NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, April 11, 2010

BaHaN RuJuKaN KaMi UtK ReNoVaTioN RuMaH

Ok.. entry kali ni aku saje nak kongsi2 dgn geng2 yg berminat dan yg sedang dlm proses renovation rumah.. masa kami nak buat renovation dulu, terlalu byk majalah yg kami beli.. asal berkenaan dgn rumah je kami terus beli..

Byk sungguh koleksi majalah2 yg kami ada.. dan di atas ni sikit je yg dpt aku tunjuk sbb majalah2 yg lain masih ada dlm kotak.. malas nak punggah sbb kotak tu dlm stor.. ntah bila nak susun majalah2 tu kat luar pun tak tau.. ehehe..


Ni majalah yg paling aku suka.. dlm majalah ni ada tunjuk semua rumah show house yg ada di KL dan selangor ni.. erkk, semua ke.. bknlah semuanya, tp byk la show house yg ada dlm majalah ni yg boleh kita ambik idea sket2 kan.. setiap bln kami akan beli majalah ni


Majalah ni pun ok gak.. tp kami tak la beli setiap bln.. payah jugak nak cari majalah ni sbnrnya..


Haaa.. yg ni korang semua pun dah tau kann.. yg ni setiap keluaran kami akan beli..


Yang ni pulak jarang beli.. tp ok la jugak kan..ehehehe...


ni majalah yg kami beli utk cari idea landskap.. byk info gak dlm ni..


Majalah ni pun antara yg best gak.. byk idea leh tiru..


Dan yg ni pun sgt2 best.. rambang mata woo bila tgk cth dekorasi yg ada dlm majalah ni.. kalo boleh sume lah nak tiru.. huhuhu..


Dan ni pun antara majalah yg menarik minat kami.. tak sabar lak nak tgk gambar dapur rumah kami kuar dlm majalah ni... lambatnya bln Julai.. huhuhu..

Ok.. gambar2 majalah lain tak dpt nak tunjuk la ekk.. yg ni semua antara yg best dan korang pun leh beli gak utk di jadikan rujukan.. tak semestinya kena beli sbb nak renovation umah je.. nak menghias rumah pun leh rujuk gak apa..

Tp umah aku ni kejap je terhias cantek, pastu serabut balik sbb anak2 sepah2kan.. pastu kemas balik, pastu di sepahkan balik.. dah namanya ada anak2 kecik kan, lumrah la tu sume... hehehe..ok..bye2..wassalam..

** weekend ni dok umah je..


13 comments:

LiAnA said...

terasa berat blog ana ni.. akak masuk mcm lambat nk downloading hihi

aNa SuZaNa said...

adeh..sbb gadget2 kat sidebar kot kak..link2 pun makin bertambah2.. gambar tak menganggu sbb ana dah optimizer sume gmbr sblm upload..huhuhu

eynda said...

Akak dah letih tengok majalah rumah...last2 guna idea sendiri jugak :-p

Zana said...

wuishh...byk nye majalah ana....
kamo tak start beli pn lg, tak dpt lg kunci kurang feel....agaknya dh dpt nnt lg berkobar2 kot....

aNa SuZaNa said...

kak eynda..
tulah..mmg letih tgk majalah kan.. tp besttt, cuci2 mata..kikiki

aNa SuZaNa said...

zana..
kami start beli pun masa dah dpt kunci.. sblm2 tu mmg tak brp heran sgt pun..hehehe

Ija1202 said...

sama ler...segala majalah yg dah di beli...bacaan dr internet pun x tertinggal...at last idea sendiri je byk nyer...hehhee..keluasan & budget yg terhad membataskan...huhuu..btw klu ana free upload ler gmbr hiasan dlm rumah blh share idea, itu pun klu x keberatan ler..heheee

aNa SuZaNa said...

ija..
hiasan dlm rumah ye.. kami ni tak kreatif sgt bab menghias ni.. lgpun tak upah mana2 penghias dalaman pun, so pandai2 sdiri je.. kikiki

Ain said...

patut la rumah ana cantik...

banyak sumber ana rujuk....

I want to lose weight said...

Aku jenis tak leh tgk majalah berinformasi..
Kejap je rasa bosan..

Tak kira laa info pasal IT, artis, deko..

Satu je majalah info yg sangat suka tgk gambar.. iaitu RESEPI.. Tapi tgk gambar je.. apa isi cara masak sumer tak ambik peduli :))

larra said...

tak sia sia awok membeli majalah ni sumer..hasilnya..santek santek

MyReno2u said...

sesaper yg nak renovate rumah boleh singgah ke MyReno2u

cahaya kejayaan said...

singgah la kat blog sy ye..sy pon tgh mencari idea nk hias rumah..

http://nurunnajiha.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...