NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, April 15, 2010

KeNaPa HaFiZ MeNaNgiS..??

Citer ni berlaku beberapa hari lepas time aku food poisoning.. amboi korangggg, suka2 kata ai peknen tauuu... walaupun terniat jugak nak ada baby, tp bknlah dlm masa terdekat ni..hehehe..

Ok..kembali pada tajuk.. anak2 aku kan skrg ni asyikla bergaduhhh je bila bermain.. opss, alisya terkecuali ye.. dia mana reti bergaduh lagi..

Yang aku maksudkan ialah ain dgn hafiz.. diorg berdua ni kejap2 baikkkk je, kejap2 gaduhh je.. tp lebih byk gaduh dr main..hari2 nak aku berleter gak bg leraikan pergaduhan.. ewahh, bunyinye mcm org bergusti la pulak..kekeke..

Diorg berdua ni kalo bergaduh mak aihhh, main cubit2 la, tarik rambut la, tp gaduh budak2 ni takde la ganas mana pun, cuma kalo tak di tegur kang makin melampau2 la pulak..

Masa aku keracunan mknn tu hari, aku gagahkan diri jugak utk masak mknn.. yelah, tak masak kang kebulur pulak.. tgh aku prepare bahan2 utk masak, budak 2 org tu tgh bergaduh berebut menan..pastu akan ada la adegan melalak salah sorang darinya..

Memula aku sabarrrr lg..lama2 bila kesabaran aku makin tipis mulalah aku jd tarzanah (sbb female kan..kikiki).. apa lagi, aku pun stop jap keje kat dapur dan terus terjah diorang sat yg bergaduh kat ruang tamu..


Muka ketakutan si hafiz bila Tarzanah dtg menyerang..


"Nanakkkkk (taknak) makkk..nanakkkkk"


Sambil2 tu aku berleter gak..leter aku tu lebih kpd nasihat la kann..kekeke.. nanges2 si hafiz tau bila aku pung pang pung pang marah dia.. aku ni mulut je bising, tp tgn jarang naik..


Nmpk tak apa yg hafiz takutkan tu..kui kui kui.. Aku ckp kat hafiz " Ayukkkk, dia nak gegetttt.."


Bila dia dah merayu2 baru aku benti buat.. pastu aku kejar ain lak dgn menatang tu.. tp tak sempat lak nak snap gambar sbb ain berdesup lari..chaittt...!!!

Nak tau aku kejar budak2 ni dgn apa.. aku kejar diorang dgn ni


v
v
v
v
v
v


kepala ayam..kikiki


Sbbnya time diorang gaduh tu aku tgh bz cincang2 ayam.. so aku guna jelah apa2 yg ada di tgn.. takkan nak kejar diorang pakai parang pulak kan..kikiki..

Bila aku citer kat laki aku yg aku kejar budak2 dgn kepala ayam, laki aku cuma ckp "mengong mak korang ni.." hahahahampehhh..


Di sbbkan aku tak sihat, laki aku tetiba belikan benda yg aku idam2kan sgt nak mkn.. yelah, selalu sgt aku dgr dan baca yg mende alah ni sedap.. tup2 laki aku belikan pulak.. maceh yangg..


Ni mendenya.. meatball ikea.. ada 30 ketul meatball tu.. gila ahhh, mentekedarah ke hape.. tp syg sungguh, aku mkn 2 ketul je sbb perut aku takleh terima mknn masa tu.. sgt2 loyaa je.. sebu woo perutt.. teruk betul effect keracunan tu..huhuhu


Tengokkk.. ni sape nak abiskan nihh..??? aku simpan yg tak abis dlm peti sejuk.. sok harinya panaskan je balik.. bila dah sihat ni teringin la pulak nak mkn balik.. tak kan tunggu sakit je baru dpt yangg..?? hehehe..



36 comments:

eynda said...

Naper tak call akak suruh pi habiskan meatballs tu? :-p

I want to lose weight said...

Dulu2 aku ngn adik no.2 mmg suka sangat bergaduh smpi berkuntau2.

Pastu ada org bagi petua kat mak aku...

Time tengah bergaduh tu.. pegang rambut 2-2.. pastu hantukkan kepala..

Mmg laaa senyap pastu.. Tapi bukan sebab petua tu..

