NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, September 20, 2012

KL BuRGeR BaKaR @ BuKiT JeLuToNg

Pertama.. sorry awal2 sbb aku hutang entry kek coklat mousse tu.. skip dulu ye sbb entry tu byk gmbr.. ingat senang ke nak karang ayat dan ngadap laptop lama2 utk apdet belog.. huhuhu..

Time budak2 dah sekolah ni memang masa aku sangattt terhad.. anak2 punya buku kena bukak gak.. kena wat ulangkaji.. kol 9 malam lak nak tgk masterchef.. pastu kol 10 malam nak ngadap citer adam hawa lg.. kihkihkihkih..

So bila aku apdet..? bila2 aku free baru aku dapat apdet.. ni aku apdet lepas aku abis gosok baju.. curik2 masa jap sblm nak membuta.. tak baik sungguh mencurik kannnn...

Cehhhh.. membebelll je aku.. tajuk entry lom masuk2 lagi.. kikiki.. Begini, pg2 semalam aku kuar pegi bukit jelutong jap sbb nak pi kedai stationery semata2 nak beli setem..

Takdelah pg sgt.. dlm kol 10 gitu kot aku kuar umah.. anak2 masih membuta aku tinggalkan jap kat umah.. opkos la ada yg jaga, sbb tu aku berani tinggalkan..

Sampai je kat depan kedai stationery tu terus ternampak satu stall.. eh ehhhhh.. Burger Bakar laaaa... jakun jap kat situ..

Yelah, selama ni aku dok dengar je org citer pasal burger bakar, kat tv pun dah kecoh pasal burger bakar ni kann.. aku dgn hubby aku nak pi Ukay perdana semata2 nak cari burger bakar ni memang sorry la kannnn.. tak koserrr..

So bila terjumpa yg dekat dan lebih2 lagi depan mata terus jakun tak hingat.. cepat2 kuarkan hp sbb nak snap gmbr.. dan terus upload kat fesbuk.. hahahha.. bila masa ntah agaknya diorang bukak branch kat bukit jelutong ni..

Pada yg nak tau kat mana, stall ni terletak di depan kedai stationery Dincy dan berdekatan dgn sekolah Ad-Daris.. Dekat dengan Mymydin..


Ni ha stall dia..

Dah sah2 la lom bukak lg kan sbb awal pagi.. maybe ptg2 kot dia baru bukak.. lepas snap sekeping gmbr terus cecepat masuk dalam kedai utk beli setem..

Pastu berdezup pegi bukit subang sebab nak uruskan hal persekolahan anak.. settle je urusan terus balik umah utk siapkan anak2 dan seterusnya pegi sekolah..

Dalam kepala hotak dah set awal2 nak pegi beli jugak burger bakar tu.. tak kiraaaa, aku nak jugakk.. hahahha..

Terus buat laporan kat encik suami yg aku balik sekolah kang tak terus balik umah, sbbnya aku nak tggu depan gerai burger bakar tu sampai aku dapat beli burger..

Dan encik suami pun relakan je sbb tau bini dia ni kan kalo bab makan dah macam bela hantu raya.. ekekeke..

Lepas je ambik budak2 kat sekolah terus zassss menghala ke bukit jelutong.. dia punya tak sabar tu len mcm lak semalam.. berharap sgt dapat jd org yg pertama sbb katanya kena ambik nombor kalau nak order burger..

Sedang elok je aku sampai area bukit jelutong tetiba hujannnn.. selebat2 hujan lak tu.. tapi parking memang cantek ahhhh.. aku dapat parking betul2 depan gerai burger tu..


Lebat woo hujan..

Nak kuar kete pun tak dapek sbb payung ilekkk.. tak bawak payung.. huhuhu.. so duduk la dendiam jap dlm kete sambil mata tu fokus je pada gerai burger.. hahahha.. buruk betul perangai..


Kelihatan 2 org brader sedang melepak2 di situ.. aku syak diorang tu pekerjanya.. tapi apesal gerai ni tak bukak lagi.. dah kol 5.30 ptg dah pun masa tu..

Takpe, aku tunggu.. org lain pun takde lagi bermakna aku org pertama la kot nih.. keperasanan di situ.. miahahhaha..


