NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, September 05, 2012

HaSiL DaRi BeRbLoGGiNg

Sape kata berblogging takde hasil.. penat tau membebel sorang2 dalam belog.. tu pun nasib baik ada yg baca belog aku.. kalau takde..?? nanges sorang2 .. huhuhu..

Masa awal2 berbelog aku tak tau pun leh buat side income.. mujur ada kawan kongsi info.. di samping tu aku rajin2 google info sendiri..

Yelahkan, kang asyik bertanya kawann je kang naik rimas lak dia nak menjawab soklan aku..

Bak kata pepatah, nak seribu daya, taknak banyak songeh.. so aku usaha search segala mak nenek info cara2 menambah pendapatan melalui belog..

Maka terjumpalah website nuffnang.. sape2 yg ada belog dan masih lom tau camne nak jana income, pi register kat website :


Study la dulu kat situ sbb kat situ ada panduan utk kita dan cara2 kita nak meletakkan iklan kat belog.. nak citer detail aku tak berapa nak reti..


Ni lah surat yg aku tunggu2 sejak bulan puasa..

Walaupun aku tau pihak nuffnang akan ambik masa sebulan atau lebih utk proses penghantaran cek, tapi aku tetap tak sabar2 nak tunggu itu surat.. hahaha..

Dan akhirnya cek yg aku tunggu2 telah pun sampai kat peti surat aku isnin tadi.. gumbira tak terkata.. yihaaaaa... sukeeeee...


Berapakah..?? ngeeeee...


Terima Kasih Allah atas rezeki Mu... Terima Kasih Nuffnang.. Terima Kasih pada semua Pengunjung Belog aku.. sayang korang ketat2..

Syukurrr Alhamdulillah.. income bulan 8 aku tak cash out lagi sebab encik suami kata biarlah terkumpul byk2..

Baik boss.. mengikut perintah.. maklumlah unifi kan dia yg bayar tetiap bulan.. ekekeke...


23 comments:

Nur Raihana Abd Rahim said...

wow!bestnya ana..bole buat kenduri kesyukuran nih..kekekeke

abang ensem said...

Wow.. Banyaknya. Untungnya jadi blogger femes.

adams'mama said...

wow..ini lah padahnya jadi blogger yg femes n meletop..hihi

adams'mama said...

wow..ini lah padahnya jadi blogger yg femes n meletop..hihi

Mira Adzlia said...

Alhamdulilah...bestnye :)

ameris said...

syukur atas rezeki Allah

eleynoor said...

tahniah kak ana & thanks coz sudi accept saye kat fesbuk.... akak memang sempoi...suke,suke,suke ketat2...

FaiiYatt said...

Alhamdullilah rezeki..teringin nak jadik cam ana tau..

Mama Rocky! said...

Syukur alhamdulillah..rezeki Ana sekeluarga tuh..akak tumpang gembira dik!

Yana Aina said...

alhmdlh ... bila lah rezeki yana. nak jgk jd femos amos mcm blog nie ^^

Haryati Faizal said...

beshnye ana...byk tu...apapun bsyukur di atas rezki yg Allah berikan.

Ietams said...

Bestkan..syukur

zailamohamad said...

wow bestnya Ana dah dapat ribu-ribu..

betul kata Ana, kn rajinlah update blog kan..xkisahlah apa orang nak kata yang penting kita tahu apa yang kita buat:)

Ana Suzana said...

zaila...
ohhh ana lak kekadang tak rajin nak apdet.. camno tuh.. kikiki.. pasni rajin2 balik kot.. tggu ada masa lapang baru apdet belog..

zieyhasyin.blogspot.com said...

untungnya akak..suka sngat baca blog akak tntg masakan..jgn lupa singgah blog saya..hehe

Effa said...

alhamdulillah..syukur rezeki kan..saya pon baru2 nak berblogger nih..tak tau lagi nak cerita ape lagi kat blog..huhuhu..kn cr idea cmane nak stat nih

zahira said...

Wahhh...bestnya. I ntah bila la nak dpt cash out nuffnang. Salam kenal :).

Boo said...

Assalamualaikum kak ana...
sheila tumpang happy..
tapi boleh tak ajar sheila camne nak dpt duit income melalui nuffnang ni?
takda org klik pun iklan kita :(

Laiciberry said...

byknyer dpt kak...syoook

auwcak said...

wahh untung la kak ana....duit ghaya laa nampaknya kan...

comeliness_zaty said...

rezeki raya ni..hehe

Ila said...

wah bestnya Ana... kak ila usahkan nak dapat income... follower satu pun takde... huhuk sedih ni... nanti singgahlah kat blog akak yang baru belajar ni... kalau Ana singgah terubat lara di hati... hehe

Pinkbubblegumprincess said...

wowwww seronoknya.....tp mmg best baca blog akak...rasa lapar je trus p tgk gmbar makan sedap2...huehue :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...