NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, July 15, 2009

WeeKenD Yg Lps ~ aHaD~

Entry kali ni gmbr ntah ape2 ntah..
main snap je guna hp..
pening la korg tgk..hehehe..
ni cite ahad br2 ni..
ewah2..sabtu dah kuar jenjalan..
ahad pun kuar lg..


pas zohor terus siap2 sbb nk pi genting highland
lama gile tak pi..last pi masa hafiz lom lahir lg
walhal bkn jauh mana pun..
maleh nak pi sbb bkn dpt main outdoor pun..
sibuk la berkepit dgn anak 24 jam..
takkan nak gilir2 pegang anak dgn Hb kot..
xsyok la main sorg2..huhuhu..


ku teringin nak naik buaian pusing2 tu..
pastu ku rindu nak naik solero..
best wooo..mcm nak tercabut jantung main tu..hihihi..
rindu gak nak naik rollercoster..
kan ada yg mcm superman tu kan...
huwaaa..ku xprnh test lg..bestnye kalo dpt main..


kalo Hb kirim slm jeleee..dia pengecut sket..
ku ckp dia pengecut dia xleh terima lak..
katanya org yg buang tebiat je main mende alah tu..
cehhhh..tak macho lgsg jd pengecut ni..kikiki..
ntah bilalah agaknya dpt main sume2 tu..


rindu masa bujang2 dulu..tetiap bln pi genting bwk adik2..
skrg bila dah jd mak ni pyh le sgt..
bila anak pertama dah besar aku peknen lak yg kedua
camne nak main kalo dah peknen..
bila dah beranak kedua kena tggu dia besar lak..
tup2 peknen lg anak ketiga..


sudahnya xdpt gak main2 yg xtreme2 ni..
skrg kena tunggu yg ketiga ni besar lak..hehehe..
thn dpn le jwbnye...kihkihkih..
dan ahad td pi pun sbb nak bg ain dgn hafiz main yg indoor..





time kitorg pegi tu mak aihhh..
kabus tebal gile..
drive hati2 wooo..xnmpk sgt kete dpn blkg..
sejuk yg amattt time bukak tingkap kete..
terus tutup tingkap takut ada yg demam kang..





kami sampai genting kol 3.30 pm kot..
memula kenalah round2 dulu utk cari parking..
hampir sejam kami dlm kete xjumpa gak parking..
sume penuhhh...jockey pun penuhh pe citerrr..
sampai give up dah Hb..perut lapo lak tu..
time sejuk2 mmg cpt terasa lapo..


masalahnya parking je yg pyh gile nak cari..
dah la suhu time tu 18 darjah celcius...
bygkan le melampaunye sejuk..
mesti beku kan org2 yg main kat outdoor tu..
hihihi..pdn muka..xla ku jeless sgt xdpt main..



ntah ape2 la ku snap ni..huhuhu..



yg ni kabus xnmpk lg..tgh otw kabusnye..hihi



ni pemandangan dpn hotel ape ntah.. x ingat..
alaa..dpn nak naik kete antik tu..
haaa..hotel first world..





kami parking kat dpn hotel first world je..
parking haram ok sbb ni tmpt bas ambik penumpang..
bkn ape..Hb dan tension cari parking..
so terpaksa parking sini..tp aku dgn anak2 maintain dok lam kete
Hb kuar sat gi coffee bean tapau hot milo dgn kopi..
beli donut skali buat alas perut..laporrr...
gigil dah perut menahan laporr..


pas minum lam kete terus blahh dr genting..
dah bosan sbb xdpt parking..sian anak2 ku..
sib baik depa xphm dan xtau apa yg best kat genting ni..


singgah hentian solat dulu..
pastu terus balik umah..tukar kete kat parking sbb Hb nak cuci
tranfers budak2 masuk lam kete lak..
bising diorg sbb xleh tgk barney..sbb kete td ada barney..
terus menuju ke kota damansara..
mmg situ jelah tmpt favorite Hb kalo nak cuci kete..





pas settle cuci terus gi cavenzi
ala yg kat jln kuching menuju ke selayang tu..
saje buat2 cuci mata..tp xde yg menarik pun..
maybe xbyk brg yg di pamerkan kot..
sbb kedai tu br bukak agaknye..


tp kat sblh cavenzi ada kedai perabot gak
kami masuk situ dan dpt satu benda yg di cari..
setelah setuju kami pun deal dgn SA situ..
yelah, nak beli time bila dah ready taruk brg je..
beli skrg mana nak letakkk..



sofa ni empukkk..tp rupa dia x berapa cun la..
cun kena di ambil kira..br berbaloi..



hahaha..kena campak ini budak..lenguh pegang dia..



haaaa..ni lah yg kami booking..kaler biru utk hafiz..


katil tu utk 3 org..
so akan dtg kena gigih usaha dptkan anak laki2 pulak..
opsssss..bkn skrg ye..
rege katil ni rm3950..tp leh diskaun lg..





utk anak2 pompuan sama pattern mcm biru td
cuma kaler je lain..cdg nak ambik kaler pink..
tp contoh kaler di atas ni pun cantik gak kan..


gmbr ni snap kat katalog dia je..
xde yg display la..tp mmg kami berkenan la..
2 katil budak tersebut boleh memuatkan utk 6 org..
skrg ada 3 anak..ada 3 lg kosong..hehehe..


okeh..tu aje aktiviti hari ahad..
time ku taip ntry ni ku kat kmpg sekinchan..
Hb tggl kat kl sorg2..


sbb balik adalah....sok nak sengkak kan lg peranakkan..
sok kan ku dah cukup 44 hari pantang..yahuuu..
xyah pakai bengkung dah...penat dah pakai bukak je..
ok..nak tidooo...tata....







3 comments:

eynda said...

Ewah!! Sejak bila ada Mazda lak ni? hehe....2 kete lagi masih ada? ke trade-in?

rizan&suzana said...

2 kete lg masih ada kak..hihi..slps kete yg di curi tu di bakarr, HB beli kete secondhand hyundai getz utk buat lanyak2 pi keje..dia kata ana leh tumpang pakai sekali getz tu nanti..

eynda said...

Getz kecik....senang nak handle :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...