NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, March 02, 2012

SeCReT ReCiPe @ BuKiT JeLuToNg

Ptg rabu baru2 ni lepas balik dr sekolah, aku bawak anak2 mkn kat secret recipe kat bukit jelutong.. cdgnya nak terus balik umah je lps balik sekolah.. tp bebudak ni ckp lapar lak..

Bila di tanya nak mkn apa, diorang kata nak kentang abc.. dah lama tak mkn kentang abc katanya.. mmg dah lama pun aku tak jejak kaki kat situ sbb yelahkan, rege agak boleh tahan gak.. hehehe..

Makanya aritu aku tunaikan gak le hajat diorang.. kat pasaraya mmg payah betul nak jumpa kentang abc.. kat mana nak carik ehh..?? aku kalo dpt beli kentang frozen mcm tu lg suka, sbb byk jimat.. kehkehkeh..


Suasana agak lengang masa tu..

Tp servis agak lambat sbb aku dah duduk kat situ 10 minit tp sorang pun tak dtg kat meja aku utk bg buku menu.. sob sob sob.. terpaksa aku pegi sendiri kat diorang dan bgtau yg aku lom dpt buku menu lg.. haihhh...


Lepas dah order apa2 yg patut.. aku snap le apa2 yg patut jugak.. hehhehe..




Apis dok belek2 muka surat yg ada gmbr kentang abc.. budak ni yg nak sgt benonye..


Yang budak kecik ni relaks sambil layan kartun kat ipad.. santai sungguh yee..




Menu pertama yg di order pun sampai.. air ice chocolate with cream.. ni utk anak2 aku..


Air epal kasturi utk aku..


Yang anak2 aku tggu sudah tiba.. berebut2 mkn kentang abc yg tak byk mana tu.. zap zap zappp abisss... giler kentang bebudak nih.. mcm tak mkn seminggu.. hahahha



bila nmpk mknn ipad pun di lupakan.. mkn lg penting kan icaaa..


Aku order prawn macaroni cheese jugak bg anak2 aku mkn.. takkan mkn kentang je kot.. mana nak kenyang.. ica dgn apis je yg suka mende ni.. ain tak suka pulak.. terpaksa order lain..


Kentang dah abis... tinggal roti dan timun je lg.. pastu memasing merengek2 nak lg.. alamakkk..


Menu seterusnya pun sampai.. ni namanya vietnamese beef noodle soup..

Order menu ni gara2 terlihat gmbr mknn ni kat fb kwn.. terus tergugat dan rasa nak order menu yg sama gak.. lg pun tak pedas..

Ain sukaaa.. bertambah2 dia mkn tau.. aku cuma mkn bila ain dah kenyang je.. aku habiskan baki2 yg ada.. taruk pulak sambal cili hijau yg ada tu lglah terbaikkk.. hehhe..

Kata org tak elok mkn sisa anak kan, tp aku mkn jugak sbb mahal kot rege mee ni semangkuk.. takkan nak order lain lak.. membazir kang.. huhuhu


Tiap kali mknn sampai aku mesti snap gmbr dulu sampaikan ain tegur aku sbb ambik gmbr je katanya.. payah dia nak mkn sbb aku tak kasi mkn dulu.. kahkahkah..

Di sebabkan memasing merengek2 nak mkn kentang abc lg, makanya terpaksalah aku order lg.. tp kali ni bkn yg ada mini burger tu.. aku order kentang semata2..


Lps dpt apa yg di order masing2 dah liat nak mkn.. dah kenyang katanya.. yg apis siap suruh aku bungkuskan lg.. cehhh.. td nak sgt makannnn.. last2 bila mknn sampai ko suruh bungkus lak.. cettt..


Ni menu tersalah org tu bg..

Aku tak order kentang ni pun.. tp di sbbkan kentang ni sampai kat meja aku tanpa aku sedari, dan anak2 aku dah ngap kentang ni sorang satu, nak taknak kenalah consider yg aku order fries ni.. huhuhu.. sabarrrr jelah...


Tgk le.. licinnnnn... hehhehe..

Utk encik suami tak di lupakan.. aku orderkan beliau spagetti aglio olio.. tp mlm tu bila hubby aku mkn, beliau kata tak brp sedap.. toksah beli lg menu yg sama katanya.. baiklah boss.. berita paham.. roger n out..!!

Nak pi mkn kat sini lg tggu la sebulan 2 bln lg kot.. kekekke..



4 comments:

ShAcQeLa said...

''tak elok mkn sisa anak''?? knp ya gitu?..membazir jg kalo diaorg xmkn..bdk2 sumtime xmkn byk manapun...posing ica ber= ipadnye sgt2 cute..relax je.

Nur Raihana Abd Rahim said...

hai ana..baru jumpa blog ni...suka baca esp bab2 mendeco rumah..hehehe

Nigina said...

favorite sy adalah macaroni cheese ... sedap sgt.. kentang abc tak pernah order untuk anak gina.. nanti nak try la

diana zainal said...

saya dah kurang makan SR..mungkin sebab muak..mungkin sebab harga dia berbanding dulu dah naik banyak sangat dan kualiti makin turun (ni pendapat saya semata-mata).ingat lagi dulu-dulu like 7 years back masa start kerja, rasa lasagna dia sedap murah pun murah, dalam RM9.50 dan mangkuk dia deeper jadi isinya banyak..ingat lagi harga tu. Tapi sekarang, bila nak meng-coffee or makan cake, singgah jugak la SR :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...