NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, March 02, 2012

BaLiK RuMaH JaP - EMeRGeNCy

Hari ni aku kuar umah dlm kol 12.15 tghari.. tp sblm gi sekolah aku pi singgah jap kfc kat highway nkve..

Singgah kfc sbb anak2 aku lom mkn nasik lg.. diorang sempat bersarapan kat umah.. tp mkn tghari kat umah tak sempat sbb aku nak kuar umah cepat..

Mkn2 dlm kfc tu dlm 20 minit gak kot.. aku masa ni gigih suapkan budak2 ni mkn nasi.. aku mkn kemudian je.. tggu belen nasi yg ada.. tup2 masa last suapkan nasik kat ica, ica leh bantai muntahkan nasik tu balik kat pinggan nasik..

Sudahnya aku tak dpt le nak mkn belen nasik yg ada sbb dah kena muntah.. huhu... berlapar la aku.. nak pi order lg malas sbb org dah beratur panjang.. last2 berambus je dr situ sbb dah lewat nak pi sekolah..


Sampai dpn sekolah dlm kol 1.15 tghari.. ica boleh bantai tido dlm kete lak masa ni.. maybe sbb dia bgn awal arini tu yg ngantuk balik tu kot..

Lps hantar budak pi sekolah, aku pi opis hubby jap sbb janjinya arini nak bertukar kete.. hubby bwk kete aku sbb dia pi hantar servis kat toyota.. dan aku pakai kete dia pi sekolah.. janjinya nak tukar kete sblm waktu solat jumaat..

Sampai dpn opis hubby aku tak nampak lak byg kete aku.. kebetulan lak masa aku sampai tu kawan2 hubby kat tempat parking sbb nak pi masjid nak solat jumaat..

Aku tanya la kat diorang abg mana..? diorang masa ni memasing terpinga2 sbb aku tanya mana laki aku..

" Aikkk.. takkan akak tak tau abg sakit..?? abg ambik MC arini sbb dia sakit blkg (backpain).. saya yg bawak abg gi klinik pastu dia terus balik rumah.. dah lama dah abg balik.. takkan abg tak bgtau akak..??"

Okey.. aku serba salah jap.. hairan gak apesal aku tak tau.. Oooo.. hp tersilent rupanya.. patutla tak tau khabar berita.. rasa berdosa sgt2.. huhuhu..

Cdgnya arini lps hantar ain dgn apis gi skul, aku nak pi kidszania yg baru bukak kat dpn the curve tu jap dgn ica.. tp bila dpt tau suami sakit, terus aku tak pikir apa dah..

Drive laju2 berdezup nak balik umah.. dah terfikir yg hubby sorang2 kat umah tanpa mknn sbb aku tak masak apa2 pun sblm kuar umah tghari td..

Kang kalo encik suami tak mkn, camne dia nak mkn ubat.. di sbbkan risau terus aku drive aje menuju ke shah alam..


Sblm sampai umah, aku singgah jap bukit jelutong pi kedai mkn... tapaukan nasi goreng thai utk hubby mkn..

Kebetulan lak masa ni kedai mkn ni kitchen dia tutup jap sbb waktu rehat... tp aku mintak tlg gak buatkan sbb emergency aku kata.. sbb diorang kenal aku, maka diorang tlg buatkan jugak.. mekasih byk2 ye tukang masak.. huhuhu

Pas dpt je nasik goreng, aku berambus cepat2 balik umah.. sampai umah tetiba hujan kejap.. tp tak lama hujannya.. pastu benti..

Terus laju2 bukak gate umah.. bukak pintu umah.. sunyi sepi.. takde org kat tingkat bwh.. aku syak encik suami tido kot..

Tgk2 kat meja ada McD..

Ooo dah mkn rupanya.. takpelah.. atleast dia dah mkn ubat.. tu psl dia tido kot.. aku pun naik tingkat atas dan masuk bilik senyap2..

Sah beliau tido.. nak kejutkan tanya keadaan dia tak sampai hati lak.. biar jelah dia rehat.. aku tak kejut pun.. terus aku kuar dr bilik dan tutup pintu pelan2..


Ni ubat yg hubby dpt.. sbnrnya dr mlm td dah dia ckp sakit belakang area pinggang.. yelahkan, aku pun dpt rasakan camne sakit tu sbb aku pun selalu sakit belakang kesan dr mengiring dan duduk yg lama masa nyusukan ica..

Lani aku dok kat ruang tamu jap.. kemas2 umah jap sbb bersepah dgn menan anak2.. jap gi kang aku kuar balik pi sekolah sbb arini bebudak balik awal sikit berbanding hari2 biasa..

Takpelah penat sedikit walaupun tak mkn sebutir nasik pun lg ni, tp pengorbanan yg kita lakukan buat suami lebih2 lg waktu mereka tgh sakit InsyaAllah akan dpt keberkatan dr Ilahi..

Okey kawan2.. nak pi sekolah balik ni.. perjalanan dr umah ke sekolah adalah stgh jam.. tp sempat lg tu apdet blog kan.. hehehe.. arini nak balik awal sbb nak jaga encik suami yg sakit.. sian lak dia sorang2 kat umah kang..

3 comments:

en 'Boss' said...
This comment has been removed by the author.
SaRaH SaLiHaH said...

hee..suka baca blog akak!!!

mamaapid lajaim said...

Hati seorang isteri... Camane penat sekalipon, utk insan tersayang... takkan pernah berpaling arah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...