NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, July 23, 2009

DeMaM PaNaS



Hafiz skrg demam panas..
Start panas bdn dia tgh pagi td..
Sblm tu mmg sihat walafiat je dia.. Tido sokmo lmbt..
Mlm td dia tido kol 2 pg..

Ku dgn HB lom tido lg..aku lyn forum cari..
Hb pulak lyn buku motor trader
Start kol 5 pg hafiz merengek2..

Nanges2 mintak susu..
Ku bgn buatkan..Tp nyusu sket je..
Tu pun mintak di pegangkan botolnya time nyusu



Pelik gak sbb biasanya dia yg pegang sdiri botol susu
Terpaksa mintak tolong HB pegangkan..
sbb ku sedang nyusukan alisya..
Pastu merengekkk lg..sejam gak lah dia merengek..

Takleh tido kami.. Sib baik ain lenaaa je..
pegang dahi dia, leher dia dan perut dia br tau panass..
demam rupanya..uikkk..tetiba demam pulak..

Sblm tido tu bkn main happy lg dia..
siap nyanyi2 " LECUM..LECUM..LECUM OO LALA..:"
Tu pasal kami biar dia tido lmbt sbb dia happy semacam..
tak sangka lak demam..huhuhu..

Ape lagi, stok ubat montot ada lam peti ais
Ku gi ambik dan masukkan je terus ubat tu..
melalak2 dia mintak di lepaskan..
pastu terus tukarkan baju yg sesuai

Stgh jam pastu br la bdn dia dah tak panas
barulah dia dpt tido semula..legaa..

Tp arini dia moody je..
nangesss jele..sambil masak aku dokong dia..
mujur alisya elokkk je tido lam buaian..
berguna sungguh buai tu..Alhamdulillah..

Siap je masak ku terus bwk masuk bilik
dan tido kan dia..bg susu terus tido
yg kat atas tu lah gmbr dia skrg yg tgh tido
tgh ku taip entry ni dia kejap2 merengek
bdn dia dah start nak panas balik agaknya..

Moga cepat sembuh ye nakk..


5 comments:

eynda said...

Kesian...get well soon yer...

iNa said...

cpt sembuh ye hafiz... :) ........


kak ana,sukat x suhu hafiz brp mlm tue??bahay kan panas2 nie...ina pon klau nabila demam panas sgt,sumbat je ubat montot tuh.....cpt skit turun suhu badan die..

rizan&suzana said...

kak eynda..
mekasih..


ina..
akak check sllu suhu dia..jeram sket bdn ngan kepala dia dgn air asam jawa..ubat bontot sentiasa standby..yg tak tahannya asyik meragam jelah bila demam2 ni..serba serbi tak kena..huhuhu

m@ said...

lainnya muka hafiz time tdo ni..dh besar berubah..iras ana:)

rizan&suzana said...

ma..
jarang dgr org ckp hafiz dgn ain iras ana..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...