NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 12, 2012

BaGi aNaK2 MaKaN

Ni le hasil masakan td.. nasi karot + ayam panggang rosemary

Anak2 aku ni makin besar makin liatttt nak mkn sayur mayur nih.. geram aku tau.. mujur masa diorang baby2 dulu dah byk sayur yg aku sumbat dlm diorang punya bubur.. hehehhe...

Bila dah besar ni makin memilih lak makanan.. nak lauk ikan goreng la, ayam goreng la.. sayur semua tolak ke tepi..

Tp takdelah diorang tak mkn langsung, aku sumbat gak sayur dlm diam kat mulut diorang time mkn nasik.. aku mmg suka suapkan diorang mkn dr diorang mkn sendiri..

Bkn apa, satu sbb takmo bertambah keje aku... yelahkan kalo dah namanya budak2 yg suap komfem bersepah.. penat kat dapur tak hilang lg kang bertambah keje lain lak..

Kedua, time diorang kecik2 camnilah diorang nak manja2 dgn aku nak bersuap2 bagai.. kalau dah besar mcm aku tp masih nak bersuap time makan mmg panggg je jawabnya kang.. ekekke..

Ehhh.. takdelahhh.. gurau jekkk.. kikiki.. ada kwn aku ni sampai besar pun maknya suapkan mkn tau.. depan2 aku lg.. lelaki lak tu.. tp aku tak rasa pelik pun.. rasa seronok je sbb tgk kemesraan ibu dgn anak...

Ehhh.. pehal lari tajuk lak ni.. kekekke.. okey, yang nak resepi ni korang leh gak rujuk blog Kak Nor.. aku tak snap step by step aku buat td sbb tgn comot masa tetak ayam.. tak kose nak basuh tgn tiap kali nak snap gmbr..

Bhn2 yg aku gunakan utk masak td lebih kurang je dgn resepi dlm blog kak Nor tu cuma cara je berbeza.. aku guna cara yg paling ringkas je.. siap derhaka resepi lg.. hehehe..

Hasilnya, bertambah2 anak2 aku mkn td.. maybe sbb lapar kot time sejuk2 gini.. pastu diorang tak komplen lak makan sayur (karot dlm nasi).. hehehe.. orait.. slmt mencuba.. aku tgh pikir nak main masak2 lg nih.. kikiki

3 comments:

Hilmirda Daud said...

Nampak sedap... lapar pulak.

ASMAH YUSOF said...

menariknya ayam rosemary tue kak...:))

khuzai said...

sedapnya pandai btl msk dah tu ada mcm2 adea ye seronok anak2 ada ibu mcm ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...