NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, March 28, 2012

RoMboNgaN Ke KiDsZaNiA

Hari ni anak2 aku kena kerah bgn awal pg.. kecuali ica la kan.. ni gara2 skul diorang ada rombongan ke Kidszania..


Dari bln lepas lg dah teacher diorang bgtau psl trip ni..

So dari bln lepas gak le anak2 aku dok sibuk tanya bila nak gi kidszania.. berpuluh2 kali tanya.. tetiap hari lak tu.. letih tau nak menjawab.. punyalah diorang tak sabar2 nak pi situ..

Konon2 gak masa cuti skul aritu nak bawak diorang sendiri ke sana.. tp terus tak jadi sbb taknak la diorang hilang excited lak masa rombongan nanti.. hehe..

So pg td seawal kol 6 pg aku dah bersiap2 dulu.. anak2 lak aku kejut 10 minit kemudian.. sampai bergegar pintu bilik diorang aku ketuk kasi bgn.. kahkahkah.. diorang kunci pintu bilik, tu yg aku ketuk bagai nak rak tu.. hehehe..

Terpisat2 si apis kena bgn awal.. dia tgk kat tingkap masih gelap lg.. siap tanya lg kenapa nak pegi sekolah malam2.. hahahha.. maklumlah, biasanya bgn waktu matahari dah naik.. kikiki..

Malas nak layan pertanyaan mcm2 dr budak berdua ni, aku terus bg arahan bukak baju, mandi dan gosok gigi.. mandi laju2.. walaupun mandi guna heater dan ekon bilik pun dah tutup, tp budak 2 org ni membebel kesejukkan..

Siapkan diorang lawa2, mekap2 dulu kasi diorang nampak anggun.. ecehhhh.. kekeke.. pastu baru suruh turun bawah lak utk sarapan.. bg makan koko krunch susu je.. suruh kunyah laju2 sbb jam dah nak kol 6.30 pg dah masa ni..

Kalau boleh aku nak kuar umah awal before kol 7 sbb kat sini jammed woo kalo lambat2.. masing2 berpusu2 nak gi keje dgn hantar anak sekolah.. maklumlah, selalu aku kuar kan waktu tghari je.. Tp pg td terpaksa le bertempur dgn org lain gak.. hahaha..


Dah selesai bersarapan.. terus maknya paksa posing dulu sblm kuar umah.. muehehehe.. kang tak snap gmbr kang takde story kat belog pulak.. dah le berhari2 aku tak apdet.. kekekeke..

Kalau mengikut perjanjian sebulan yg lalu, sepatutnya yg hantar diorang time ni ialah encik suami.. tp malam td aku sendiri yg ubah rancangan.. alaaa, aku tau encik suami pun suka benonye sbb dpt le dia tido lebih lama sket.. cehhh.. kekekke..

Tp pg td sebelum aku kuar bermacam2 yg aku pesan kat encik suami supaya jaga ica semasa ketiadaan aku.. ecewahhh.. mcm le aku tinggalkan beberapa hari.. padahallll... hahhaha...

Mcm2 le aku pesan.. antaranya jgn buat bising masa nak bersiap gi keje nanti.. kang takut ica terbangun carik aku kang.. tau2 jelah org laki2 ni, kita buat keje punyalah slow2 tanpa bunyi time anak2 tgh lena tido.. tp diorang lak gedegang gedegung buat bising.. grrrrr...

Lps salam2 encik suami, terus kuar umah dgn anak2.. ain siap tanya aku lg mak nampak ke gelap2 mcm ni.. cehhhh...!! sadap yuuu...


Aku kuar umah 6.45 pg.. masa ni dah byk kete dah.. bergerak pun sikit2 je.. huhuhu..

Yang aku lak sikit2 tgk jam sikit2 tgk jam.. takut2 kang tak sempat lak sampai sblm kol 8 pg.. apis sambung tido balik masa ni.. ain je takmo tido sbb teruja yg amat..

Setelah mengharungi jem sana sini.. last2 aku sampai gak dpn sekolah dgn selamat tepat jam 7.25 pg.. Alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar walaupun jalan raya tak lancar.. ehh apa aku ckp ni..? hehehhe


Parking kete siap2.. pastu snap beberapa keping gmbr budak 2 org ni..