Tapi sbab pening kepala kena hantuk

IdzaLia said...

hehe.. lawak le kejar anak guna kepala ayam tu... bagus jugak tu blh try kat khalid ni.. hehe

dianaibrahimali said...

wakaka....
lawak la ko ana pakai kepala ayam..
adoi...pecah perut aku bc....
wakaka

ammi said...

weh.....adoi la..memang la ko ni..ala ala mengong jugak dengan kepala ayam tu.
kakakakakaka!

zealvia said...

lepas ni bleh ler pake kepala ikan plak erk..wakakakak

Zana said...

wakakaa....hafiz takut kepala ayam...senang nak takutkan dia pas ni

cik mas said...

kehkehkeh.. lawak, lawak.. pucat muka hafiz ye kena kejar dgn kepala ayam.. mengong pun mengong la.. janji korang diam yek.. :D

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
kredit tepon abis kakkk..kikiki

aNa SuZaNa said...

kak zel..
hahahha..mesti kecik2 dulu akak otai kann.. kalo kitorang pulak selalu mak kitorang isram je dgn sebaldi air.. tp make sure kat luar rumah la kannn.... kalo dlm rumah jenuh mak kitorang nak kemas balik..hahaha

aNa SuZaNa said...

idzalia..
kebetulan je tgh potong ayam masa tu..hahaha..

aNa SuZaNa said...

diana..
tulah keje aku kalo otak dah mengong2 sket..kekeke

aNa SuZaNa said...

ammi...
aikkkkk... sama tahap kepala ayam ka..chaittt...kekekke

aNa SuZaNa said...

zealvia..
tu pun kalo diorg bergaduh time ana potong ikan la kannn.. kalo tak bergaduh takkan nak kejar tak tentu psl lak..hahhaha

aNa SuZaNa said...

kak zana..
ala kak, kejap je dia takut..tp elok gak.. tak baik takutkan budak yg bkn2..kikiki

aNa SuZaNa said...

cik mas..
kejap je dia takut..pastu kang main balik, gaduh balikkkk..huhuhu

noor said...

cam aku lak, aku anak tunggal...so bila anak2 aku bergaduh , berteriak, aku jd runsing...normal ker cam nih perangai dorang...
tp laki aku kata, adik beradik mmg la cam tuh....
ana, anak ko besar tu leh ler guna tactic kepala ayam tuh...
nanti dah besar skit kena angkat rotan lak...hehe

Shariz said...

hahaha....shariz pun kengkadang jadi tarzanah bila budak2 ni gaduh...tapi takdak la pulak kepala ayam ...hehehe...meatballs tu nampak sedap :)

Salbiah bt Karim said...

hehe seb baik ade kepala ayam, kalo x de kepala, agaknya kaki ayam pon boleh kan? hehe.

sinarraudah said...

Salam perkenalan,saya dah add link awak so di harap awak juga dapat membalas kunjungan saya..jemput la ke "teratak" amy yea..

shabiela said...

uit ana, kepala ayam pon jd.. ekekek...

tricksrex said...

inilah mak anak 3 yg sgt sengallllllllll

aNa SuZaNa said...

Noor..
normal la tu kan.. dah budak2 mmg camtu peelnye.. kita kecik2 dulu lg advance agaknya..kekeke..

cuma tulah, kesabaran tu sering tercabar...hehehe

aNa SuZaNa said...

shariz..
wahhh..ada geng kita ni..mak2 mmg gitu kot..kikiki

aNa SuZaNa said...

Salbiah
kaki ayam pun ana guna gak sbnrnya.. hahaha

aNa SuZaNa said...

sinarraudah..
salam perkenalan jugak..nanti ana singgah ye..thanks ye singgah blog ana..

aNa SuZaNa said...

sha..
ahahahha... tulah, tetiba terlebih idea lak nak kenakan budak2 ni..

aNa SuZaNa said...

trex..
sengal itu seni.. kekekkee

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

pergh! dasat la TArzanah ni...senjata dia pakai kepala ayam jer...hahaha...klakar la Ana .

aNa SuZaNa said...

kak jannah..
hahhaha...sesekali jd mengong jap..kikiki

natasya merican said...

klakar je. hafiz muke takot gile. sian die.. huhu~

Papa meow said...

kn dah kena ngan laki ko, mengong mak korang nih katanya...hahahak

aNa SuZaNa said...

natasya..
ahahaha..buang tebiat mak dia ni sekali sekala

aNa SuZaNa said...

papa meow
ewahhhh..suka ye gelakkan..dush dush dush..

ena said...

hahaha... kepala ayam pon jadik ekekeke...

ana,
sedapnya meatballs ikea.. meat ball ikea sini ada + pork huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

aNa SuZaNa said...

ena..
huk alohhh...sib baik tau bahan2 dia ekk.. ish ish.. meh ana pos ke sana.. tp basi la kan bila dah dpt..kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...