NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, April 22, 2010

SaMbUtaN BeSDaY HuBBy

Dah seminggu pun berlalu besday hubby.. malang sungguh plan yg aku buat kurang menjadi.. konon nak surprisekan hubby, tp dah jadi kurang surprise dah masa tu.. cehhh..

Aku plan mende alah ni 2 mggu sblm hari jadi hubby.. aku berpakat dn staff2 hubby.. hubby dgn staff2 dia dah mcm adik badik.. mmg rapattt sgt2.. bab mkn2 aku yg uruskan.. staff hubby tu just tlg sebar2kan jemputan.. dan ada jugak yg sponser kek secret recipe sebijik..Alhamdulillah..

Masa hari kejadian (selasa mggu lps), kebetulan hubby takde meeting, so lega la sket.. di buatnya ada meeting terus tak menjadik pulak kan.. sib baik takde.. family sblh aku ramai yg datang.. adik badek hubby ada jugak yg aku jemput..

Niat nak jemput ramai org, tp memandangkan bajet ku ciput je tu yg jemput ala kadar je... walaupun berhabis duit elaun yg hubby bg ( ececehh, saje bgtau kot2 leh claim balik..kuikuikui ) tp aku happy sgt sbb ramai yg sudi hadir..

Mak aku dr kampung pun dtg gak.. macehh makk.. padahal mak sgt susah nak kuar rumah skrg ni sbb abah tak bg kuar.. abah nak mak ada dgn dia je.. kang abah rindu pulak.. hahahaha.. :-p




Menu yg aku order ialah nasi beriyani gam, kuma kambing, ayam kuzi dan acar.. pastu dessert puding kastard, chocolate fountain + buah2an, kek 3 bijik, laksa johor, air bandung soda dan air buah2an..

Nasi beriyani tu aku order dgn pakcik yg sama masa kenduri house warming tu hari.. sbbnya hubbyku mengidam sgt2 nak mkn beriyani lg.. mujur duit elaun cukup nak order..wakakaka.. kalo mintak duit dr dia kang dia tanya lak nak watpe kan.. tak psl2 aku terpaksa stop dulu shopping online.. hehehe

Makanan yg pertama sampai masa tu ialah beriyani.. legaaa sgt2 bila pakcik tu sampai.. jem katanya masa tu.. dah la majlis aku rancang start kol 8 mlm.. pakcik tu sampai umah aku jam 7.30 mlm.. kelam kabut dia sediakan sume mknn..

Pastu aku gelisah lagi sbb kek yg aku order lom sampai2 lg.. janji b4 7.30, tp tak sampai2 gak.. akak tu kata rider takde.. huhuhu..takpelah, di maafkan.. pastu coklat fountain yg janji nak smpai jam 7 mlm pun tak smpai2 gak lg.. jem kat kota damansara katanya.. nangesss..

Tetamu yg dah ada masa tu adik beradik aku dan adik beradik hubby.. ok lah jugakkan sbb nmpak ramai sket.. staff2 hubby katanya dlm perjalanan dah masa aku call jam 7.30 tu.. pastu aku sms hubby tanya kat mana.. dia kata dia kat opis lg.. pas solat baru gerak..

Fuhh legaa la jugak kan sbb dia pun lom gerak lg.. kiranya sempat gak aku tunggu mknn yg di order tu smpai.. mata mmg tak benti2 tgk jam.. kejap2 sms hubby suruh dia sms kalo dah nak gerak balik.. hahaha..


Mujur hafiz tak moody masa tu.. kalo moody aku kejar lg kang dgn kepala ayam.. hahaha..

Memandangkan dah nak kol 8 mlm masa tu, aku pun sms lg hubby tanya kat mana.. dia kata dia masih kat opis lg.. ada keje sket nak siapkan.. adehh, risau lak kalo2 dia balik lmbt lak.. so aku pun sms balik bgtau suruh balik cpt sbb nak mkn sama2..

Dia balas balik sms, katanya kalo lapar mkn la dulu.. aku balas balik ckp taknak mkn sorang2.. nak mkn sama2 dia gak sbb hari tu kan besday dia... dia pun kata ok.. hehehe..

Yang merunsingkan aku, jam dah kol 8 lebih tp kek dgn coklat fountain lom sampai2 lg..adehlaa.. staff hubby yg sepatutnya sampai pun tak smpai2 lagik.. pastu aku tergerak hati la nak tepon hubby tanya kat mana, dia kata dah sampai Cahaya Spk.. aikkkk... lajunya bawak keteeee.. staff dia yg kuar awal dr dia pun tak sampai2 lg.. abes laaa plan akuuu...

Nak taknak aku tutup jelah sume lampu kat umah masa tu.. dgn harapan masa dia sampai nanti dia akan terkejut bila dia bukak lampu rumah.. tapiiii, sedang elok aku dgn yg lain2 ready nak wat suprise, org coklat fountain tepon pulakk, katanya dah nak sampai dpn rumah..dan dia mintak aku tggu dpn pagar rumah.. whattt..????

Nak taknak aku pun kuar la jugakkan, kang sesat lak org tu cari umah aku..huhuhu.. dlm hati berdoa gak jgn laki aku smpai lg masa tu.. tp doa aku tak di makbulkan pun, elok je aku tggu dpn pagar, org coklat dgn laki aku serentak sampai sama2..!! grrrrrr...

Pastu kek pun sampai gak...huhuhu.. laki aku tanya sape tu ?? ada ape ?? bla bla bla pun aku tak jwb.. buat donno je.. pastu laki aku siap pelik lg awat byk betul kasut kat luar pintu ni.. ha ahkan, aku pun tak terfikir psl sorokkan kasut.. wakakaka..

