NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, September 04, 2012

TaHNiaH BuaT KaK aZiZaH aRiFFiN

PERHATIAN : SAPE CILOK GAMBAR KAT SINI SIAPPPP..!!

Hamboiii.. siap warning tu.. ekekke.. garang tak aku.. yelahkan, mentang2 le aku lom rajin buat watermark, kang adaaa je makhluk yg cilok gmbr2 kat sini tanpa mintak izin..

Kalau ambik pun sila lah bg kredit sikit ye kat mana korang ambik gmbr tu kann.. dan jgn sesedap rasa mengaku koleksi sendiri ye.. paham kan..

Okey.. baca dgn nada lemah lembut lak.. perenggan atas ni je yg garang sikit.. kikiki.. Ni saje nak buat entry utk jiran belakang umah aku..

Ahad lepas aku dgn geng2 jiran yg lain pi serbu umah kak azizah (kak zah) utk melawat beliau yg sedang berpantang.. sambil2 tu kami dtg nak beraya..

Aku lak selain nak kacau baby, aku dtg nak mencekik makanan.. wakakkaka.. bini sapo la tu kannnn...

Mekasih kak zah atas mknn yg sedap, rendang ayam je aku tak sempat nak makan sbb rendang tu lambat di kuarkan.. kalau tau awal2 leh bawak tupperware siap2.. kahkahkah.. acah ajee.. =p


Pada yg belum tau, ni aku bgtau.. kak Zah dah selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.33kg (kalau tak silap) pada 27 Ogos lalu bersamaan dgn hari Isnin jam 10.09 pagi..

Kak Zah melahirkan dgn kaedah pembedahan di hospital Tropicana Medical Centre.. Nama baby kak Zah ialah Muhammad Jibrael bin Mohd Khafairil...

Amacammmmm... ada macam wartawan tak aku.. kahkahkah.. niat tu hari nak pi melawat jugak kat spital, tapi masa tak mengizinkan lak.. kalau tak, boleh gak aku join jiran aku tu pi melawat kak zah..

Gmbr kat atas tu koleksi jiran aku yg melawat kak zah.. wife kepada pengarah Azhari Zain.. hambekkk.. semua jenjiran aku kenalkan kat blog aku.. ekekekke..


Alolooooo hepinyeee... muka kak zah pun cergass je..


Ni lak antara kami2 yg hadir menyerbu umah kak zah tengahari ahad lepas..

Aku antara insan yg paling lambat sampai.. padahal dah janji awal2 dgn persatuan isteri2 yg lain beramai2 gi umah kak zah kol 12 tghari.. tapi aku lak lambat sbb lom mandi lagi.. kahkahkah..


Niat di hati nak posing pegang baby kak zah.. tapi aku cuak giler lak sbb dah lama tak pegang baby kecik2 camtu.. eiiii.. ni yg tak sabar nak ada baby kecik lg ni.. kihkihkih..


Time aku nak snap gmbr baby ni time tulah dia nak nanges tau.. geget kang pipi tu baru tau.. hahahha.. Lebat rambut baby kak zah ni.. muka pun hensem.. boleh la kita berbesan kot.. ekekekke...


Ambik aura baby boy..

Tp bkn utk thn ni la kan, next year InsyaAllah sbb iud lom bukak lg ni.. muka kak zah tak mcm org dalam pantang kann.. berseriii je..

Meh share tips sikit kak zah.. ke ada ambik apa2 supplement ni.. nanti aku nak interview beliau lah.. ngeh ngeh ngeh..


Kak zah dgn jiran2 ku yg lain..


Haaa yg ni lak sedang menunggu masa je nak bersalin jugak..

Buat kak zah dan suami, tahniah di ucapkan atas kelahiran baby yg di nanti2kan.. moga bertambah2 lagi kegembiraan dlm family..

Kang kalo buat makan2 lagi bgtau ye.. tak pun nanti senang2 kang ana jengah lagi.. bkn jauh sgt pun kann, panjat je pagar tembok dapur tu terus sampai.. kehkehkeh..

Oh ye, di doakan jugak moga baby Jibrael cepat sembuh dari jaundice sbb sekarang anak kak zah kena tahan kat spital semula sbb bacaan jaundice tinggi.. dgn kak zah sekali terpaksa berkampung kat spital.. moga baik2 semuanya.. Amin..

** gmbr snap pakai hp, segan nak usung kamera walaupun diorang semua tau aku blogger.. ekekeke..


9 comments:

ibh_sue said...

Asslmkum Ana.
Ekekeee. . Warning dl ya. Betul la tu, kang ada ja yg cilok wat stok gosip2 retis gitu. Cepat2 wat watermark.
Comei bb dia. Dia pun still maintain lawo wlu tgh pantang.

~~zana@pb~~ said...

Tahniah pd Azizah, Ana tolong sampaikan ye....ke tau Ana ada blog?
Berseri muka Azizah, badan agak berisi tapi lepas ni mestilah slim balik.

Mira Adzlia said...

cumilnye azizah arifin nih :)

zailamohamad said...

ooo patutlah xnampak dah di WHI..

tahniah kak Azizah..suka tgk dia..cantik! dapat baby boy lagi..bukan anak kak zah semua boy kan?? hehehe

syalinda johari said...

betoiler sungguh berseri2 kak azizah arifin, tak macam orang dalam pantang,
tapi ahli2 persatuan isteri2 yang pegi melawat tu pun cumel2 dan berseri jugak...selamat hari raya aidilfitri..

Allene said...

owh.. da bersalin.... tahniah... itu la kan, knp muka dia berseri. muka lin masa pantang pucat je... T_T

izzeyda said...

Tahniah buat Azizah Ariffin..muka dia memang nampak berseri2, bkn macam org dlm pantang..comel btul anak kak Azizah..

eynda said...

Tahniah Azizah... Ana... jom jom bawak akak gi melawat baby dia... hihi...

Cik Ash said...

baru taw kak azizah bersalin.. tahniah buat kak azizah... dan terima kasih kepada kak blogger sudi mengkongsikan berita gembira ni... nak mintak izin ni.. saya nak copy pic baby kak azizah ni.. blh tak kak.. kalau tak boleh xpe la... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...