NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, December 30, 2009

JaLaN JaLaN @ CaMeRoN HiGhLaNds

Gambar from googled..

Sambung aktiviti kat entry ni pulak..pas kuar aje dr taman rama2 hubby beriya2 nak gi Sg Palas Tea Centre..Ni gara2 kwn dia lah yg rekemen tmpt ni, best katanya..hmm..ikut jelah..bkn aku yg drive pun kan..hihihi..


Apa yg menarik kat situ..??Tgk hasil dr aku googled jugak..ehehehe..


Sepanjang perjalanan ke tmpt ni amatlah mencabar..Gila kecik je jalannya..kalo bertembung dgn kete lain terpaksalah salah sorg mengalah dan bg jalan..depends pada keadaan la kan..sokmo kena bunyikan hon ( camni ke eja..huhuhu) setiap kali selekoh..


Ni mertua aku yg snap..hihihi..

Selepas melalui jalan yg sgt mencabar selama hampir sejam kot, kami pun berhenti kat kawasan tepi perumahan org..malas nak teruskan destinasi tersebut..huhuhu..lgpun kalo nak tgk kilang BOH tu kena berjalan kaki sket dr bwh rasanya..

Sbb aku tgk ramai betul org yg berjalan kaki naik ke tempat BOH tu..kami tak leh la nak wat gitu..sbb ada anak2 kecik..tambahan lak mertua aku mmg tak laratnya nak berjalan kaki mcm tu..So kami buat keputusan patah balik je..


Destinasi seterusnya kami pergi ke Healthy Strawberry Farm..aku ajak diorg gi Raju Hill Strawberry Farm sbb situ lg best..tp abg aku ajak gi healthy farm je..katanya nama Raju tu terang2 org India..dia kata baik gi tmpt melayu..adehhh..gitu pulakk..ohye..gmbr atas ni google je sbb aku tak sempat snap signboard dia..


Malang betullah..baru berangan2 nak petik strawberry sendiri..tp belum musim daaa..huhuhu..strawberry time ni amatlah kecik2 dan cinonet je..


Kecikkannnn...!! masam lak tuu...


Tp aku tak pedulik..masam ke manis ke..aku ngappp jugakk..hehehe..ohye, anak bujang aku si hafiz tu paling suka mkn strawberry..masam2 pun dia suka..satu pek strawberry tu dia leh mkn sorg2 je tauu..!!


Ni strawberry yg sedia utk di ngap..2 kotak rm10..kat gambar nmpk besar2 je kan..padahal kecikkkk je..


Pastu mkn ni pulakkk..ni je dessert yg ada..kalo kat Raju Hill tu mcm2 ada tauuu..waffle ada, ice blended ada..tp kat Healthy Strawberry ni aiskrim je yg ada..huwaaaaa..order 16 cwn aiskrim..


Nmpk tak tgn org yg tgh siapkan aiskrim tu..alaaaa..yg kat sebelah kiri gambar tuuu..!! Nak tlg melayu kononnn..sekali yg bikin sama jeee..hahaha..apa daaa abg aku ni..


Time aman damai la sgt..sbb hafiz tido..so tak byk ragam dia yg kami perlu layan..sepanjang kami kat situ dia lena sungguh..dia terjaga pun masa nak transfer dia tido dlm kete semula..hehehe..opsss..budak lelaki yg baju belang2 tu aku tak kenal..ntah anak sape ntah termasuk dlm gmbr ni sekali..


Aku mkn 2 sekali sbb hafiz tido..so aku mknlah aiskrim dia..sedap la jugakkk..dlm aiskrim tu ada strawberry + madu..sebekas Rm5..


Time ni tak terasa sejuk pun..panasss je....


Alisya tengokk je le kami mkn..hang kecik lg nak oitttt..jgn nak nyibuk..tgk je bolehhh..

Pas abis mkn kami beli2 la jambu2 sket yg ada jual kat tmpt ni..mahal2 jugak ekk..hmm..takpelah..beli jelah sikit buat2 syarat..hehehe..


Ni destinasi ketiga..tujuan utama nak beli madu..org kata kat pasar brinchang ada jual semua ni..tp malas la, alang2 dah singgah tmpt ni baik beli terus..takut tak sempat nak beli kat brinchang tu kang..


Ain sibuk dgn payung dia....kat Bee Farm ni pun ada strawberry gak..


Tu sarang lebah tu...ambik gmbr dr jauh je sbb takut kena sengat..lebah2 ni bebas je terbang sana sini..risauu aku..tp org kata lebah madu ni mana sengat org..yekee..??aku tak tau la pulak..hihi..


Adik bongsu aku yg demam..siannnn...antibodi tak kuat sungguh...kikiki..


Amboiiii banggg..dah le pakai baju pistol..dah mcm gengster nak beli madu lak..


Mcm2 jenis madu yg ada...


Eiiii..tengokkkk...dah taknak tanggal puting la pulak..grrrrr...geramnyaaa...


Mcm biasaaa..mesti ada salah sorg yg ku arah jaga alisya..diktator sungguh aku...hehehe


Hafiz cuba merampas payung hak milik kakak..


Tak berjaya rampas pun..hahaha...huwaaaa...tanggal puting tu nak oitttt.... ohye..puting tu skrg dah selamat aku gunting pun..wakakaka...

Ok..kang sambung cite destinasi lain lak ye..yg pasti tak byk tempat yg kami pergi sbb malasss nak cari parking..org tersangatlah ramaiii...


11 comments:

shabiela said...

alphard ek? wah wah wah.. bestnya ku tgk eskerim tuh..

aNa SuZaNa said...

sha..
bkn alphard, ni vellfire..abg kpd alphard..tu psl rupa lebih kurang je..tp spec lain2..hihihi..

Papa meow said...

Fuhh...terliur ngk aiskrim strawberry madu, ni nak kena wat sendirik jap ag nih hehehe

Open house nanti wat desert ni ek,
nyum2

aNa SuZaNa said...

uikkk..nak buat jap lg..??kat umah dah ada strawberry ke..atau kat dusun tu ada kebun strawberry..?hehehe..

open house kalo buat dessert ni kang ramai yg mengulang2 mkn..hehehe..boleh guna gak cdgn ni..hehehe..

iNa said...

stroberi...nyum..nyum....
cntik2 pic mu kak... :)

aNa SuZaNa said...

Ina..
yang tak cantek tu dr kamera akak..yg cantek tu kamera hubby..hehehe

Papa meow said...

strawbery nya beli daa
ais krim pn beli hehe

mana ada strawbery kt kebun ni huhu

aNa SuZaNa said...

hahaha..manalah tau kebun tu ada tanam strawberry..tempat tu sejukk gak kan..wehh..musim durian gak kan skrg ni..nakkkkk....

Ibu to AqiF n ImraN said...

Ana...nak tumpang Vellfire boleh ??? hahahhahahaha

aNa SuZaNa said...

Ibu aqil..
bolehhhh..hehehhe

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...