NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, January 11, 2013

DaH JuMaaT DaH..

Salam hari Jumaat semua.. hari yang sgt di tunggu2 sbb sok cuti.. yeayyy.. sukaaa.. bila anak2 dah sekolah pagi petang ni barulah aku amat2 menghargai hari weekend..
 
Arini aktiviti masih mcm biasa.. punyalah liat nak bangun pagi tadi, benar2 mengharapkan yg arini hari sabtu.. tapi mimpi jelahhh, jangan harap le nak sambung tido lama2..
 
Hari ni punya sarapan masih mcm selalu.. masih bertemakan english bekfes.. Alhamdulillah kenyang..  hehe..
 
 
Ni la menu bekfes tadi.. daging burger jenama Darabif, scramble egg, kacang panggang, salad dan sos cili..
 
Sini kol 7.30 pagi dah bekfes dah.. kalo dulu masa zaman anak belum sekolah rendah, bekfes punyalah lambat.. kol 11.30 pg baru nak bekfes..
 
Kadang2 lak kol 12 tengahari baru nak turun sarapan.. bekfes dah merangkap makan tengahari dah tu.. kekeke..
 

Minum jus oren utk tambah kesegaran.. ewahhh.. hehe
 

Bila encik suami dah kuar pegi hantar ain ke sekolah kafa, aku pi bukak tv jap utk tengok citer korea.. fokus layan drama korea jap dalam 5 minit..
 
Sekalinya masa scene muka hero korea ni di zoom dekat2, terus terbenti mood aku nak sambung tengok dah sbb ternampak ta*k idung beliau.. spoil betul laa.. aparaaa hero mcm tu.. ekekkeke..
 
Terus malas nak layan sbb tak pernah tengok lagi citer tu.. last2 aku pegi dapur main masak2 lagi bagus..
 

Sekarang aku tengah masak nasi ayam utk anak2 aku makan sebelum gi sekolah.. okey.. nak sambung main masak2.. tataaaa..

10 comments:

iduraz said...

sonok tgok kamu masak2

Hasida Mohammed said...

Hidangan ringkas yg brkhasiat

Yana Halim said...

sampai lubang hidung pun sempat perati....letiiihhh.... hahaha..

Sidratul Muntaha said...

lama dh jugak tak melayan korea
last aritu citer arang and magistrate
layan pun sbb dlm tu bnyk aksi taekbowdo ke taekwondo ke takeboo..
entah!!
suke lagi grim ripper dari si hero.
hero muka jambu la..
bluek..

*kejpa je mmg dah jumaat.
minggu ni tk kemana..baking project and memasak masakan melayu nak kena asah.
*payoh sikit klu jawe kawin dgn melay ni.masak nak kena lain2 kdg2..
walaupun bukan selalu

adda syuhada said...

sedapnya tgk air tuh..dh la ngn kering tekak nih..

Me said...

last week eden melayan korean drama, bread baking love via Utube... mmg tak jadi kerjalaaaa..... tersadai je eden atas sofa... period lak tue... lagi la kan... eden mmg selagi tak habis nak tengokkkk juga.. so minggu nie eden insaf... hahahahha

momma mieya's said...

jemput g blog saya...tQ http://vitaminuntuksihatcantik.blogspot.com/

Amalia Zurahim said...

kak ana, amalia masak rosemary beef steak ikut resepi kak ana...sedaaappppp sgt... tp jns perut mlayu, laki plk perut jawa, makan beef steak ngn nasik.. hihi.. thank u for ur resepi..mntk halal...tp hidang tak secantik akak la...akak rajin susun daging ngn bayam rebus layer by layer..amalia ltk bayam+buncis GORENG dlm pinggan, dgg ltk atas sayur tu je..pemalas punye olang...hihi

http://amalia-love-aim.blogspot.com/2013/01/makan-terapi-mood.html

eynda said...

Ye...lebih menghargai weekend sejak anak2 bersekolah pagi petang kan hehehe....sama laaaa...

*∽ IZAN ∽* said...

sedapnya breakfastt tuhhhhhhhhh...nyum!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...