NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 19, 2012

DRaMa FRiDaY I'M iN LoVe

Sekarang kat tv dah banyak drama melayu best2 kan.. yg paling best dan baru je abis baru2 ni mestilah drama Vanilla Coklat kannn.. muehehhe.. citer yg buat kita feeling2 jiwang2 gitu.. kihkihkih..

Aku je yg layan citer tu, hubby aku tak layan sgt sbb dia mana nak layan citer feeling2 nih.. dia terpaksa layan citer tu pun sbb aku yg kontrol remote astro.. kehkehkeh.. ego betul org laki2 ni ehh.. ekekeke..

Dan tak lama lg akan kuar lak citer drama terbaru bertajuk Friday I'm in Love.. sekali lg ada gandingan pelakon utama drama vanilla coklat iaitu izara aishah dgn aiman.. tp dlm drama ni diorang bknlah pasangan kekasih katanya..

Sinopsis drama friday i'm in love aku tak tau lg sbb lupa nak mintak sinopsis kat pengarah dia..

Pengarah drama ni jiran rumah aku.. bini pengarah drama ni lak geng gebang2 aku kat WhatsApp..

Katanya drama ni akan muncul kat tv9 bln 4 ni.. Kemungkinan akan start 19 April kot.. ada 13 episod kesemuanya..

Amboiii.. aku dah mcm salah sorang krew drama tu pulak kann.. kehkehkeh.. aku bgtau apa yg aku tau je.. hehehe..


Ni gmbr masa aku join tgk diorang shooting kat extreme park shah alam..

Pengarah ni kwn hubby, opkos la kwn kan sbb dah namanya jiran.. hehehe.. so dia ajak hubby dtg lokasi shooting drama tu.. yg aku pun menyelit la sekali kannn.. =p


Masa ni yg ada cuma beberapa pelakon je.. antaranya si Qi dgn puteri Sarah..

Tup2 baru2 ni hari jumaat yg lalu, aku ternampak jiran aku ni ( wife director ) post gambar izara aishah dlm fb dia.. yg aku pun apa lagi, terus direct tanya bila dan kat mana ni..

Tp kwn aku ni tak respond la pulak kat fb tu.. bz agaknya.. terus aku whatsapp dia.. ada jwpn.. katanya kat umah dia.. tgh shooting masa tu..

Haaa aku pun apa lagi, mengenangkan masih lg di landa fenomena vanilla coklat, terus ckp aku nak pi umah dia jap sbb nak ambik gmbr dgn izara aishah ni.. gigih aku kann.. ekkekeke..

Dan masa ni aku tak tau lak si aiman (Amir-hero vanilla coklat) tu ada.. masa ni dah kol 11.45 malam dah.. gigih aku gi umah jiran aku ni semata2 nak snap gmbr dgn diorang.. hahaha..

Aku tak pi sorang2, aku angkut ica masa tu.. pastu siap berjanji dgn sorang lg jiran sebelah menyebelah (wife pengarah filem 7 petala cinta) nak pi sama2 sbb dia pun excited gak nak jumpa pelakon vanilla coklat.. hahahha..

Sblm kuar umah aku ckp kat hubby nak pi umah Faizul (director tu) jap.. kebetulan hubby pun nak kuar umah gak pi kat court badminton dpn umah kitorang ni utk jumpa geng2 jiran yg lain..

Anak2 aku yg lain adik dgn abg aku tlg jagakan.. kebetulan lak masa ni abg dgn adik aku dtg umah sbb nak tgk raja lawak final.. tu yg aku angkut ica je utk teman aku..

Gigih menapak pi umah jiran aku ni tau, siap kena sergah dgn anjing jiran2 lg.. kekekke.. masa aku sampai tu diorang (pelakon) tgh rehat masa ni..

Masa aku nak masuk umah jumpa si izara ni, ada sorang makcik ni salam aku pulak.. eh ehhh, mcm kenal la makcik ni.. makcik ni pun pelakon gak..

