NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 12, 2012

HaBiS MaSa Di DaPuR

Konon2 hari ni nak pi bwk anak2 jalan2 kat shopping mall... konon2 nak hiburkan diorang kat playground.. tetiba rasa malas lak sbb rasa mcm nak main masak2 kat umah lg best.. hehehe..

Cuaca pun mendunggg je, pastu hujan renyai2 lak tu, makanya lglah menambah kemalasan aku utk kuar umah..

Maka kat dapur jelah keje aku.. belek2 brg basah yg ada.. pastu pikir nak masak apa lak arini.. pikir punya pikir terus dpt idea.. ni pun hasil dr pembacaan kat blog masakan org lain.. hehehe..


Dgn berkasut hotel dan berapron merah, tugas sbg chef di rumah pun bermula.. lps aje encik suami pi keje, terus aku berperang kat dapur.. anak2 dah bg mkn sarapan siap2.. kang ada yg kebulur lak kang.. hehehe..

Keletang keletung kat dapur komfem la bersepah.. kalau dah namanya dapur mmg payah beno nak nmpk berkilat.. hihihi.. takpe, pas siap masak kang aku kemas le..


Aku pakai periuk murah2 je.. korang punya periuk lg canggih kot.. periuk brand hape tak penting kannn, yg penting masakan tu haa.. hehehe..


Menu aku yg pertama utk dinner malam ni


Ayam panggang rosemary.. dah pernah letak resepi dlm blog sblm ni..


Pastu masak nasi karot.. aku guna beras wangi je.. tak pakai beras basmathi pun..


Ayam panggang yg dah siap di bakar selama 50 minit..


Tggu masa utk di ngap je..

Lauk2 lain ada lg 2 jenis.. malas pulak nak snap.. lgpun sedang masak lg nih.. nasi pun otw dah nak masak dlm periuk tu..

Okey.. nak sambung masak2 lg kat dapur.. bestnye cutiiiiiii.... =)


9 comments:

mama irfan said...

sedapnya....

zailamohamad said...

ayam tu macam redho je terkangkang ready ntok dingap oleh tuannya:)

DeQWa said...

meh hantar putrajaya sikit....lapo lak hujan2 nih...

Aisyuhada said...

rajin betul la Ana ni.. semua makanan Ana letak kat blog ni pun nampak sedap dan senang nak buat, teringin nak cuba..

lieyalatif said...

ana mmg rajin....bile la roh rajin nak serap dlm diri lieya nie ekekeekekek

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nampk sgt sedap ayam tu..kat mana resipi ni acik ana letak? takjumpe pong

eika_jps said...

maaf yer kak ana...mummyazroi dah cari resepi tp tak jumpa pn...bleh tak post skali lg resepi ayam rosemary....plz sbb teringin nak makan..

@izY@N said...

kak ana...mekasih sgt2 dengan ayam panggang rosemary akak..akak tak letak resepi tp bg link resepi dah cukup..tadi bawa g sekolah.. Masak ayam panggang rosemary ngan sauce blackpepper akak..menjadi sebutan la..sume pakat tanya resepi..time kasih akak... Post lagi menu yang sedap2 tau..

Ana Suzana said...

izy@n..
mekasih tau.. terharu sgt2.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...