NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, September 11, 2012

ZaFiRaH , YaNa & UjaNg DaTaNg BeRaYa

Ni sebenarnya cebisan entry pasal kawan2 yg dtg beraya sabtu td.. entry sepenuhnya kejap lagi aku apdet ye sbb gmbr byk sangat kalau post sekali harung.. nangess..


Ni la si Aimy Zafirah.. anak kepada blogger Yana & Ujang..


Ni pestaim aku bertemu dgn si zafirah dan mak bapaknya sekali..

Mekasih la sbb sudi bertandang ke teratak kami.. sepah kann umah akak.. kikiki.. niat di hati nak je suruh korang pi kutip sampah sarap dan basuhkan pinggan.. kehkehkeh..


Mak bapak yg bz membaham.. anak dah tak di pedulik.. apa yg penting ialah misi memboroikan perut masing2.. kahkahkah..

Diorang ni rajin sungguh beraya dari umah ke rumah.. mesti banyak kan duit raya yg si zafirah tu kutip.. kang jgn lupa share akak 20% kat situ ye.. ekekkeke..


Lepas berjaya memboroikan perut, sesi melepak kat tepi kolam ikan lak.. Aku rasa mcm ikan aku terkurang 3 ekor la kat kolam tu..

Aku terlupa lak nak check beg merah diorang tu.. aku syak mesti diorang bertiga ni culik ikan2 aku.. nak kena belasah korang ni..!!


Aku geram betul dgn dak zafirah ni.. pantang di agah mesti menyengih.. sungguh cute mcm aku.. wakakakka..

Lama gak diorang ni melepak kat umah aku.. pung pang pung pang bercerita bagai.. siap mintak peta nak ke setia alam lagi.. tak pasal2 aku kena lukis pelan nak ke setia alam atas kertas..

Pastu byk komplen lak tu gara2 aku tak reti wat simbol traffik light.. lempang kang ujang ni baru tau.. kahkahkah..

Lepas kenyang mkn dan borak2 diorang pun mintak izin nak berambus.. sila2.. aku izinkan.. ekekkeke..

Tapi beberapa minit kemudian diorang sms aku balik sbb lupa nak snap gmbr bersama2.. hahaha... padan muka..

Tapi demi takmo mengecewakan hasrat diorang, aku pun suruh lah patah balik utk ambik gmbr sama2.. kang kempunan lak kang..

Tak pasal2 mengencesss aje kejenye kang sbb tak dpt bergambar bersama aku.. kahkahkah.. **perasan di situ.. muehehhehe..


Ni budak2 yg dtg beraya umah aku buat kedua kalinya pada hari yg sama.. miahahaha..

Sian si zafirah tu, dah le tgh tido.. tp mak bapaknya sibuk nak posing2... blogger la katakann.. kekeke..


Zafirah : apesal bapak aku ni.. ?? tebiat ke hape..???


Zafirah : Ni makan diaaa... **sambil piat2 telinga bapak dia.. wakakaka

Ica : Ape kata lempang sedasss dua..


Blurrr muka ica.. lempang gak ujang ni kang.. snap la betul2 sikit.. grrrr


Kami.. mekasih pada kwn baik aku sbb tolong snapkan.. ^_^


Ica buat hal dia je.. dia punya mood kurang baik hari tu sbb demam.. huhuhu



Adoiyai icaaaaa... tak reti dok diam sungguh..

Apapun mekasih ye pada korang sbb sudi beraya umah akak.. sorry kalau ada terkurang makanan, layanan, dan segalanya..

Mekasih gak sbb kasi duit raya kat anak2 akak.. ehh yeke kasi..? ke org lain yg kasi.. akak tak ingat lak.. ekekekke..

** Entry penuh pasal kwn2 yg beraya lps ni aku apdet.. InsyaAllah..


6 comments:

MAY said...

wah..cantik umh akk...bestla bloger dtg beraye..
masuk magazine lagi...
*agak2 klu sy dtg beraye umh akk,akk knl ke bloger tak glemer ni...heheeeee...

YanaUjang said...

aah kitorg curik ikan akak..dh siap msk 3 rasa pon..tp xsempt nk update entry lg..kehkehkeh~

eh sedap aa akak msk..dh cukup varieties dh tu..ckp trima kasih kt mak akak sbb tlg pegang zafriah and bg kitorg melantak smpi kembung prot..dh la duk kt dapur mmg org xpasan brape round kitorg tambah..huwawawa~ :p

xpuas borak2 dgn ica..mmg kena dtg lg nih..tggu ica sehat..cpt sehat ye ica yg becok mcm mak dia..lalala~ :p

Ujang9897 said...


cis bocor rahsia dtg 2 kali..hahaha.., eh tak la patah balik sebab tertggl barang..=)

Ana Suzana said...

May..
Akak tak kisah pun sape nak dtg beraya.. Tak pernah nak beza2 kan org glemer ke tak glemer pun.. =)

bieyah ahmad said...

eh..eh..cm pnh tgk si ujang nie kn..huhuhu

Azreen said...

bestnyer datang beraya rumah ana..sy selalu baca blog ana cuma x penah tinggal komen..hehe..blog sendiri pun dh berabad x update..haha..

so..salam perkenalan ;)cantik umah ana..sy selalu skodeng kt blog...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...