NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, February 11, 2010

PRiNCe CouRT MeDiCaL CeNtRe

ihsan dr google..

Pg semalam aku dgn anak2 pergi ke Prince Court Medical Centre utk tgk result pap smear dan jugak utk check iud.. wlpun dah check kat klinik Naluri tu hari, tp aku ttp nak jumpa dgn doktor kesayangan ramai tu jugak..

Sape lagi kalo bkn Doc Seri Suniza.. aku pergi di temani oleh adik perempuan aku dan jugak abg sulong aku.. diorg ni bertanggungjwb utk mengawal selia karenah anak2 aku.. kekeke.. tak kose la aku nak heret budak2 ni masuk bilik doc.. kang huru hara je di buatnya..


Alisya yg bergaun krim+pink.. ehehehe.. jd perhatian ramai dia smlm...


Si abg ngah yg mood dia on off aje.. kejap ok kejap tak..


Si kaklong yg ok je mood dia smlm.. sayangg kakak..


Pemandangan di level 6.. kat level 6 ni khas utk checkup ibu2 mengandung/ family planning/ baby2/ dan tempat bersalin.. tu yg aku tau lah kann..

Time ni diorang sume aku suruh lepak kat lobby aje.. biar aku sorang je yg naik tingkat 6 dan ngadap doc.. memula kenalah bgtau kat kaunter registration dan bgtau yg kita ada temujanji dgn doc ..

Slps tu kita di kehendaki masuk satu bilik ni utk check tekanan darah, berat badan dan ketinggian.. dan smlm tekanan darah aku 160/45, berat bdn 44 kg dan ketinggian 151 cm..


Pastu dia akan bg kita mende ni.. ehehehe..


Biasanya aku bg markah yg terbaikkk je.. tp smlm aku kena tunggu sejam br dpt jumpa doc.. lewat sejam dr appointment sepatutnya.. agaknya sbb patient yg jumpa dia dok sakan sembang2 kot..

Sbb aku pun camtu gak, suka nak sembang dgn doc ni walaupun dah selesai checkup... tambahan pulak doc ni mulut sgtlah ramahhhh.. ehehehe..


Tempat menunggu yg sgt2 selesa sementara menanti nama di panggil.. majalah2 dan juga surat khabar turut di sediakan.. so tak le kita bosan kannn..

Air pun ada di sediakan.. tv pun ada utk di tonton.. hah, apa lg nakkk.. hihihi


Ni pintu bilik doc Seri Suniza.. aku sorang2 je yg dok tercegat dpn pintu bilik dia.. nak snap gambar pun siap tertoleh2 kiri kanan nak pastikan line clear..

Dah mcm nak merompak lak... kata bloggerrr, tp awat malu2 nak snap gmbr pulakkk.. kikiki..


Close up sket..


Huishhh.. agak sememeh tul rupa aku.. gmbr ni nurse yg tolong snapkan.. aku punya permintaan, maluu tau aii nak ckp kat doc tu nak snap gmbr sama2.. ehehhee..

Rupa agak sememeh sbb br lps buat ujian scan iud.. dah namanya scan, dah tentulah kena baring kannn, dan dah namanya baring, dah tentulah tudung pun herot merot.. hua hua hua.. serabai sungguh akuuu.. doc Seri menten cunnn... hai doc.. =)


Pastu apa lagi, cari tandas le.. haaa.. baru dah tak serabai..!! nmpk gemuk lak aku pakai baju ni.. baju ni beli kat danga bay.. murah je.. rm30... hehehe..

Pas settlekan bayaran apa lagik, turun lobby balik la.. kesian diorang lama menunggu.. dah la mkn pun blm masa tu..


Ni aku snap pemandangan dr aras level 6.. tulah lobby dia.. cantekkan.... mmg mcm hotel.. dah mmg konsep spital ni konsep hotel, tu yg cantek tu.. kelihatan anak2 aku dan jugak adik aku dlm pic ni.. hehehe..


Ni pulak aku snap masa dlm lift.. pemandangan kat spital ni cantek2 belaka..


Legaaa sgt sbb anak2 aku takde sorang pun yg melalak2 masa aku takde.. thanks pd adik aku yg membantu.. hehehe..


Bz bermain rupanya budak2 ni..


Pemandangan menghala ke luar spital..


Alisya yg comel..




