NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, September 13, 2012

BeLi Buai BaRu..

Sebenarnya dah lama aku nakkan buaian besi yg rotan tu.. tapi tulah, hubby aku cakap buaian yg sedia ada kat luar rumah tu pun tak main, sibuk lak nak buaian lain..

Huk alohh, nak main camner kalo hari2 biasa bz memanjang kat luar umah dok hantar anak sekolah.. huhuhu.. hari sabtu ahad malas lak nak main buai.. dok dlm umah tengok tv lagi best.. ekekke..

Tup2 Selasa td ada org hantar buaian kat umah.. wallaweiii bestnyeeee.. sukeeee... maceh abg.. kuikuikui..


Aku balik je dari sekolah terus nampak lori depan umah.. sahhh org tu hantar buaian.. muehehehe..


Tadaaaaaa... akhirnya dapat gak buaian impian aku.. barulah best dok kat situ sambil kira2 berapa ekor ikan yg ada dlm kolam tu.. ekekkeke..

Meja tu pun beli yg baru jugak.. yg lama alih dan letak kat bahagian tepi umah.. atleast ada byk port utk tetamu nak landing.. hehehe..


Jemput dudukkk..



Tunggu ada tetamu dan hujung minggu jelah lepak kat area sini..



Tu je make over yg di buat utk luar umah.. simple2 aje.. yg penting buaian idaman dah dapat.. hehehe..

Yang kat dalam umah pun ada buaian gak.. aku ingat encik suami beli satu je buaian.. rupanya dia beli 2.. dah pening pulak nak taruk kat bahagian mana dlm umah..


Last2 aku cakap kita letak jelah kat penjuru celah2 sofa tu.. dan inilah hasilnya.. huduh ke tak ehh..? okey kot kan..


Menatang pororo yg rasmikan buaian tu dulu..


Lapik buai tu sebenarnya hubby request kaler merun, tapi dpt kaler cokelat pulak.. huhuhu.. takpe, kang aku nak carik lapik baru kat ikea..


Memula macam kelakar gak taruk buaian kat situ..

Tapi bila biar lama2 kat situ macam okey lak.. lgpun anak2 aku suka main buaian kat situ.. berebut2 nak duduk.. aku sendiri lom sempat nak lepak kat situ.. cisss...


Pandangan dari sudut meja makan...




Dan ini budak yg selalu sangat konker buaian ni tau.. syok betul dia dok kat situ.. kikiki..

Tu jelah nak citer.. aku nak pi buang sampah jap.. kang hubby aku balik kang dia tengok aku melangut lg depan laptop.. ekekkeke..


51 comments:

Nazayiena said...

Bestnya ada buaian luar dan dlm rumah....

Nina Johari said...

buaian kat dalam rumah tu cantiklah.. berkenan lak... berapa harga ek? yg kat luar pun cantik gak.. jeles aii.. hehe..

Unknown said...

Kak ana!!!!! Saya ngan husband pun de tgk2 gk buaian ngan meja outdoor tu tmph ari....cantikan????

Unknown said...

Kak ana!!!!! Saya ngan husband pun de tgk2 gk buaian ngan meja outdoor tu tmph ari....cantikan????

Ijah EmoTemo said...

bestnya buaian tu..ekekekek

Zuhra mohamed ismail said...

Ok je buai letak kt situ.. x huduh. Cuma serabut skit bila mcm2 kaler bantal kt situ. Heee... pendapat saja :)

Puteri Satu said...

akak ada tengok buaian yang kat luar tu masa pameran perabot kat Putra Nilai... mang cantik...

Puteri Satu said...

akak ada tengok buaian yang kat luar tu masa pameran perabot kat Putra Nilai... mang cantik...

betty fir'z said...

kak ana..sukeee la laman rumah kak ana..nak pegi buat lawatan sambil curi idea kt rumah bole tak?

sy dok puncak alam jee..ihihi..ari2 lalu dpn umah akak..kikiki..

puan.mila said...

wahh mcm best je buai tu..klu dtg umah akk confirm nk try duk situ..naseb la jauh..hihi

irmafittaputri said...

wah canteknye kak ana...hebat pilihan....jgn terbuai mimpi kt situ sudah

MizzTina said...

cantik... mesti muat klu duk 2org tu.. hehehe

♥fatenn meera♥ said...

duduk atas buaian tu sambil baca novel..angin pulak sepoi sepoi bahasa..lagi menambah feeling time bace novel..hihi..

Alin Marlini said...

yg kat luar tu sangat ohsem....cantikk..

ibh_sue said...

Ana..cantik loo buai tu...Duk petang2 verangan kat situ kompem best..hihihih

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

okla laetak kat celah2 sofa.. sedar2 tv yang tgok kita

Ila said...

