NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, September 26, 2012

MooD LeMaU

Hari ni mood aku weng sikit.. mcm nak marah2 pun ada.. pulak tu pg td anak2 memasing buat peel la, rasa mencabar betul tahap kesabaran..

Biasanya aku okey je hari2.. tp arini lain macam sikit anginnya.. mcm nak ngamukk aje.. apesal ntah.. nak kata bendera merah takdelah pulak.. tapi tgh aku taip entry ni aku dah cool down dah..

Fuhhh.. lega sikit.. kang abis anak2 aku bertempiaran lari kang gara2 mak diorang berubah menjadi resaksa ganas.. kekekke..

Sebelum kuar umah hantar anak2 gi sekolah aku sempat masak mee goreng basah satu tray.. sbbnya risau kalau2 encik suami balik awal takde makanan lak kang..

Aku lak kuar rumah hantar bebudak pegi sekolah tanpa sempat makan.. dah lewat sgt lak kuar umah tghari td.. kol 1.15 tghari baru kuar.. sedangkan bebudak tu masuk kelas kol 1.30 tghari..

Perjalanan ke sekolah lak ambik masa setengah jam.. last2 lambat sampai depan sekolah.. hehehe.. sorry teacher.. bebudak ni le liat nak mandi pagi.. ikut peel maknye lani..  kihkihkih


Memandangkan perut aku takde isi apa2 makanan, lepas je hantar bebudak sekolah aku singgah shell jap.. isi minyak.. pastu singgah surau kat shell tu utk solat zohor..

Pastu barulah gi mcd.. tak mkn dlm mcd pun sbb malas nak kuar dgn cuaca yg gerimis je ni.. so aku lalu kat drive thru ajelah..

Aku beli set burger baru.. burger samurai namanya.. siap beli yg set double lak tu.. dasar tamak.. last2 bila makan terus ehhh apesal rasa dia mcm ni.. apesal mcm tak sedap je.. mcm takde yg menarik pun dgn burger ni.. huhuhu.. sedeyy..

Tak abis pun aku makan, tapi aku tak buang la.. aku bungkus elok2 bawak balik umah je nanti... sib baik ada backup makanan lain, ada nugget 20 ketul dgn ayam goreng.. mkn dah mcm bela hantu raya.. kekekke


Lepas kenyang, baca le paper arini.. sbb kalo kat umah memang tak dan le nak baca, adaaa je keje nak di buat..


Ica lak mujur tak wat peel sepanjang dlm kete..

Dia ni bkn apa, kalau setakat dok dlm kete mulalah dia protes sbb boring agaknya.. aku malas le arini nak merayap pegi mana2 shopping mall.. malas giler.. dok dlm kete lg best.. cuaca pun mendungg aje plus gerimis..

Okeylah.. nak sambung baca paper.. muehehhehe.. janji apdet kann.. kihkihkih..


23 comments:

MAY said...

tu la..tgk akk pny set mknn..fuyoo..klu sy tu dah untuk 2 org pny perut..erk..tp nuget mmg tak beli smp 20 ketoll..huhuhu...

*ari ni try resepi ayam masak merah akk..hihihi..jadi..tp podeh menyale2..sbb ni 1st time masak gune cili blend sendiri..hehe...sll pki yg beli je..tp sedap jugak..nyummy..nnt up entry..hehe

Allene said...

sempat gak ye kak ana update.. ihhiih... memang supermak.

Allene said...
This comment has been removed by the author.
intan farid said...

emmm...slalunye sy ni bc je blog akk ni...xpnh rase nk cmmnt pun...tp arini tgn ni rjn la pulak...xsdp sgt ke samurai tu kak???br je hjt nk pi beli blk opis arini...

Ana Suzana said...

Cili kering ada beberapa jenis dik.. Yg pendek2 tak kerinting sgt la pedas.. Kalo tak nak yg pedas guna cili kering yg panjang2 dan kerinting sikit.. Errr paham ke? Kekekek

Ana Suzana said...

Allene..
Akak apdet dalam kete sambil tggu budak abis kelas.. Hehehhe

Ana Suzana said...

Intan..
Sampai hati takde rasa nak komen.. Majuk.. Hahahah.. Bg akak tak berapa nak sedap la.. Takpe, try la dulu.. Lidah lain2.. Hehe

Mira Adzlia said...

serius, berger samurai mmg xbpe sedap..bese je...prosperity ttp d ati...hihi

INTAN said...

kak ana...ntah2 mood weng sbb tuuuutttt tak?????hehe..ica nk dpt adik koottt

Aizura said...

hi.. salam kenal..
silent reader jugak sblum ni.. :)

ramai gak yg komen psl burger samurai tu tak sedap.. so, malas lah nak p cuba beli.. hihi..

intan farid said...

jgn la majuk...ari2 sy follow blog akk...tiap2 pg msk je opis trs zass buka blog akk...emmm...

sy dh try dh nasi tomato resepi akk smlm..tp xckup bhn pun...blasah je...jadik la kak..nanti sy post dlm blog sy...byk yg kurang...tp blh a
la...xtterer mcm akk...

Nida Mohd said...

ye ke tak sedap samurai tu?? baru plan weekend ni nk try..tak jadi lah..hihihi..

zailamohamad said...

aku hari ni pon hangin satu badan..penatler jaga anak2 kat rumah ni..tp tulah pengorbanan seorang isteri kepada suami kan..

anak2 aku ni hari2 sepah rumah..rasa tahap kesabaran dah memuncak tunggu nak meletop je ni..hehe

Ana Suzana said...

INTAN,
kemungkinan ica utk dapat adik adalah tidak sbb akak pakai iud lagi.. kehkehkeh

Ana Suzana said...

Mira..
kannnnn... sedap lagi gcb dgn mcdeluxe

Ana Suzana said...

aizura..
ana ingat ana je yg komplen mcm tu.. hehehhe

Ana Suzana said...

Nida..
try la beli satu.. kot2 la kena dgn tekak lak kan..

Ana Suzana said...

Zaila..
kepenatan memang tak dapat di nafikan la kan.. tu sampai bila2 pun kita akan rasa.. pengorbanan namanya tu.. =)

Smiley said...

eh burger tu x sedap ek? dah la mahal kan? baru tgk iklan die todayy..bolehh? haha

IdaShazana said...

Kerja penat, jadi surirumah pun penat. Dua2 pn lebih kurang sama

shazana said...

alololo...cutenye ica... hehe..

shazana said...

kak,nk tompang promote blog kite jp..;p
http://kediakupunyahidup.blogspot.com/
ada masa jenguk2 la blog kite ehh...:)

zelynda said...

1.AINUL MARDHIAH BINTI MOHD RIZAN=ain ya nun wau lam mim ro dhod ya ta (marbuthoh) ba nun ta mim ha mim dal ro ya zai nun
zelynda said

2.MUHAMMAD DANIAL HAFIZ BIN MOHD RIZAN= mim ha mim dal dal alif nun ya alif lam ba nun mim ha mim dal ro ya zai nun

3.NUR ALISYA ZULAIKHA BINTI MOHD RIZAN= nun wau ro alif lam ya shin alif zal wau lamalif ya kho alif ba nun ta mim ha mim dal ro ya zai nun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...