NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, December 03, 2009

aBaH aKu aCciDeNt..

Seawal jam 7.30 pg td aku dpt MMS dr abgku kat kmpg
Dia punya sms "Abah accident lg dgn treler"
Makkk aihhhh...terkejut aku tau..huhuhu..

Baru2 ni prnh accident gak dgn treler..
Kete yg sama ( kancil manual ) jugak..
time tu abah balik dr masjid lps solat subuh..

Alhamdulillah abah takde apa2 kecederaan..
kereta hanya berpusing2 je atas jln masa tu
dan sempat di elak dr di langgar kete lain pulak..


Tp accident yg kali ni bkn sekadar berpusing je,
malah terus terbalik masuk ke kebun tepi jalan raya besar..umah mak abah aku kat sekinchan ni tepi jln besar je..

Sape2 yg ke teluk intan or perak mmg lalu dpn umah kami punya..ok..balik pd tajuk..abah aku accident pg tadi..

Abah accident di lorong kiri jln raya(lorong perlahan)..
tetiba trailer dr arah blkg terus hentam blkg kete abah..
huhuhu..


Abah ckp abah pegang stering kete kuat2 masa kete tgh berpusing..pastu terus terjunam ke kebun sblh jln raya..separuh kete masuk dlm parit..

Cuba tgk gmbr di atas..tmpt duduk bahagian pemandu tenggelam dlm parit..sib baik abah aku berjaya keluar ikut cermin dpn..cermin dpn pecah abis..

Abah aku luka2 bahagian kepala, kaki dgn tgn..
Yg lain2 tak dpt di kesan sbb td diorg br nak bawak abah gi klinik buat x-ray..takut2 ada pendarahan dalaman..nauzubillah..mintak di jauhkan..


Bantuan tiba..misi mengangkat kete di jlnkan..
Masa abah accident takde sape2 ahli keluarga yg perasan wlpun kejadian hanya dpn rumah..

Abah berjalan kaki balik rumah dan bgtau adik beradik yg dia accident..sume terkejut "manusia" (tak kose nak sebut beruk)..aku yg jauh dpt mms pun terkejut..huhuhu..

Dah la mggu dpn kenduri kawen adik aku..
mintak2 semuanya selamat jelah..dan moga Tuhan lindungi sentiasa ahli keluargaku..aminnnn..

Skrg ni aku tggu result x-ray abah je..
tggu abg aku yg kat kmpg tu hantar laporan kat aku..
Moga semuanya ok je..

Ok..tu je cite pg2 ni..anak2 tgh membuta lg..hubby dah gi keje..akuu..?? nak curi2 tido jap lg kalo rajin..hehehe..

***latest update : doktor kata hasil dr x-ray takde pendarahan dalaman dan tiada tulang2 retak..doktor suruh tuam2 je mana yg lebam2..Alhamdulillah, syukurrr sgt..

16 comments:

ammi said...

isshhh..seriaunya..Alhamdulillah takde apa apa..tapi kena pantau kalau esok2 sakit2 terus bawak klinik lagi.sebab kadang2 bukan sekarang nampak kesannya! Harap semuanya ok!

Shikin@Ummi AN said...

Ana,alhamdulillah ayah ana takde apa2.

eynda said...

uishhh...teruk jugak ni...nasib baik takde apa-apa....

aNa SuZaNa said...

ammi..
tulah..mmg kena pantau..kdg2 ana bkn percaya sgt pun kepakaran doktor kat sekinchan tu..mcm main2 je doktor kat situ bila check2 pesakit ni..lainlah kat kl..huhuhu..

abah aku mmg jenis liat nak gi spital atau klinik..td gi x ray pun menantu yg paksa dia..kalo anak2 yg paksa mmg tak jalannn woo..agaknya anak2 ana takut jumpa doktor ikut gen bapak aku la kot..hehehe

aNa SuZaNa said...

Shikin..
tulah, mujur kete tu tak terbalik dan tenggelam sume dlm parit..mesti abah ana trauma lg ni

aNa SuZaNa said...

Kak eynda..
kete tu rosak teruk gak..kami cdg nak let go je kete tu..akak nak takk?? selonggok singgit..hehehe..

m@ said...

yelah tgok pun seraam...mujur x de ape2.
mak pak mmg mcm tu kan..susah nk p spital kne paksa2.
mudah-mudahan ok lah;)

Syikin said...

ish..ngeri betoi.. alhamdulillah..abah ana ok..syukur

Some1...somewhere...somehow... said...

alhamdulillah x de kecederaan serious. Bykkn rehat...kumpul tenaga utk next week

aNa SuZaNa said...

M@..
abah ana ni mmg liat woo kalo ajak gi klinik or spital..mujur xde kecederaan serius..

aNa SuZaNa said...

SyikiN..
ngerikan tgk gambo..mujur tak terjunam dlm parit terus..huhuhu..Alhamdulillah selamat..

aNa SuZaNa said...

Kak Y,
abah ana skrg ni mana de berehat pun pas accident..dia terus bertukang rumah tmbh bilik lg..kena siapkan sblm kduri..ish ish ish..

LiAnA said...

gerunnya sampai terbalik... traller tu stop tak? atau terus blah jer?? nasib baik takder cedera teruk huhu

aNa SuZaNa said...

Kak liana..
trailer tu terus blah je kak..

rizaros said...

alhamdulillah kak..risau tgk.. smoga abh akk selamat semuanya..amin :)

Ngongom Lily said...

mujur luka2 ringan je...
mangkuk betul driver trailler tu, dah langgar blkg, pastu blah gitu jerrrr.....(kite plak yg sakit ati)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...