NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, July 21, 2009

TenTang Alisya

Mulai hari ni alisya dah start ku masukkan dlm buai
sbb ape...sbb ku xlarat wehh nak dodoikan dia bila dia nanges
sbb sblm ni ku tidokan dia guna rocker or swing fp je..
tp nmpk gayanya dia x berapa lena la guna mende alah tu..
guna rocker ok tp tulah, bila dia nanges kita kene enjut smpai tido balik
penatttt..mana nak wat keje umah lg..masak lg..
hafiz dgn ain pun nak kena jaga gak..

bila dah masuk lam buaian legaaa byk..
dpt ku bereskan keje umah dgn senang hati..
b4 ni smbil buat keje umah sambil tu ku jenguk dia kat bilik
just nak pastikan dia nanges ke tak..
ku guna buaian letrik..

sblm ni kan, ain yg byk bantu aku..
bagus tul anak dara aku tu wlpun kdg2 buat peel..
sian gak kat dia yg kdg2 mengadu penat bila ku suruh enjut rocker
tp dia yg selalu offer diri nak jaga alisya..hehehehe..
lani dia dah xyah penat2 dah sbb buaian leh enjut sdiri..
tp time mlm alisya lebih suka tido meniarap..
buaian hanya di gunakan time ku bz je..

ok..tu aje cite arini..
penat mengemas sbb br balik dr kulai lewat mlm smlm..
ohye, seminggu sblm puasa mil ku nak buat akikah utk alisya
so ku bz sket nak sediakan tu ini..
weekend ni InsyaAllah jln2 kat cameron..lama dah tak pi sana..
okies..the end..



5 comments:

-iLLa- said...

ana,budk tdo buai neh lena kan..lama..tp anak2 ku xnk buai..adam tdo buai sampai setahun jek..addin x nk langsung..kalo masukkan dia buai mmg dia xkn tdo..tkedip2 mata..biler letak bwh br tdo..daku pun pakai buai letrik..sngg nk bt kijerr..ekekekee..time adam dulu laaa..

eynda said...

Pernah letak adam dlm buai letrik kat shopping kompleks masa kecik2 dulu....dia boleh gelak macam kena geletek..buat macam geli geleman hehe....tapi tak ajar la tido buai....dlm kes Ana ni memang kena cari alternatif la coz anak semua kecik2 :-)

rizan&suzana said...

illa..
yess..budak tido buai mmg lama..mcm di timang2 gitew, so dia leh tido tanpa terkejut2 dan menangis.. ssh nak buat keje kalo asyik dia merengek je..


kak eynda,
terpaksa la kak wlpun alisya x cakap nak buaian pun..ekekeke..bkn pe, 2 org lg tu pun perlukan perhatian gak..dah la ana sorg je yg handle mrk..mlm br HB ada..tu yg terasa ringan sket beban bila alisya tido lena, kita pun dpt siapkan keje byk tanpa gangguan..

shabiela said...

ana, amalin tdo buai letrik.. balqis br berenti buai sbb buai biasa tu xleh tampung berat dia.. dh patah.. he he.. cuma kdg2 gilir ngn adik, dia nk gak merasa tdo buai letrik.. sesekali je la sbb amalin kuat tdo.. nk senangkan nenek jg dia..

rizan&suzana said...

amalin dgn hafiz sape lg tua ekk.. tak ingat dah..hehehehe..tp ku pulak mujur hafiz suka tido tilam je..tp mak aihhh..buas yg amat budak ni tidooo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...