Pastu blm sempat hubby aku nak masuk umah, si Ain dah tercongok dpn pintu dan terjerit jerit

" Abahhhhhh.. ada kek hari jadi abahhhhh..."

Aduhaiii.. nak je ku pelangkung.. tp takkan nak buat camtu lak kan..kikiki.. yg pastinya Ain turut sama menspoiledkan keadaan.. huwaaaaaa.. nanges.. apapun, hubby aku sgt terharu dan gembira masa tu tau.. oklah jugakkan, kira dia pun terkejut gak sbb tak terfikir pun ada majlis utk dia... hehe..


time ni masing2 menunggu coklat fountain tu di buat.. rendah je mesinnya..aku bygkan setinggi mcm kat hotel one world tu.. pasni nak beli mesin ni sendirilah.. lg jimattt..


Ni buah2annya.. agak kecewa sket sbb buah pisang dgn kiwi tu dah lembik.. tak brp fresh sbb dah lembik2 gitu..


Ni kek chelsea yg aku order.. last minit tau aku tempah kek ni.. mujur akak tu terima order aku..

Coklat fountain..


Buah2 yg dah ready utk di celup..


Nasi beriyani gam.. mabelessss...


Laksa johor yg kaklong hubby aku buatkan..


Ni laksa dan kuahnya


Sedap wooo.. bertambah2 diorg mkn.. mujur cukup.. risau gak aku masa tu.. kalo tak cukup aku masak megi kari je kang..kikiki


Sampai pun staff2 hubby.. apa daaa lambat sampai.. penat je kita wat plan.. chaittt...


Hepi je kan besday boy tu.. hehehe..




Time ni aku naik bilik jap tidokan alisya.. dia tido baru legaaa sket.. hehehe..


Ain pandai2 bawak diri.. mujur diorg tak buat perangai masa tu..




Nmpk tak hafiz tu.. budak tu kan senyap2 je kutip strawberi dr setiap cucuk buah2an tu.. ish ish ish.. yg mkn smbil posing tu ialah anak angkat family aku..




Sedapnya mamam...sume berat bdn bertambah pastu tu kannn..kikiki


Yg tudung pepel tu lah kaklong hubby aku.. dialah yg wat laksa johor tu.. sedappp... sape2 area kajang atau bangi leh order ngan dia kalo nak rasa.. tp kena collect sendiri kat umah dia la.. hehehe..


Apa lagi, pas settle majlis sume pun bersurai la.. membawa perut masing2 yg dah penuh.. hehehe.. sgt best sbb majlis menjadik walaupun tak surprise mcm yg aku harapkan..

Yang pasti, penatnyaaaaa mengemas dan membasuh time tu.. sib baik ada adik aku dan anak buah aku tlg sama.. kalo tak pengsan aku nak wat sorang2.. huhuhu.. masa tgh kemas2 umah tu laki aku siap interview aku balik ttg majlis ni..

Dia tanya bila plan sume ni, brp modal buat sume ni.. tang modal tu haku beriye2 la cite kan.. bgtau lah jumlah sbnr tu bape ni bape.. dah dia tanya, aku jwb la kann dgn harapan kot2 elaun bln dpn dia topup balik.. kui kui kui.. ikhlas sungguh aku kannn.. miahahaha..


15 comments:

cik mas said...

uish.. kagun sungguh akka dengan semangat ana nk seprais hubby. akak buat sempoi2 jer ritu.. hehehe

tricksrex said...

wohooo..
nnt bday alisya wat la grand2 kak

larra said...

wuiii tacing tull nengok awok bersunguh2 nk kasi seperais ni..salute salute..mesti ubby awok..suke sgt ..

aNa SuZaNa said...

cik mas..
sbb xtau nak kasi hadiah apa, tu psl wat jamuan utk dia..hihi

aNa SuZaNa said...

trex..
nengok la dulu camne..hihi

aNa SuZaNa said...

larra..
mmg hepi dia masa tu..kita pun pueh hati..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ana....sesungguhnye ahkak sungguh tergudak dgn nasi beriani gam iteww...tgk dari entry pasal kenduri housewarming lagik akak tah terliur...tp...itu la..dpt tgk gambar jer...pakcik briani gam tu ada restoran ehh? kt mana? mana la taw..kot2 kalu balik semenanjung kang..boleh membuat sesi lawatan sambil makan2...hehehe

aNa SuZaNa said...

kak jannah..
dia ada buka gerai kat food court seksyen 26..nama gerai tu tak ingat la pulak.. tp takpe, kalo akak turun nanti kita gi sana ye..hehehe

mamataya said...

ana..pttla ku call pak adam dia ckp kawan awak tu order beriani...hihiihhih

shabiela said...

ana, sedap2 nya makanan.. umah luas skang senang nk wt mkn kan skang.. :)

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ha? kita gi sana? ana nak bawak akak ke? alahaii...sogan den ngan ana.....

aNa SuZaNa said...

kak jannah..
ye kak, kalo akak dtg sini ana bwk akak gi mkn kat tmpt tu..hehehe..takyah segan2 la..kita kan kwn2..:D

aNa SuZaNa said...

ME..
pakcik adam tu sgt bagus la.. suka order dgn dia..

aNa SuZaNa said...

SHa..
itulah, kalo duduk umah atas sblm ni pyh sket sbb parking terhad kalo org nak dtg,. umah skrg parking byk.. hhehehe..

Zana said...

bestnyeee......
sure terharu hubby ana kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...