Pastu jumpa teacher diorang jap tanya sama ada kena tggu bawah atau kena naik atas dulu (skul).. teacher diorang kata kena naik atas dulu utk briefing kejap.. pelajar2 jelah.. mak bapak sila tggu kat luar diam2.. hehehe..


Kol 8.30 pg diorang pun start kuar dr skul menuju ke bas yg dah siap sedia menunggu..


Ada 3 biji bas ke semuanya..


Mak bapak masih ramai yg setia menunggu sampai anak2 naik bas.. termasuk aku le tu.. hehehe..


Memula student umur 4 tahun dulu naik bas.. pastu baru 5 thn.. last sekali umur 6 thn..


Giliran umur 5 tahun turun.. kelihatan apis kat anak tangga atas sekali..


Masa ni menunggu giliran pakai kasut.. mana2 budak yg pakai kasut sarung mmg makan masa yg lama sbb diorang terkial2 nak sarung sendiri.. hehe.. tu psl aku pakaikan budak2 ni sandal je.. sarung dan jalan terus..


berbaris menuju ke bas..


Ketot je apis kan berbanding kwn2 lelaki dia kat belakang tu.. kikiki


Masing2 bz nak rakam gmbr anak masing2..

Ni pun salah satu sbb gak kenapa aku buat keputusan utk hantar bebudak ni sendiri pg td.. sbb aku nak rakam detik2 indah bebudak ni pi rombongan.. kalau encik suami yg hantar aku tak rasa beliau sanggup snap gmbr byk2 seperti mana yg aku buat.. muehehhe.. kan bang kannn..



Apis tercari2 kakak dia..


Tq teacher sbb dah booking seat utk ain dgn apis duduk bersama2.. =)

Lps apis dah naik bas, aku gi kat depan skul balik utk tggu ain pulak.. maklumlah student 6 thn yg last sekali boleh turun..


Sempat snap gmbr ain kat tangga..


Aku suruh dia stop tgk kamera dulu sblm naik bas..


Tgk la wajah kegembiraan ain.. apis senyum gak kat sebelah dia tu, tp dlm gmbr ni tak nampak lak sbb apis rendah sgt.. kekekke.. tak lama kemudian bas pun bergerak..


Dan kami semua pun bersurai.. hehe..

Gmbr dlm kidszania tak tau la ada teacher2 diorg snap ke tak.. harap2 ada la terselit gmbr budak2 ni.. niat hati nak je terjah.. tp tulah, ica lak masih tido lg kat umah..

Sblm balik umah aku singgah beli sarapan dulu kat McD.. pastu terus drift laju2 balik umah.. ecehhh.. drift la kononnn.. kekkeke..

Hubby dah call masa ni tanya kat mana sbb dia nak pi keje dah.. aku ckp le kol 9.30 pg kang aku sampai.. mmg tepat jam 9.30 aku sampai pun.. hehehe.. dan ica masa ni masih lena tido lg.. legaaa..

Oklah.. nak berehat jap sblm kuar balik jemput budak 2 org tu kang.. dah pesan kat hubby siap2 kot2 kalo aku terlambat suruh dia ambik budak2 tu dulu.. okey semua.. tataaa..



9 comments:

ilayahaya said...
This comment has been removed by the author.
Ila said...

ada kaki ila lah terselit kat gambar ana..hehehe..tak sempat nak tegur ana tadi,tgk ana busy ngan kamera je

Nur Raihana Abd Rahim said...

mhl kan nak masuk situ..tapi tunggu anak dah skolah la kot rsnya baru sesuai..ni umo br 3 thn dgn setahun mana resti lagi bila tanya dah besar nanti nak jadik apa?doktor?majistret?kikikiki

"CT CoMeL" said...

kak..kim salam dengan dede n ain...hehehehe...

isal said...

su anak2 su bukan ga kota damansara ke?ank2 akak dulu ga kota damansara laa ni ga subang bestari....

Ana Suzana said...

ila..
ana memang sibuk dgn kamera je masa tu.. hehehhe

Ana Suzana said...

Nur Raihana..
Haah.. mahal gak tiket dia.. betul la tu kot kalo umur 3 thn dia tak paham nak jd apa.. dia tau nak main aje.. ekekeke

Ana Suzana said...

Ct..
kirim makanan pun bagus gak tu.. hahahaha.. adeh laaa

Ana Suzana said...

kak isal..
diorang mmg ga sri damansara kak.. hehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...