Tunggu punya tunggu punya tunggu gerai ni masih lom nampak mcm nak di buka... kesabaran dah tipis dah ni.. nak majuk dah ni sbb macam tak tercapai je hasrat nak rasa burger glemer ni.. wuwuuuuu...

Tak lama tu hujan pun start renyai.. dah tak lebat dah.. dan terus aku kuar dari kete.. pi jumpa brader 2 org tu jap.. aku tanya la kan gerai start bukak kol berapa..

Brader2 tu jawab kol 6 ptg baru nak start.. tp memandangkan masih hujan diorang kata maybe lambat sikit la kot.. aku pun tanya la lambat tu agak2 kol berapa ye..

Diorang cakap dlm kol 6.45 mcm tu.. whattt..?? okey.. aku rasa baik aku beransur dulu.. sbb sejam jugak le nak kena tunggu.. asar pun belum lg ni..

Brader tu cakap kalau aku nak order tepon je nombor yg tertera kat banner diorang tu.. pastu diorang akan bg nombor dan bgtau kat kita bila boleh collect..

Oooo, kalau camtu lagi senang.. order awal2 pun boleh, cukup masa dtg ambik je lagi.. takyah nak beratur2 kan.. setttt..

Terus aku setuju.. dan memandangkan aku dah berdiri depan mata diorang, aku order pakai mulut jelah.. takkan nak call2 pulak kann.. kekekke..


Ni ha nombor dia kalau korang nak order.. tapi sila collect sendiri ye.. takde nak delivery2 punya..

No. Telefon : 013-755 5181 ( Danny )

Brader ni kata better call sbb kalau sms takut diorang tak perasan je kang sbb bz nak bakar burger kann..


Ni jenis2 burger yg diorang jual..

Pelik2 sungguh nama burger diorang ni dan buat aku berfikir 6 juta kali.. hahahha.. Memandangkan encik suami mintak aku belikan utk dia sekali, so biar aku yg buat keputusan nak beli burger apa kannnn..

Ada burger Cikaro... huhhh ..!! mimpi la aku nak beli burger ni utk laki aku.. Sorry sikit.. Burger Janda2 ku gangster lagi la aku taknak belikan.. Pastu ada pulak burger Bini2 ku gangster.. komfem aku takkan belikan jenis yg tu..

Tak pedulik, walaupun sekadar nama burger tapi aku tetap nak jeles gak.. kahkahkah.. sensitif tau.. terguris hati aku kang kalau laki aku makan burger cikaro, janda2 atau bini2 ku gangster..

Di sebabkan laki aku pun tak tau nama2 burger yg diorang jual, aku belikan burger KL gangster je.. Kl gangster okeylah kan sbb ada kena mengena dgn aaron ajis.. kahkahkah.. aci kan bangg..

Lepas order aku pun balik la umah sbb nak solat asar lagi, nak masak utk dinner lagi, nak bg anak2 mkn lagi.. brader tu cakap kalau dah siap diorang akan call/sms aku..

Masa kat umah, aku asyik tengok2 jam je sambil hp tak pernah lepas dari genggaman.. tungguuuu je sms dr diorang.. dah kol 8 malam ni apesal diorang tak call/sms aku lagi ehh.. takkan tak siap2 lagi burger aku.. takkan burger aku terbakar kot..??

Eiiii tak leh jadi ni.. terus aku sms diorang tanya burger aku apa khabar.. sib baik diorang pun reply..

Siap mintak maaf lagi sbb lmbt bgtau yg burger aku dah lama siap cuma diorang tak cukup tgn nak sms.. fuhhhh, mesti ramai giler tempahan agaknya ni..

Okey.. memandangkan burger aku dah siap.. so aku pun bersiap2 la nak pi amik burger yg di tunggu2.. sanggup tak mkn nasi lagi tu sbb nak mkn burger dulu.. hehehe..


Kol 8.20 mlm aku dah sampai depan stall diorang..


Terus aku bgtau nombor order aku..

Nombor order aku yg diorang bg ialah C1.. aku pun tak paham maksud C tu utk apa.. jgn cikaro sudah... tampo je kang.. hahahha..

