NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, January 16, 2013

LePaK MaKaN CeNdoL

Di saat ini dan ketika ini (ecewahhhhh ayattt) aku sedang bersantai-santai sambil mencekik cendol kat giant kota damansara. . Saje abiskan masa sambil tggu kete siap di cuci..


Makan kat MrCendol

Pestaim masuk kedai cendol ni sbb aku biasanya layan coolblog aje.. arini saje nak try menu lain lak.. tp aku tak mkn apa2 pun selain cendol..



Apa2 hal kena make sure ada logo halal dulu..


Menu pilihan cendol boleh tahan gak byknya.. 


Antara makanan yg ada..


Ni cendol yg aku order.. cendol pulut special namanya..

Rasa dia so-so lah.. maybe kalau ada pilihan cendol durian lagi best kot.. hehehe..

Ohye.. entry resepi aku apdet kemudian ye sbb aku masih lom sempat nak apdet.. skrg ni pun mengabiskan masa menunggu anak2 abis sekolah..

Sekian entry pendek lg dari aku.. hihihi.. byk benonye nak di bebelkan kat sini.. tapi apdet kat kedai mkn ni tak sefeeling sgt macam apdet kat umah..





27 comments:

julie hussin said...

I feel good....yummy sedap cendol tu....lebih2 lagi minum time panas...adehh dehh

Nazayiena Ayiena said...

Sedapnya mkn cendol ptg2 nie.

Mira Adzlia said...

pnh jugak mkn kt cni..ok la..sy suke jugak..hihi

Hasida Mohammed said...

Sempat lg ye membelasah cendoi..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Lama akak tak pekena cendol special ni.... belanja lah akak semangkuk :D

mamawaiz said...

sedapnya cendol tu kak...ada aiskrem lagi!

Diksu said...

nampak sedap je...kat mane ni?

PINATBATE said...

Mr Cendol ni banyak cawangan kat Lumut-Setiawan..yg kakpinat pernah makan Mr Cendol kat Jeti Pulau Marina Pangkor..memang sedap ikut tekak akaklah sebab santannya dah siap di pack ikut sukatan bukan pakai ceduk macam yg selalu tu..

syalinda johari said...

terliur tgk gambar cendol ni...sejuk ja rasa anak tekak ni walaupun sekadar melihat gambarnya sahaja..kekekeke..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya layan cendol! tapi sheila tak suka cendol hee

CheNamNam said...

design mr cendol neh memang samer jerk kat maner2 pon kan..sy selalu gak makan cendol pulut ngan laksa kat mr cendol neh...bolehlahh dari takde...:)

Ana Suzana said...

Kalau cendol durian lagi syokkk

Ija Rased said...

sedapnye sis...

ina ku said...

cendol durian? tak pernah makan. mesti sedap lagi la kot, hehe..

illa said...

Teringat mkn cendol kt penang aritu...sedap giler..

sara ahmad said...

hi ana.. sara here.. yang jumpa u kat restoran di bukit jelutong.. how are u? :)

Ana Suzana said...

Hai sara..
Ana Alhamdulillah sihat cuma keletihan bila anak dah sekolah rendah ni.. heheheh

CeqGu said...

cendol kat kg akak gak yg sedap....dari kecik sampai dah jadi muda jelita skrg ni cendol tu msh jadi tumpuan ramai hihihi

Yana Halim said...

cendol yg sedap ialah gabungan santan dan air gula merah yg umphh...bukan apa, kdg2 tu air gulanya guna gula merah perang, x pun guna santan x berkualiti. Tu yg malas nak layan cendol tu melainkan dari kedai yg betul2 femes dgn cendol dia.

Ha'ah, cendol durian kat Kuala Selangor tu sedap. Akak pernah singgah beli masa nak balik Sekinchan. eh eh....Sabak Bernam. ekeke...

alynn fairuz said...

dap ye cendol... ana panjang la ckit ni asyik citer pendek2 je windu ngan citer pasal ica, apis n ain :)

Mak Wardah said...

Ana kalau hari panas ini activity yang terbaik...

~Cik Viva~ said...

tengok pic cendol tu terus rasa sejuk je tekak ni...

Kasih Damia said...

wah...besnye cendol
peberet sy tu cendol...hehehe
len kali g giant kota damansara koling2 la,leh jumpa supermommy ica..:)

Qashmere said...

Cendol Warisan di Ipoh sedap.. tak pernah try Mr. Cendol.

Intan Akma said...

sedapnyer tengok menu je pon terliur

~~zana@pb~~ said...

Ana, akak copypaste resipi puding dr blog ana ye. Ada link sekali tu. Terima kasih.
Tengok cendol, teringat satu kisah cuti lepas. Nanti akak cite kat blog. Baru teringat kisah lawak campur geram.

airis aries said...

Best nyeeeerr,klu dapat mkan skarang nih lega nyerrrr tekak yang kering kontang..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...