cakap taknak belon elmo pulak.. dia nak tukar belon lain lak katanya..

Ni yg aku hangin ni kanggg.. terus aku buat marah2 sikit cakap ni yg last tukar belon, pasni kalo mintak tukar lagi aku letupkan terus belon tu.. terus ica angguk.. haaaa tau takutttt bila mak ko jd gangster.. grrrr..

Suka2 hati dia je nak tukar byk kali lak kannn.. ko ingat mak ko ni tokey kedai tu ke.. kang aku buat amukan pocong kat situ baru tau.. hehehhe..


Ni lak gmbr malam td..

Memasing bersuka ria bergurau senda.. diorang main jd mak2.. ain jd mak, apis jd bapak dan ica jd baby diorang..

Pandai lak tu si ica buat bunyi uwek uwek mcm gaya baby nanges.. abis riuh wad dgn bunyi bising budak 3 org ni.. ekekekke


Masa ni ica buat2 demam katanya.. tengoklah muka ica, betul2 menghayati watak tu.. hahahha..


Ain sebagai mak memujuk anak beliau yg sedang demam.. hahahha.. yg apis tak pandai menjalankan watak sungguh.. kahkahkah..


Keluarga bahagia.. kehkehkeh.. pastu ica buat2 nanges mcm bayi.. haus nak nyusu katanya.. yg ica lak siap selak2 baju ain lagi nak menyusu kononnya.. ekekeke.. tapi ain kata jangannnn, nanti mak buatkan susu.. hahahha..


Terus ain sumbat menan yg konon2nya botol susu.. wakakakka.. awat ko tak breastfeed je kak oitt.. kikiki..


Lepas main2 terus kelaparan.. standart arrr ica ni, asyik lapar manjangg.. hadap la ko donut tu sampai abis ye.. mekasih kat makngah dgn pakngah yg bawakkan donut utk bebudak ni.. sob sob sob terharu...

Kol 12.30 malam aku paksa bebudak ni tido.. tapi payah sungguh diorang ni nak tido.. dalam kol 2 pg gak le diorang baru nak lena dgn jayanya..


Tengok tu.. dah start nak mengganas la tu time tido..

Aku mcm biasalah.. tido sentiasa tak lena.. sakit2 badan aku.. nak2 pulak mlm td aku tido tak berbantal sbb diorang hijack bantal aku.. huhuhu.. terpaksa tido beralaskan lengan..

Niat di hati nak je kejut encik suami mintak dia tido bawah dan aku ambik alih katil dia pulak, tapi tak sampai hati lak sbb kang aku kena terajang kang.. wakakakaka.. gurau jekk.. hahhaha..

Ada sofa bed dlm wad ni tapi tulah, aku tak sampai hati tido atas sofa yg empuk tp anak aku tido atas toto.. so biar sama2 tido atas toto.. hehehe..hati seorang ibu kannn.. memang gitu le.. ni pehal ayat asyik tak sampai hati aje nih..? ekekke


Ni gmbr pg td.. korang tgk ica tu.. sampai ke dinding peginye.. padahal tu tempat tido aku tu.. lepas kena konker tempat aku terus aku malas nak tido dah.. budak2 ni tido lasak sungguh.. berpusing2..

Malam ni tido sini lg.. InsyaAllah esok kalau takde apa2 aral kami dah leh discaj.. rindu umah.. huhuhu.. moga encik suami cepat sembuh..


10 comments:

Bonda Ryan said...

sungguh comel mereka main 'mak2'. bonda nih ade 4 hero..bila diorg main 'mak'..sungguh nampak weird di situ..hik3!!.bt..semoga cepat sembuh dan cepat2 balik umah tido atas tilam empuk yer..amin.

Allene said...

sukanya anak2 dapat dok spital ngn bapaknya... :)

sHeeMa DeaN said...

ana cuba bukak bloh ahmad zhafri.. dia pun mengalami penyakit sama dengan suami ana http://ahmadzhafri.blogspot.com/2008/12/slip-disc.html

SaRaH SaLiHaH said...

Oohh..masih menghuni spital tu lagik..
Hee..moga2 hubby akak makin sihat dan kembali dpt jalankan xtvt dan ibadah pd-Nya seperti biasa...

hee..seronok tgk gelagat Icha..
tentu tgelak2 kl anak2 sy cam tu nnt
so suwit..

take care ya akak!

Eey said...

Semoga En Suami Ana cepat sembuh. Amin.
:p

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kat hospital mana nie? Apa kena dgn hubby awak tu?

sal-nurbeena said...

semoga segera sihat asben ana. Sangat kelakar tang ain sumbat mulut ica ngan mainan tu. konon2 botol susu. tergelak akak

sal-nurbeena said...

P/s: bantal 2 biji tu akak tgk cam sentimental value jer

cikgu su said...

Semoga cepat sembuh suami Ana.
X pe gak, Ana n anak dapat temankan suami...
Penyumbang utama kesihatan yang baik adalah keluarga yg harmoni. Insyallah.

^*NaNa*^ said...

haha..seronok baca entry ni..seronok jgk kalau dpt berkampung kt spital kan...nak2 spital private yg curlas nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...