Lepas dapat dan bayar terus cepat balik umah.. kena mkn selagi masih panas2 ni.. tapi masa aku dapat tu takdelah panas sgt kan sbb katanya dah lama siap cuma terlupa nak bgtau aje..

Burger aku masa tu dah suam2.. tu yg bila sampai je umah dgn tak sempat bukak tudung terus bukak bekas burger dulu.. kuikuikui..


Ni burger utk encik suami.. cukup la tu kannn.. dia bkn mkn byk sgt pun..


Ni burger aku yg punya.. burger Bini2 ku gangster..

Lepas mkn terus aku jd gangster.. keje aku asyik nak lepuk lengan encik suamiii aje.. tak tau kenapa, aku memang suka lepuk lengan beliau.. gangster sungguh aku kann.. kekekke


Burger aku tinggi sbb 2 layer kan..

Nak nganga luas2 mcm buruk beno rupanya kang.. terus mkn separuh2.. mkn sambil layan masterchef adalah sgt syiokkkk...

Pada pendapatan aku, burger ni sgt sedap.. isi daging dia yg gemok dan tebal memang mengenyangkan sgt2.. elok gak la buat mcm tu sbb takdelah ketagih nak mkn hari2..

So warga shah alam, apa lagi.. pi la terjah stall diorang.. takyah jauh2 nak pi kl sinun.. hihihi.. aku dah buat promotion free ni harap2 diorang akan upah aku makan burger diorang sebulan berturut2 secara percuma.. Aminnnn...



20 comments:

ibh_sue said...

Teringin juga nak rasa burger ni. Seketui tu kompem kenyang betul Beso dan reganya pun boleh tahan mahai jg la kan..Hee

SyaFizaZ said...

nganga je la lueh2 beger tu..burok2 rupe pun..inciik somi k.ana syg gak...hehehh

Me said...

wow harga... mereka buat sendiri ke daging burger tuh????

Dieana said...

Salam Kak Ana,

Tau x...x tertahan dieana negok buger bakar ne..nk pi jaoh pule...
kt Seremban ne xjmpe pon stll nye lg...ke mmg xde huhu....

Effa said...

wah bestnye..dah meleleh leleh air liuq ni tengok burger tu...nampak menarik..kena try ni...

shark said...

kene try ni kak ana..:)

Izza - Jiejah said...

menggoda sungguh la ana , akak tggu wekend la terjah sana . hancusss diet hahaha

Mira Adzlia said...

xpnah try lg nih..sume org kate sdap nih...huhu

Ana Suzana said...

Kak sue..
Burger ni sedappp.. Harga memang mahal tp sedap kira berbaloi la kann..

Allene said...

blum pernah try burger bkr pun lagi... uhuhuh.... nak try yang ni la... :D

k.ana, lin da tukar URL tau. ni yang baru punya. nnt update kat tepi tu ye.. :D
http://celebrationofloveaa.blogspot.com/

Ana Suzana said...

Syafinaz..
Hihihi.. Kalau tak sayang akak lepuk dia kuat2.. Kikiki

Ana Suzana said...

Me..
Yup.. Diorg wat sendiri.. Try la rasa..

Ana Suzana said...

Dieana..
Diorang lom byk branch lg.. Seremban takde lg rasanya

Ana Suzana said...

Effa, shark & kak iza..
Try la wehhh.. Pada ana sedap woooo..

Ahmad Zarif said...

wa... sangat shidap. blom berpeluang nak rase lagi...(T_T)

SyaNa said...

tq 4 the info
harus terjah ni..dekat je pun

puan.mila said...

bestnya..kecur liur tgk burger akak punya :)

zaImIslawayu said...

..sedaaap nya..:)

dua serangkai said...

kemain sedap tgk burger tingkat2 gitu...

Qbickal Studio said...

Salam,

Tumpang nak pomot skit~~

pe kata try burger kami plak, almost 100% beef, rasa mcm mcdonald pun ada, subway pun ada. ^^

https://www.facebook.com/THUMB.BURGER

Sila hebahkan kewujudan kami kepada rakan2~~~

Thanks! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...