Otw nak ke parking kete..


Tu penyambut tetamu yg merangkap bellboy jugak..


Puan blogger.. :p

Time ni aku berkasut tumit tinggi.. asyik kontrol time berjalan je sbb takut terpelecok.. aku pinjam kasut kakak ipar aku, sbbnya aku pakai kasut sport masa gi spital ni.. aku sgt2 terlupa yg aku berbaju kurung tp leh pulak terpakai kasut sport mcm selalu.. tak kena langsung.. huhuhu..

Ok.. abiss cerita.. Alhamdulillah, ujian pap smear menunjukkan yg aku sihat dan bebas dr penyakit kaum perempuan.. iud jugak ok.. so aku akan terus pakai protection ni wlpun dlm hati ni mcm teringin nak berbaby kecik lagi.. uhuhuhu.. apekahh..?? hehehe

Sape2 nak gi spital ni leh rujuk alamat ni :

Prince Court Medical Centre
39, Jalan Kia Peng
50450 Kuala Lumpur, Malaysia

Hotline: +603 2160 0000
Fax: +603 2160 0010


17 comments:

Ena said...

baik anak2 dier kan.. seronok klu berurusan ngan Hospital tp anak2 x buat perangai.. senang hati la kan..

Mner ader serabai.. ok jer.. nampak senyuman tu berseri 2jer..

Sy x buat lg ujian tu.. akan dtg insyaAllah..

Lega kan bile result nyer semua clear.. :)

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

akak pon nak pegi gak spital ni..duit jer takdok,ekeeke.

eynda said...

Uiissshhh...prince court ka??? Hospital tahap hotel nih :-D

azi said...

comeinya anak2....mesti bestkan masuk hospital nih....salam kenal

hanim.. said...

wah..ana dah da leh jd duta prince court nih..pjg tul liputannya..kekeke..

ntah bila laa kite ni nk wat papsmear nih..dah lama bsalin2 ni mula laa malu balik nk mende2 camni..kekeke

aNa SuZaNa said...

Ena..
mujur anak2 ada yg monitor.. budak2 ni agaknya tak tau pun tu spital sbb tak nmpk mcm spital pun.. hehehe..

legaaa sgt2 bila result pap smear ok..Alhamdulillah..

aNa SuZaNa said...

KaK Jannah..
insyaAllah satu hari nanti boleh punya.. kan kakkk..

aNa SuZaNa said...

Kak Eynda..
ni hospital tmpt Ana dgn ME bersalin thn lps..hihihi

aNa SuZaNa said...

Azi..
salam kenal.. sgt best spital ni.. lg best kalo yg di taja.. tp kami taja sendiri je.. huhuhu..

insurans ada cover jugak rasanya..

aNa SuZaNa said...

HaNiM..
tulah tu, dah jd juru cakap spital lak.. kekeke.. ana suka spital ni sbb ni lah tmpt ana bersalinkan alisya..

sila buat pap smear ye.. tak sakit pun.. pulak tu tak smpai 5 minit settle.. ehehehe

Chik Na said...

tak pernah lagi pergi prince court ni.. cantik kan hospital nih

IdzaLia said...

citer pasal pap smear lia punya due bln 3 ni.. uwaaa tak kose le nak buat lak.. malu le.. hihi

aNa SuZaNa said...

ChiK Na..
ha ah, mmg cantek.. masa bersalin kat sini besttt aje.. ehehe

aNa SuZaNa said...

Idzalia..
ecehhh.. malu pulak dahhh.. masa beranak tak malu pun kannn.. kekeke.. jgn degil.. kang pi buat..

mamawana said...

wah best nyer bersalin kat sini, mama ingat spital ni utk gol royal jerk...hihihi... duit ada semua mesti mariiii

aNa SuZaNa said...

mamawana..
byrn bersalin kat sini lebih kurang spital swasta lain jugak.. cuma layanan dia amatlaaaa first klassss... sgt2 di lyn mcm anak raja.. hehehhe..

ana dulu byrn tak sampai 3 ribu utk bersalin normal tanpa epidural atau induce..

Maisarah WMansor said...

kakana,kt sini klu bersalin berapa ek total skali dgn bed?ingat nk jugak try bersalin sini..
da alang2 comp sy keje ni die cover insurans kt spital ni jugak. nk tau la berapa byran kena..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...