Dia ni kalo dlm drama selalu sgt jd jiran yg bermulut jahat.. maksudnya yg suka ngumpat2 la kann.. tp aku lupa lak nama makcik pelakon ni.. hehehe..

Ahhh.. malas dah nak pikir sape nama makcik tu, yg aku tau masa tu nak zass masuk umah kwn aku ni je utk jumpa izara..

Tup2 masa ni nampak aiman tgh main gitar.. yg si zara lak tgh minum air kotak teh bunga.. kotak besar lak tu.. hehehe..

Aku dah malu2 meoww lak masa ni nak ckp nak snap gmbr.. mujur wife director 7 petala cinta tu bgtau hasrat kami nak bergambar.. wahahhahah.. adeh laa... tetiba kelu lak lidah nak berkata2.. kekekke


Ni aku pinjam gmbr dr wife director drama ni.. yg budak tu anak kwn aku ni le..


Kat umah kwn aku ni diorang buat scene majlis pertunangan.. sape yg bertunang aku tak tau lak.. lupa nak tanya betul2 dgn kwn aku ni..

Di sbbkan aku malu, hanya 4 keping gmbr je aku ada.. selebihnya aku terkedu nak wat pe.. hahaha.. poyo je kann.. tu pun nak malu.. walhal ko lagi tua kat situ dr pelakon2 tu tau.. kecuali makcik pelakon tu le.. kekekke..


Ni antara 4 keping gmbr yg ada.. budak yg duduk sblh aiman tu anak director 7 petala cinta (azhari zain)..

Aku taruk satu je ye.. yg lain tu aku simpan je dlm folder.. ada gak aku bergambar duduk sebelah si aiman tu..

Duduk jarak2 tp dlm gmbr mcm rapat lak.. kang kalo hubby aku tgk kang tak pasal2 kena pelangkung dgn hubby aku lak kang.. wakakakka.. so takyah tepek kat sini.. hahahha..

Diorang abis shooting kat umah kwn aku ni dlm kol 2 pg rasanya.. tp aku takdelah melepak kat situ sampai 2 pg..

Gile ke hape kan nak menempel kat umah org sampai pg2 buta.. aku nyembang2 sampai kol 12.30 je.. pastu aku dgn kwn aku yg lg sorang tu berambus le balik umah masing..

Yang nak tau psl drama ni korang nantikan jelah ye bln 4 kang.. mesti best sbb byk pelakon2 yg terlibat..


** kredit gmbr : Anamarza

Tu je nak cite.. sambil kembang kempiskan hidung.. ekekekeke..


6 comments:

misz uzmy said...

arrr jelesnyee...

nti jumpa amir n izara lagi kim salam yee..(hik hik over,,)

mcm best je citer FRIDAY I'M IN LOVE tu...pelakon2 pon boleh tahan..

DeQWa said...

SYOK LA AKAK...duduk berjiran ngan org2 seni...nnt senang la nk jumpa artis2,hehe...
ala,tepek la pic ngan aiman tue nak tgk...hehe

HUZAIFA said...

bestnya ana dapat jumpa zarra n aiman. tak tergambar betapa syoknya KALAU saya yg dpt jumpa.....

ida_norhan said...

waa, ana, gempak erk. kawan ngan org2 seni lak tu... yg aku jeles sgt tuh dapat lak snap gambar ngan pelakon yg tgh meletop kebabom, ish 2x, jeless tau tak... f.y.i. la kan, sana sini sibuk citer pasal Citeer nih la (F.I.I.L.), ko lak senang2 jerk jumpa diaorg. Sallute la, thanks 4 share this.. tempek la lagi gambo byk2..

jijasakura said...

wah..bestnya...saya pun peminat citer vanila coklat..suka tgk muka izara dan aiman nie..dua2 cute..:)

Ida Mohd Ali said...

amboi Ana... berjiran dengan pengarah2 drama dan filem, dgn selebriti.... jgn terkejut kalo Ana pelakon tmbahan lak nnt dlm drama ape2...hehehe... seronok....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...