Ana,

Kak Ila pun dah lama dok berkenan buai cam tu...cantik, tapi considering superhero aiz... rasanya baik pendam je hasrat tu la ni... by the way Tq kerana sudi jadi follower... terharu sangat... tq

MAY said...

bestnye umh beliau ni..mcm2 ada..

AxaNixa said...

cantik.. :)

Tarian Keyboard said...

Salam Perkenalan... baru je follow blog akak... best! comel buaian... hehehe

Eey said...

Owh! Buaian tu... Cantek!
Yang kat luar tu sama dgn buaian my Husband nk beli. Tapi kita org tak pindah lagi... So hold dulu. Takut tak muat rumah.
:p

mun said...

salam kenal....wah sukanyaaa ader buaian kat rumah....mesti mahal kan kak..

MRS. K said...

lawaaaaaaaanye rumah uuuuuuuuuu........

Mrs. NeuroOne said...

OoH..... Sungguh Ohsemnye.... Sgt jeles 8 juta kali....

Allene said...

itu buaian idaman saya... wawawa... jeles.. :(

Ana Suzana said...

Rege buaian kat luar tu hampir seribu kot.. Yg dlm rm500

Aku-Enot said...

lawalah rumah...Jeles nengok..Ntah bila lah dapat umah macam tu...:-)

Effa said...

wah..kak..ee..kak ke..sebaye je kita ni bebenornya..hehehe..bestnye dapat naik buaian tu..slalu jer lau pi kedai.tengok buian ni..mesti ade tulus..tak dibenarkan duduk..hampeh..kikiki..tak merasa jugak nak trai buaian tu..nanti nak terjah la umah ana...boleh main buaian tu..kikiki

Ahmad Zarif said...

wa.. cantiknye.. berangan sekejap. haha..

zahira said...

Suka buaian kat luar tu. Duk lepak sambil baca best tuh!

Ana Suzana said...

Nazayiena..
dah lamaa sgt ana nak cuma org kata selow2 kita make over.. kena tgk budget gak benonye.. heheh

Ana Suzana said...

Nina Johari..
harga kalau tak salah ana la kan, yg kat luar hampir seribu.. yg kat dlm umah lak dlm lima ratus kot.. depend pada tempat yg jual gak.. maybe leh dpt lg murah

Ana Suzana said...

Unknown..
cantekkk.. akak request dah lama tapi baru sekarang tertunai hajat.. sbb utamakan mana yg penting dulu kan..

Ana Suzana said...

Ijah..
mintak abe tapa mu belikan sebijik.. kekeke

Ana Suzana said...

Kak zuhra..
bantal tu kan kak memang kalerful.. dah 2 tahun tak berganti sarung bantal yg baru.. just cuci dan sarung balik.. kikiki.. pakai sampai lunyai..

Ana Suzana said...

Kak puteri satu..
mesti leh dpt lg murah kann

Ana Suzana said...

Betty..
jom la dtg beraya.. bawak mknn best2 ye.. kikiki

Ana Suzana said...

puan mila..
jauh kat mana tu.. takpe, akak wakilkan duduk ye.. ekeke

Ana Suzana said...

irma..
tu pilihan encik suami.. dia beli senyap2 jek..

Ana Suzana said...

Mizz tina..
bergantung pada size jugak.. hehehe..

Ana Suzana said...

Faten..
akak kalo nak duduk situ lama2 mimpi la kot kan sebab tuntutan keje sbg seorang suri rumah ni tak pernah putus2.. nak melepak lama2 pun anak2 dah kacau.. kikiki

Ana Suzana said...

Kak alin..
ana pun sukee..

Ana Suzana said...

Kak sue..
memang syok.. ngeee

Ana Suzana said...

Kak ila..
ana pun anak2 dah beso sikit so paham bahasa sikit kalau kita kata no itu no ini.. hehhehe

betty fir'z said...

kak ana..kene bawak makanan sendiri ke pegi beraya? haha..insyaAllah,satu ari nanti nak jumpe jgk dgn akak..ihihi ;)

nome said...

suka tgk awak masak, suka tgk awak melayan anak2, suka tgk rumah awak...awak ni mmg SUPERMAK la! ekeke...salam perkenalan dari saya...no-me

Ngongom Lily said...

cantiknya buaian....*tutup mata, smbil brgan duduk atas buaian*
tlg wakilkan akak duduk ye...jadilahhhh....hehehehee

SaRaH SaLiHaH said...

Waaaaaaaaaaa....
sgt chantek dan btambah chantek aje bile ade buaian baru tu..
aduyai..sgt sgt sukaa..
10 markah tambahan utk rumah akak di atas buaian baru tu..aduyaiii

Cinta Misteri said...

Dua2 cantik & best. Kat rumah CiM ada jugak, tapi bukan rotan, letak kat luar jer utk amik angin :)

Kaori Hanako said...

Bli kt ne buai tu cantik la

DIARY HANIE said...

Boleh share tak kedai mana u beli buaian tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...