NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 12, 2012

DeSSeRt SeMaLaM : CoKLaT LaVa KeK

Macam biasalah, kalau ada masa lapang je mesti aku nak try resepi best2.. mentang2 la cuti sekolah dah bermula, so tetiap malam leh tido lmbt utk jelajah blog masakan org lain.. ecehhh, padahal mmg tetiap hari jenis tido lambat punnn.. kikiki

Utk smlm, aku cuma buat satu resepi dessert je.. sgt puas hati bila encik suami mkn sampai licin dan ckp sedappp.. hehehe.. senyum sampai ke telinga dah masa ni.. kahkahkah..

Resepi aku ambik dr youtube.. berkali2 okey aku tgk video omputeh tu buat coklat lava ni.. dah le aku tgk time tgh2 malam buta, so tak sabar2 nak tggu hari siang sbb nak try buat jugak.. sampai termimpi2 selagi tak dpt buat.. huhuhu


Maka, inilah hasilnya dr pembelajaran aku kat youtube..

Acuan aku rendah sbb aku guna bekas muffin yg jenis plastik timah tu.. so tak tinggi lak lava aku.. dia lg best kalo masak dlm bekas ramekin.. sape tak tau ramekin leh google image ye.. nanti nak pi the curve la beli ramekin..


Ni antara yg paling menyibuk ketika aku bz membaking kat dapur.. keje dia ialah menjilat sisa2 coklat yg ada dlm bekas adunan kek tu.. sampai comot muka.. kehkehkeh..

Resepi nanti aku sharekan ye..

** bestnya anak2 takde keje sekolahhh.. yahuuuuuu....




2 comments:

ibh said...

Aslmkm Ana.
Perhh!..mmg menguda tgk coklak lava tu. Akk pun ada tgk juga kat youtube tp malas nak tgk dgn teliti resepinya. apa kata ana cepat2 update resepi..Hihihihi...
Ana..deco2 choc lava tu cantik tau. Akk suka..

~najwa~ said...

ana, upload ler resipinya ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...